Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, já dostala Progesteron besins po IVF pro podporu udržení a lepší výstelku pro mimi a většinou se bere celý první trimestr pokud se zadaří. Jinou zkušenost nemám bohužel
Progesteron není na podporu ovulace, spíše podporuje oplodněné vajíčko, aby se uhnízdilo a následně má protektivní vliv na těhotenství. Někdy ho ale gynekologové nasazují, když chtějí u pacientky zkrátit a „našlápnout“ menstruační cyklus. Když ten daný cyklus ovulace nebyla, tím, že se v druhé části cyklu nasadí progesteron se ovulace neudělá.
Ahojky, já nyní beru Progesteron besins 3. den (0-0-1). Chodím teď pár měsíců k lékařce na ultrazvuk pro upřesnění ovulace a plánování styku. Ovulovala jsem 18. den, ale můj cyklus má tak 26-28 dní. Potřebuji protáhnout luteální fázi, aby se možné oplodněné vajíčko mělo šanci uhnízdit, takže mi zkušebně dala od 19. dne cyklu na 10 dní jednu tabletu denně, pak mám vysadit a uvidím, zda to dostanu nebo ne.
Jestli to dostanu, dám si přes Vánoce pauzu s plánováním cyklu a můj cíl je ten cyklus podpořit trochu přírodně, stravou, bylinkami apod. a nechat tomu trochu volný průběh.
@Emejkal
Ahoj, nakonec to u mě dopadlo tak nějak dobře. Beru ho od 17-27 DC. Menstruace při užívání konečně pravidelná a po 2 měsících anovulačních cyklů mi vše hezky naskočilo. Hezký folikul i dobrá sliznice.
Tak držím palce! Ještě jsem brala myo-inositol a koenzym Q10.
@Anonymní píše: Vícetak to je super!
@Emejkal to samé si říkám já po 2 letech, ale moc radši nedoufám. Dokonce nám tento měsíc vyšlo jít na IUI, tak snad ![]()
Ahoj, uz se 2 roky snazime o mimi a posledni mesice mi blbne ovulace (podle ultr mi nedozralo zadne vajicko) a dr mi predepsala progesteron, pry by to mohlo naskocit. Podle toho, co tady ctu, tak je to spis k udrzeni tehotenstvi nebo se pletu? Diky!