Progesteron Besins, je k pro podporu ovulace?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.10.25 11:57

Progesteron besins ovulace

Ahoj, uz se 2 roky snazime o mimi a posledni mesice mi blbne ovulace (podle ultr mi nedozralo zadne vajicko) a dr mi predepsala progesteron, pry by to mohlo naskocit. Podle toho, co tady ctu, tak je to spis k udrzeni tehotenstvi nebo se pletu? Diky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
417
3.10.25 13:22

Ahoj, já dostala Progesteron besins po IVF pro podporu udržení a lepší výstelku pro mimi a většinou se bere celý první trimestr pokud se zadaří. Jinou zkušenost nemám bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
3.10.25 13:46

Progesteron není na podporu ovulace, spíše podporuje oplodněné vajíčko, aby se uhnízdilo a následně má protektivní vliv na těhotenství. Někdy ho ale gynekologové nasazují, když chtějí u pacientky zkrátit a „našlápnout“ menstruační cyklus. Když ten daný cyklus ovulace nebyla, tím, že se v druhé části cyklu nasadí progesteron se ovulace neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.25 14:05

@Katalpaz ano myslela jsem si to. Děkuji 😊

• Citovat
  • Upravit
12
4.12.25 15:51

Ahojky, já nyní beru Progesteron besins 3. den (0-0-1). Chodím teď pár měsíců k lékařce na ultrazvuk pro upřesnění ovulace a plánování styku. Ovulovala jsem 18. den, ale můj cyklus má tak 26-28 dní. Potřebuji protáhnout luteální fázi, aby se možné oplodněné vajíčko mělo šanci uhnízdit, takže mi zkušebně dala od 19. dne cyklu na 10 dní jednu tabletu denně, pak mám vysadit a uvidím, zda to dostanu nebo ne.

Jestli to dostanu, dám si přes Vánoce pauzu s plánováním cyklu a můj cíl je ten cyklus podpořit trochu přírodně, stravou, bylinkami apod. a nechat tomu trochu volný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.25 18:58

@Emejkal
Ahoj, nakonec to u mě dopadlo tak nějak dobře. Beru ho od 17-27 DC. Menstruace při užívání konečně pravidelná a po 2 měsících anovulačních cyklů mi vše hezky naskočilo. Hezký folikul i dobrá sliznice.

Tak držím palce! Ještě jsem brala myo-inositol a koenzym Q10.

• Citovat
  • Upravit
12
4.12.25 20:28
@Anonymní píše: Více
tak to je super! :) myo-inositol beru taky + doplňky od Verry. Chodila jsem na gyndu na ultrazvuky a levý vaječník ovuloval a v pravém jsme ani ve 12 a 14 DC nevideli folikul. Tento měěsic poprvé napravo jsme videli 14DC 13 mm dominantní, takže já za to děkuji právě myo-inositolu, ale nevím, co doopravdy… Změnila jsem i stravu, méně tuku, více komplexních sacharidů a bílkovin a pravidelná strava. :)
Jako kdyby po 8 měsících snažení byly na testu 2 týdny před Vánoci 2 čárky a klaplo to…. Vánoční zázrak ❤️ ❤️
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.25 20:39

@Emejkal to samé si říkám já po 2 letech, ale moc radši nedoufám. Dokonce nám tento měsíc vyšlo jít na IUI, tak snad :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí