Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, prosím poraďte…Mám jít ségře za svědka na svatbu, chtělo by to nějaký projev, ale vůbec netuším, co říkat…Půjde o svatbu, kde budou rodiče a pak hlavně kamarádi, většinu z nich znám - ale nevím, jestli to nebude o to horší a nebudu víc nervozní…Před skupinou cizích lidí bych asi tolik nestresovala
To, že budu jak velryba 6 týdnů před porodem už snad ani neřeším, ale vymluvit se na nevolnost můžu ![]()
Nemáte nějaký vzor vtipného projevu? Nebo kde hledat? Díky
@Zuzz Ahoj. Já svědčila čtyřikrát a naštěstí po mně proslov nikdo nechtěl
. Na naší svatbě se proslovu ujal tchán a říkal něco v tom smyslu, že je to pro nás dva významný den a že nám přeje, aby se už nikdy neopakoval
. A že určitě víme, že kdybychom měli nějaký problém, že na něj nebudeme sami. Víc si nepamatuju a z videa tomu není moc rozumět.
Ahoj Zuzz, vykašli se na vzory projevů a prostě si sepiš, co bys ráda sestře a jejímu nastávajícímu popřála do budoucna, vzpomeň si na nějakou vtipnou historku z dětství, ze začátku jejich vztahu nebo třeba z příprav svatby a uvidíš, že to půjde samo
Nejde o to, aby to bylo vtipný a všichni se smáli, jde o to, abys jim upřímně sama za sebe projevila radost z jejich svazku ![]()
Zuzz,ja myslim,ze by projev mel jit od srdce..neco o segre a svagrovi,poprat jim do spolecneho zivota a tak.Nijak moc dlouhe,nejaky drobny zertik a laskyplne zakonceni..to pujde i bez velkych priprav ![]()
Ja sice taky projev jako svedek mela,ale uz je to fakt davno,to si nepamatuju ![]()
Take pokud vas nebude mluvit vice,muze mluvit zenichuv svedek,nebo otec nevesty..
Kačta, díky za radu, asi máš pravdu, chce k tomu sednout a zkusit něco vymyslet. A vlastně jim popřát vše nej akorát to uslyší další halda lidí ![]()
radu nemám
ale mému muži šel za svědka můj bratr a taky měl proslov a pro něj stydlína a nemluvky to byl horor
nakonec to zvládl a mezi poslední věty zařadil i to že lepšího švagra si nemohl přát ![]()
U nás nemá projev ani jeden svědek, ale moje teta a přítelův otec…oba jsou veselí a vtipní, takže se na to i těšíme. Předem jsme se zeptali, jestli jsou ochotni něco pronést…a byli. Sestra se tě neptala?
Jasně, že ptala
A odmítnout nechci, i kdybych měla říct jen pár slov
Rodiče asi nic říkat nebudou…tak možná jen rodiče ženicha ![]()
Holky tak mě to v dubnu čeká taky a vůbec nevím co vymyslet, ono se to řekne od srdce, ale pro mě jako introverta, a ještě k tomu jsme vykojená je to vražedná kombinace, myslíte že stačí pár vět?
@Boudice23 Na žádné svatbě, co jsem byla, neměl svědek projev, to víš od nich, že se od tebe nějaký očekává?
@Boudice23 já teda taky nezažila projev svědka, vždycky něco říkal jen tatínek ženicha nebo nevěsty..
Já zažila vždy že, proslov má o otec nevěsty a svědek ženicha
To záleží na svatebčanech, jak si to domluví
ale raději bych se zeptala toho, komu jdu za svědka, jestli to po mě chce ![]()
U nás měli proslov oba svědci, asi fakt záleží na domluvě.
Pokud se Ti do toho nechce, tak jim to řekni.
Jinak pár vět samozřejmě stačí
.