Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych šla jinam. Já se bojím, že prolaps močového měchýře je větší malér než ti tvrdí.
A pokud tě to bolí, tak to není o diskuzi.
Cvičení podle mě, bude málo platné.
Musíš cvičit. Pak ještě existuje speciální přístroj Biocon. Na tom sedíš a posiluje ti to pánevní dno samo. Mají to v porodnici v Podolí v Praze třeba. Jedno sezení stálo 250 Kč a potřebuješ jich nejmíň 10.
Nevím, u kterého doktora jsi byla, ale zkus přímo urogynekologii. Ti se specializují přímo na pánevní dno. Mně zjistili, že ten sval, co to celé drží, byl během porodu natrzeny, sice se srostl, ale jsou na něm jizvy a už nikdy nebude plnit svou funkci, jako dřív. Takže spíš počítám s operací do budoucna.
Mě prolaps moč. mechyre výrazně zlepsila až hysterektomie. Vyvěsili to operativně zpátky při operaci, zatím 6let drží..samotné jsem to nikdy nevycvicila. Operace samotného prolapsu nikdy nebývají 100%, většinou se to vrací tíhou dělohy a povoleného pánevního dna. Pokud máš bolesti, řeš to okamžitě, s pánevním dnem souvisí spoustu dalších problémů ( povolené břišní svaly, bolesti zad, pánve, špatná osa těla)
Cvičení pánevního dna by mělo situaci jednoznačně zlepšit, výsledky očekávejte nejdříve po 3 měsících pravidelného cvičení alespoń 5× týdně. Je vhodné se správné provádění cviků naučit z fyzioterapeutkou.
@Ali píše:
Já bych šla jinam. Já se bojím, že prolaps močového měchýře je větší malér než ti tvrdí.
A pokud tě to bolí, tak to není o diskuzi.
Cvičení podle mě, bude málo platné.
To zase ne. Dr. „Vděčím“ za to, že jsem otěhotnila.. Je skvělý, pomohl x mým kamarádkám i s různými závažnými problémy. Tak si na jednu stranu myslím, že ví, co dělá. Nadruhou stranu mě to děsí.
Je mi 25 let..odsouzená být bez sexu..no, přijde mi to brzo
…
@Mango_Lassi píše:
Musíš cvičit. Pak ještě existuje speciální přístroj Biocon. Na tom sedíš a posiluje ti to pánevní dno samo. Mají to v porodnici v Podolí v Praze třeba. Jedno sezení stálo 250 Kč a potřebuješ jich nejmíň 10.
Děkuju. Na přístroj se podívám. Prahu mám dost z ruky
@Mango_Lassi píše:
Nevím, u kterého doktora jsi byla, ale zkus přímo urogynekologii. Ti se specializují přímo na pánevní dno. Mně zjistili, že ten sval, co to celé drží, byl během porodu natrzeny, sice se srostl, ale jsou na něm jizvy a už nikdy nebude plnit svou funkci, jako dřív. Takže spíš počítám s operací do budoucna.
U svého gynekologa. Tomu totiž věřím..
Na urogynekologii se podívám, ale děsně se ji bojím. Kamarádka byla řešit inkontinenci a, co vyprávěla…au…
Mě se v těhu stalo, že se mi jakoby zablokovala stydká kost. Nevim, jak to popsat..Nemohla jsem udělat ani krok. Potom to polevilo. Dr. řekl, že je to symfolýza a bude to ok po porodu. Tak jestli to má taky souvislost?
…
@pannda píše:
Mě prolaps moč. mechyre výrazně zlepsila až hysterektomie. Vyvěsili to operativně zpátky při operaci, zatím 6let drží..samotné jsem to nikdy nevycvicila. Operace samotného prolapsu nikdy nebývají 100%, většinou se to vrací tíhou dělohy a povoleného pánevního dna. Pokud máš bolesti, řeš to okamžitě, s pánevním dnem souvisí spoustu dalších problémů ( povolené břišní svaly, bolesti zad, pánve, špatná osa těla)
Děkuju, zjistím si o tom něco..
Pánevní dno mám prý v pořádku a vypadá velmi dobře (chodím k gynek. fyzio..)
Ale psala jsem gynekologovi email a ty bolesti v podbřišku přešel.., ohledně sexu..mi předepsal estrogenovou mast.
@LadaSva píše:
Cvičení pánevního dna by mělo situaci jednoznačně zlepšit, výsledky očekávejte nejdříve po 3 měsících pravidelného cvičení alespoń 5× týdně. Je vhodné se správné provádění cviků naučit z fyzioterapeutkou.
Tak to ještě 3 měsíce od cvičení nejsou. Tak třeba se to ještě zlepší 🙏🏻… K fyzio chodím. Když jsem u paní byla poprvé tak byla trochu zděšená z toho, že se do mě ani nemůže dostat a vyšestřit mě. Šlo to až po chvíli..A říkala, že mě rozhodně chce ještě vidět. Taky jsem byla na hysteroskopii a laparoskopii. Mám malinké srůsty v břiše a říkala, že by to mohlo souviset i s tím spodkem. Zrovna zítra jdu zase znovu.
Ahoj, všem.
..
Jsem po druhém porodu a mám prolaps močového měchýře. Doktor mi řekl, že to mám docela dost, ale na operaci to úplně není. Nicméně já to prostě vidim dole, když se kouknu a vůbec mi z toho není dobře.. Nejspíš jsem ho měla už při prvním porodu, ale jen trochu..Když si pak dám určité věci dohromady.
Ale proč to píšu…
Je tu prosím některá, která to řešila?
Intimní chvíle stojí za prd. Skoro ve všech polohách mi to bolí/dře. Zvládnu jedině na zádech, ale to je pak nuda
Taky mi často pobolívá podbřišek..
Ale dr. mi řekl, že nejlepší rehabilitace je sex (jenže prostě neni moc chuť..a hlavně jak to bolí tak mě ta chuť přejde..) a pak cvičit. Prý jsem mladá tak to bude ok…Byla jsem s tím i u fyzio a vyšetřovala mi pánevní dno a říkala, že je v pořádku..
Dá se to vůbec cvičením navrátit? A jak dlouho to trvá?..Když se to řeší operací. Jak dlouho se nesmí nic zvedat? A vlastně člověk nefunguje? A co sex? Je to pak v pohodě?
Díky za odpovědi! Raději anonymně, je to pro mě dost citlivý téma…