Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte, je tu prosim niekto komu sa nevytvárali po PK ziadne embryjka???sme s muzom zdraví mame vyšetrené vsetko od hlavy po paty. Mame 32. Ja mam nizke amh ale vzdy je vajko zrele aj sa krasne oplodni ale 4.5. Den nevydrzi ziadne. Co robit dalej? darovane vajicka to u nas nevyriešia …
Budem vam moc vdacna za odpovede
Kromě kvality gen. materiálu rozhoduje taky kvalita laboratoře.. při opakovaném neúspěchu v jednom ivf centru mi přijde rozumné změnit kliniku a doufat, že jiné postupy a jiná laboratoř přinesou jiný výsledek.
Jinak jsem měla pocit, že když to s embryi začne 3.den vypadat nějak ve velkém bledě, transferují už 3.den a doufá se, že u mámy bude lépe než na petri misce (to tedy nevím, ale myslela jsem si to).
@Tallinn píše: Více
Bola som Helios slovensko a RF Brno. Neviem kde moze byt problem naozaj vsetko vyšetrené a na nic neprisli..skusala som sa pytat na ten 3.den ale obe centra mi to hned zamietli ![]()
Mam pocit, ze sa to deje len nam, podobnych prispevkov sa neviem veľmi dopatrat..
Ono jsou věci, které se nepoznají z vyšetření. Dá se s různými doplňky pokusit vylepšit kvalitu vajíček i spermií a zkusit za pár měsíců znovu. Nevím, co berete. Na kvalitu vajíček se doporučuje hodně inositol 3 měsíce před odběrem
na spermie netuším, často to doporučí přímo ivf centrum.
Jestli umíš dobre anglicky tak si přečti knížku it starts with the egg. ono se s kvalitou vajíček i spermií dá něco dělat když člověk upraví životní styl a zařadí správné doplňky stravy, ale ty můžou byt pro každého trochu jiné. ta kniha to probírá dost dopodrobna. jinak, máš v pořádku hladinu vitaminu D? dělali vám i test fragmentace DNA spermií? a tobě testy i na imunologii? jak nízké máš to AMH?
Mam uz rok
koenzymQ10ubiquonol, myoinositol, femibion, D2000IU denne, zinok, omega 3
Fragmentácia dna do 4%..
Strava podla mna ok jem zdravo a kvalitne sem tam cez vikend pizza, hambac.. ![]()
Na imumologii dali len preventivne clexane ak teda budem tehotna ![]()
Ja mam amh 0,6 ale stale hovorili ze mam celkom ok vysledok vajicok pri stimulácii ze vaječníky reagujú. V bežnom cykle mam vzdy ovulaciu..
Na tu knizku som uz pozerala niesom taka dobra v anglictine..ale nejako si to poprekladam Dakujem ![]()