Podle čeho vedoucí bakalářek vybírají?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Podle čeho vedoucí bakalářek vybírají?
Zdravím, jsem studentka 2. ročníku a právě proběhlo vydání témat bakalářských prací. Vybrala jsem si jednu učitelku, která je skvělá, komunikativní a má i dobré postavení. Učitele jsme museli obepsat. Vybrala jsem si jedno téma a zeptala se spolužáku, jestli si je někdo také vybral, vybrala si jej jedna slečna, která shodou okolností napsala email ve stejný čas jako já. Téma se mi moc líbí a je srozumitelné, podle čeho prosím učitelé vybírají? Ptám se lidí, kteří s tím mají zkušenosti. Děkuji
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás si nevybírají, když se přihlásí víc lidí, snaží se to téma nějak rozdělit, upravit ho tak, aby ho mohli nějakým modifikovaným způsobem zpracovat všichni
zkusila bych to takto
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@amuuk pokud jde upravit, že každý zotavuje nějakou část, tak ideálně tak. Jinak kdo dřív přijde asi případně návrh jiného. Dal můžeš přijít s tématem sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@amuuk Téma zadávají jednotliví akademici podle toho, čemu se věnují.
My jsme dostali minulý rok při zadávání nabídku zpracovat diplomku ve velkém výzkumu, každý jednu dílčí část. Někteří spolužáci se přihlásili, já ne. Není to vhodný způsob pro mě. Parametry výzkumu a zpracování jsou v takovém případě poměrně přesně dané, je nutné se jich držet, není prostor pro kreativitu. Mám ráda vlastní tvorbu a hodně věcí mě napadá až při samotném psaní, co by se dalo použít.
Dále jedno téma se nesmí několikrát opakovat. Je nutné, aby kvalifikační práce pokryly široké téma v oboru.
A koho si vybírají-záleží, kdo se první ozve. Někdo ještě zadá studentovi napsat něco jako koncept, způsob provedení, popřípadě se zeptá, jaké má student v dané oblasti zkušenosti. Aby se ujistil, že student má o danou oblast a dané téma skutečný zájem a přiblížil si schopnosti studenta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obecně souhlasím s názorem, že vedoucí pravděpodobně téma rozdělí, případně upřednostní prvního přihlášeného.
Podle mě na tématu až tak nezáleží. Smyslem bakalářské práce je naučit se samostatně nastudovat, písemně zpracovat a odprezentovat nějaké ucelené odborné téma. To se předvést na různých tématech. Proto bych doporučil se pro jistotu poohlídnout ještě po jiném tématu. Sám bych měl spíš opačný problém, kdybych byl ve Vaší situaci, a to, které téma zvolit, když je jich tolik zajímavých.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit