Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hezký večer..
Mám takový dotaz. V roce 2016 jsem prodělala vaskulitidu. Opravdu hroznou. Málem jsem umřela, zachránili mě a poté se i znovu učila chodit apod…
Spoustu let byl klid. Ale poslední rok mě zlobí nohy. Minule léto jsem měla řadu vyšetření kvůli pravé nohy, kdy jsem měla časté křeče v lýtku, hlavně v noci. A postupně přestala na ni téměř ze dne na den chodit. Na nic extra se nepřišlo.
Byl klid. A poslední týden jsem zas pomalu na prášky. Nohy mě opět bolí, tentokrát levá. Těžká, bolavá, včera v noci z ničeho nic otok kotníku jako blázen.. Dala jsem si nohu do zvýšené polohy, sáček se zeleninou a usla. Nad raném křeč jako blázen, ale otok zmizel. Celý den bolesti. Střídavě.
Nad čím ale přemýšlím.. Poslední dobou mám z ničeho nic opravdu velké bušení srdce a není mi jednoduše v tu chvíli dobře. Nedávno jsem při návštěvě rodiny měla opět to stejné, změřila jsem si tlak. Byl trošičku vyšší, žádná hrůza, ale tep.. Skoro 130. Vůbec nechápu proč. Do toho me občas,, bolí,, pod srdcem. Píšu to v uvozovkách, protože je to spíš pálení, které trvá pár vteřin, odejde a pak znovu třeba za půl hodiny přijde, k tomu poslední asi 2 měsíce kašlu, spíše je to vlhký kašel, s hlenem, občas mě to vzbudí i v noci.. Nemyslím si, že je to asi něco vážného, jen spíš hlavně obava z minulosti. Zároveň mi ten minulý rok byly provedeny vyšetření pouze na DK. A já teď přemýšlím, jestli problém nemůže být jinde?
Podotýkám, že mi je 30.
Takže se chci jen zeptat.. Nemáte náhodou s něčím podobným zkušenost, prosím? Děkuji moc ![]()
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!