Program o LGBT a názor učitelky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Liberalissima Bohužel tyto programy a to co popisuje autorka můžou být často „sluníčkové.“ Něco jiného je říct: „chovejme se všichni k sobě slušně, všichni jsme si rovni“ a oslavovat celé odpoledne romskou kulturu, jak píše autorka. V jednom příspěvku paní píše, že byla potom realitou rozčarovaná. Proč teda neoslavujeme i bíle? Ono je to těžký u deti, teprve jak člověk roste tak zjistí, že jsou slušní běloši a běloši grázlové, stejně tak jako slušní romové a romové grázlové ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sluníčkové programy
Tyto sluníčkové programy jsou pěkná blbost, děti je třeba vzdělávat, ale ne tímto způsobem. Učitelku bych poslala alespoň na rok pracovat na některou ZŠ na Cejl (vyloučena lokalita), aby zjistila realitu v praxi. Moc dobře vím, zač je toho loket, sama jsem tam jistou dobu strávila. Upřímně obdivuji ty učitele, kteří to tam vydrží. Většina lidí na ani ponětí, jak to tam ve skutečnosti vypadá..
Prosím o anonym, vzhledem k mé bývalé práci.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonymně, nechci aby se dotaz někdo spojil s mým obecným názorem na tuto komunitu, protože ten nějak extrémní není, ale k věci.
U nás ve škole je taková aktivní učitelka, co často zajišťuje pro žáky všelijaké programy a ne vždy je to teda ideální, z mého pohledu. Ve třídě je Romka, řešili se krádeže, pokousání!, napadání. Na kluky si tolik nedovolí, takže s ní nemáme takové problémy, jako rodiče holek. Nicméně přesto teda děti měly akci o Romech věnovanou této slečně - celý den a v podstatě byly nucené oslavovat a obdivovat Romskou kulturu a nechat si opakovaně vysvětlovat, jak musejí být tolerantní. Přešla jsem to, protože chápu, že Romové můžou být i normální a nechci tu rozebírat kolik je jakých. Následovala akce o imigrantech a nadacích a organizacích, které jim pomáhají a opět to bylo prostě podáno výhradně pozitivně (žádné problémy, žádná rizika) a postaveno tak, že kdo vlastně toto nepodporuje, je teda vyvrhel. Každý měl navíc donést do školy 50kč a třída pak společně přispěla na jednu z těch organizací. Ne všichni rodiče peníze poslali, my jsme je poslali, protože s pomocí i souhlasím, ale s tím jak to bylo podáno ne. Nyní měl proběhnout zase nějaký program o LGBT a já jsem nechala syna doma. Nutno říct že on sám tam nechtěl, protože mu vadilo říkat, jak má rád homosexuály, jen aby nemusel poslouchat kdo ví co, kdyby náhodou řekl, že je rád nemá. Učitelka nás pak kontaktovala přes školu online a tím, jestli jsme syna nechali doma záměrně, že druhý den ve škole byl a den předtím taky. Napsala jsem jí, že ty programy jsou stejně netolerantní, jako ti, které mají napravit. Že děti jsou nucené mít jediný názor, že to není formou podání informací a že se mi to nelíbí. Učitelka na to už nereagovala, ale říkám si, jestli to nebude mít dohru. Abych to ještě upřesnila, kdyby třeba syn byl na kluky, určitě to přijmem, na nikoho bych se skrz orientaci nedívala nějak přes prsty, ale mně vadí ten styl, jak do nich ty programy cpou a taky nesouhlasím se všemi věcmi, co jim říkají, jako pravdu, ne jako námět k zamyšlení, jestli se vyjadřuji srozumitelně. Řešil někdo něco podobného? Případně někdo dítě na něco takového neposlal? Může to učitelka nějak dál řešit?
Můžu prosím vědět v jaké třídě (stupeň) tohle probíhá?
K otázce, ano řešila bych učitelkou i ředitelem. Ideálně najít i jiné rodiče s podobným názorem.
Příspěvek upraven 22.01.22 v 22:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď ráda… za zajímavá témata z „okraje“ společnosti. I kdyby byly uchopené špatně, aktivisticky nebo začátečnicky.
Moje učitelka tehdy rodinné a sexuální výchovy, taky mladá a aktivní, nenáviděla tlusté holky, nesnášela chudé lidi a přenášela nepřátelství k rodičům (politické neshody na vesnici) na své žáky. Tlusté veřejně vážila v hodině před celou třídou, chudé dávala jako příklad v ekonomii rodinných financí, dětem některých rodičů ze zastupitelstva to dávala pěkně sežrat jako výchovná poradkyně (např. nedoporučení na SŠ s maturitou).
Nikdo nikoho nenutí říkat, že má mít rád homosexuály, pokud tedy nějaké znáš.
Aspoň neumřete jako ignoranti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzpomínám si, jak na gymplu přišla přednášet Romka o xenofobii. Furt, že nevíme, jací Romové jsou a že se jich bojíme, protože je neznáme. Znám pár slušných, ale většina bohužel takových není. A přesně, jak píše zakladatelka, všechno bylo podáváno jen z jedné strany a každý náš argument byl ušlapán. Bohudík těchto akcí za nás moc nebylo. Pak byla ještě jedna vtipná na téma dospívání u dívek. Řešila se menstruace a hygiena s ní spojená a poté zakomplexovanost tehdejších dívek z důvodu nereálné představy o svém těle, neboli každá si o sobě myslela, že je tlustá…jojo dneska se tomu směju, ale tenkrát bylo lepší se blbě usmívat a kývat hlavou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak takové „sluníčkové“ programy umí naši preventisti nejspíš skvěle odhadnout, protože takové číčoviny u nás nemáme, natož aby někdo nutil děti něco opakovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synka bych tam poslala a diskutovali bychom, on si pak stejne nazor udela sam. Ne, že bych byla nadšená, ale to souvisi s vekem, ale proc s otevrenou mysli zdvorile nevyslechnout nazor?
Za nas zase letely programy prevence drog a AIDS, pamatuju si, jak jsme byli na diskuzi s JX Dolezalem, ktery hrozne podporoval travu a svym zjevem i projevem byl tou nejlepsi prevenci ![]()
Deti nejsou vubec blbe ![]()
Vadila by mi extremisticka bossujici ucitelka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@FlorenceF Jenkins píše:
Synka bych tam poslala a diskutovali bychom, on si pak stejne nazor udela sam. Ne, že bych byla nadšená, ale to souvisi s vekem, ale proc s otevrenou mysli zdvorile nevyslechnout nazor?Za nas zase letely programy prevence drog a AIDS, pamatuju si, jak jsme byli na diskuzi s JX Dolezalem, ktery hrozne podporoval travu a svym zjevem i projevem byl tou nejlepsi prevenci
Deti nejsou vubec blbe
Vadila by mi extremisticka bossujici ucitelka
A ještě Uzel a Douda. Hlavně ten Uzel. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@FlorenceF Jenkins mně ale vadí právě to. Kdyby to byla informativní „přednáška“, nebo se názor jen vyslechl, ale synovi na těch předchozích vadilo takové to - co si o tom myslíš Davide. Myslím si tohle. Tak to si myslíš špatně, správně je to takto. A prostě jo a musíš to říkat a myslet si to jako my, protože teď jsme tě tu pravdu naučili. Druhou větu neříkal syn doslovně, ale takhle to prostě vyznívá a to byl důvod, proč tam nechtěl.
Souhlasím, především s tou LGBT tematikou se to poslední dobou hodně přehání a kdo nejasa je hned označen za xenofoba apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio píše:
A ještě Uzel a Douda. Hlavně ten Uzel.
Uzla jsme meli na vš
toxic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@FlorenceF Jenkins mně ale vadí právě to. Kdyby to byla informativní „přednáška“, nebo se názor jen vyslechl, ale synovi na těch předchozích vadilo takové to - co si o tom myslíš Davide. Myslím si tohle. Tak to si myslíš špatně, správně je to takto. A prostě jo a musíš to říkat a myslet si to jako my, protože teď jsme tě tu pravdu naučili. Druhou větu neříkal syn doslovně, ale takhle to prostě vyznívá a to byl důvod, proč tam nechtěl.
Tak v poradku. Jestli mu vadi forma a skola je nepristupna slusne diskuzi, tak bych ho taky nenutila. Male deti a mladi lide jeste neumi diplomaticky formulovat nazory, to by je mela skola ucit, nikoliv, co si maji myslet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Souhlasím, především s tou LGBT tematikou se to poslední dobou hodně přehání a kdo nejasa je hned označen za xenofoba apod.
Homofoba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@FlorenceF Jenkins píše:
Uzla jsme meli na vštoxic
Z Uzla mám doslova husí kůži. Nechápu, jak k němu někdo může jít jako k lékaři, potom všem, co produkuje do medií..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@roba18 ano, přesně z toho měl strach, ne že bude za xenofoba, protože to asi není slovo které by použil patnáctiletý kluk, ale že buď bude muset jásat s těmi co to prezentují a. s učitelkou nebo bude ten ošklivej zlej fuj fuj a tohle fakt nechci ani já aby se takhle cítil za to že si chce dát čas na to aby si udělal názor. Učím ho být slušný ke všem a to on dělá, ale nemyslím že musí něco povinně podporovat. Jde mi o to aby ho učitelka teď nepodusila, ale pololetí má uzavřené tak aspoň přijímačky mu to už neovlivní
Různé projekty jsou v pořádku. Některé školy si na ně umí vyřídit dotace a granty a ty se potom musí do určitého data spotřebovat, jinak by se musely vracet. Nahuštení několika takových projektů do krátkého časového úseku v lednu by docela odpovídalo tomu, že potřebovali utratit loňské finance. Mohli to třeba odkládat k vůli nemocnosti, karanténám.
Není ale v pořádku způsob, jakým to provedla. Musí to být neutrální podání respektující různé postoje. Pokud Tě učitelka oslovila, proč nebyl, jednala neprofesionalně.
Upřímně, ještě včera jsem si myslela, že to snad ani není v dnešní době možné a že jsi troll.
Stát se to mně, tak to možná řeším rovnou s inspekcí, vedení školy ji akorát bude krýt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si ze začátku myslela myslela, že máš pravdu, jen jsem trošku nechápala, proč nešel zrovna na LGBT přednášku, kde je jasné to, že jiné než jednostranné podání prostě nelze udělat, tam v podstatě nelze podat nic negativního.
Ale jak tě tady čtu dál, tak si říkám, že jsi homofob a že v tobě není kouska slušnosti a ani chytrého a logického uvažování.
Učitelka se nezachovala profesionálně, ale asi si myslela, že tvému homofobně založenému synovi by to mohlo prospět.
A ano, to že je člověk homofob, to je dnes prostě důvod k odsouzení a právem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit