Projevy laktobacilózy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
628
24.1.12 11:18

Projevy laktobacilózy

Máte některá zkušenosti s laktobacilózou? Způsobovala vám nějaké problémy,jak jste se léčily? U mě vyšlo z MOPU laktobacily na +++ …jedná se už o přemnožení laktobacilů? Mám neustálé pálení v pochvě, přeléčen streptok i gardnerella, z kultivace už nic nevyšlo ale pálení přetrvává (i výtok),navíc jakékoliv laktobacily (Fermalac,Vagilact..) do pochvy nesnesu .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31379
24.1.12 11:42

měla jsem to samé, asi 2 roky, hrůza…upravilo se (resp. zatím se to nevrátilo, ťuk ťuk) to po těhotenství

když bylo nejhůř, pomáhal výplach Rosalginem, tam LB nejsou, někdo vyplachuje i roztokem jedlé sody. Prostě principem je udělat tam trochu zásaditější prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
24.1.12 12:25

eleno - doktor to s tebou nijak neřešil, nepamatuješ si na kolik křížků tě přítomnost laktobacilů vyšla? Mně právě na tři a doktorka mi říkala, že za laktobacilozu považuje spíš až čtyři křížky,ale že to můžu zkusit - ten výplach rosalginem či jedlou sodou. Četla jsem,že některým doktoři nasazovali ATB nebo existují nějaké další masti, globule na utlumení toho nepříjemného pálení, nepoužíval někdo čípky Cicatridina? Laktobacily by v pochvě měly být přítomny asi pořád, ale od kolika křížků se jedná o přemnožení??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
24.1.12 12:29

to nevím, neptala jsem se, na kolik křížů to bylo…ono se to stejně může měnit, i v rámci menstruačního cyklu, kolem MS je pochva poměrně zásaditá, tak potíže nebývají (proto dost žen kolem menses mívá kvasinky), naopak cca. v polovině bývají potíže větší :nevim: Brala jsem atb různá, protože jsem tam pořád lezla otravovat a on už nevěděl co se mnou (oba jsme věděli, že je to „jen“ překyselení, jenže když ty projevy jsou srovnatelné pomalu s tou kvasinkou, jen místo svědění je pálení, tak to prostě obtěžuje), pak jsem se na to ale vykašlala a nějak se s tím naučila fungovat, nakonec se to ustálilo tak, že jsem opravdu blbě se cítila tak 1-3 dny v měsíci (to jsem vyplachovala) a jinak dobrý. Naštěstí v těhotenství to ustalo a snad už se to nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
24.1.12 12:46

elo -díky za info. Takže pokud se jedná o laktobacilozu, asi je dobré se vyvarovat laktobacily např. jak beru ty od Swiss, kysaného zelí nebo kysaných mléčných produktů (kefíry,jogurty apod.) které mi naopak doteď byly doporučovány - při léčení mých údajných kvasinek, které z kultivace nevyšly. A mě to právě nesvědí,ale pořád jen pálí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
24.1.12 20:36
Fullmoon píše:
elo -díky za info. Takže pokud se jedná o laktobacilozu, asi je dobré se vyvarovat laktobacily např. jak beru ty od Swiss, kysaného zelí nebo kysaných mléčných produktů (kefíry,jogurty apod.) které mi naopak doteď byly doporučovány - při léčení mých údajných kvasinek, které z kultivace nevyšly. A mě to právě nesvědí,ale pořád jen pálí :(

přesně tak, vyvarovat se nadbytku jogurtů atd., prostě držet takovou dietu, která se doporučuje u kvasinek, ale naopak (takže klidně i sladký, bílá mouka atd.). není to samospasitelný, potíže asi budeš mít semtam tak jako tak, ale snad to aspoň ukočíruješ, abys s tím mohla žít a časem to potom snad zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
17.2.12 07:27

FULLMOON,
jsem ráda, že jsem konečně narazila na někoho kdo má stejné problémy jako já. Už si fakt nevím rady. Výtok žádný nemám, ale v okolí poševního vchodu až ke konečníku se mi objevují praklinky, kůže je vyschlá a když jdu na malou tak mě to příšerně štípe, už nevím čím bych se namazala. Začala jsem očistu organizmu a ta zahrnuje i braní laktobacilů. až nyní jsem si zpětně uvědomila, že tento problém mám zhruba po tuto dobu. Již v minulosti, když jsem používala na mytí Lactobacid, tak jsem měla po určité době tyto problémy, pak jsem se začala mýt pouze vodou a bylo po problémech a nyní je to zpátky. Čím děláte ty výplachy a jak často? A ještě dotaz, možná se ptám „blbě“ ale jak ty výplachy děláte? Nebo si jen sednete do nějaké té „lázně“? díky za jakoukoliv radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí