Prohlášení poplatníka u studenta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prohlášení poplatníka u studenta
Holky, vím, že se to tu teď řešilo asi stokrát, ale když já jsem fakt trotl a nevyznám se v tom. Co musím splňovat, abych mohla uplatnit růžové prohlášení poplatníka daně? Naše účetní mi totiž tvrdí, že stačí potvrzení o studiu, že žádné prohlášení podepisovat nemusím a že ale potřebuje vědět, jestli mí rodičové uplatňují za mě slevu na dani. Za celý život (a to už jsem pracovala v různých firmách) tuhle informaci po mě nikdo nechtěl, vždy stačilo vyplnit formulář a potvrzení o studiu. Nejhorší je, že nemám ani žádné argumenty, se kterými bych za ní šla, protože tomu prostě nerozumím… Nevíte, jak to tedy je? Co všechno musím splňovat, abych jako studentka nemusela danit příjem? Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@ewanka A kdo tu slevu na dani uplatňuje? Účetní jde asi o to, aby se neuplatňovala 2×.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem poslední rok studia pracovala a normálně jsem platila daně. Podle mě, jakmile pracuješ na smlouvu, tak musíš vyplnit daňové přiznání a pak podle příjmů buď budeš platit daně nebo ne.
Jak to je se slevou na poplatníka nevím.
Příspěvek upraven 17.09.13 v 20:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud studuješ, a současně pracuješ máš právo podepsat růžové prohlášení k dani a uplatnit slevu 2070,– + po předložení potvrzení o studiu ještě slevu na studenta (týká se i DPP a DPČ) Žádné prohlášení od rodičů k tomu není potřeba! Naopak pokud jsi zaměstnaná celý měsíc musí tvoji rodiče v případě, že na tebe uplatňují slevu nahlásit toto u svého zaměstnavatele a pobírání slevy zrušit! Je možné, že se chce mzdovka pojistit, tak prostě požádej toho z rodičů, který na tebe uplatňuje slevu, aby přinesl z práce potvrzení, že tuto slevu zrušil. Sice jsem se s tím nikdy nesetkala (studenty zaměstnáváme běžně). Každopádně u tebe v práci bych trvala na podepsání prohlášení!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit