Po nástupu do školky je syn více nemocný a začal hodně mrkat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.10.24 16:16

Proměna syna

Ahoj holky,

jdu si k vám pro radu, uklidnění nebo prostě pro cokoliv, co by mohlo pomoci.

Syn v září nastoupil do školky, jsme na sebe honě vázaní, byli jsme tři roky skoro stále spolu, je hodně citlivý a vnímavý.

Od nástupu do školky se změnil, už 4× byl nemocný, ale hlavní věc, co mě u něj trápí je rychlé mrkání, které se zhoršuje venku, nebo když je kolem více lidí, nové prostředí,… Vše jsem řešila se synovou doktorkou, prý asi změna. Syn po obědě chodí domů, bývá se mnou nebo s mužem doma, když je nemocný, ale mrká stále, zdá se nám, že se to horší. Začal také trochu koktat, více drmolit.

Na oční jsme objednaní, zkusím i dětského psychologa, teď má i homeopatika na doporučení.
Já mám hrozný strach, pořád slyším od okolí, co má s očičkama, že se zhoršil, že už to není on.
Všude jsou hrozně dlouhé čekací doby, já už nevím, jak více se snažit, co dělat, mám strach, že mu prostě něco je. Proč by měl příznaky, když jsme spolu a bylo to stresového původu.

Nemáte s tím náhodou zkušenost? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8302
11.10.24 16:28

Má tiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
11.10.24 16:36

To vypada na prechodnou tikovou poruchu, ma to hodne deti tohohle veku, hlavne kluku. Nektere deti zase treba pochrchlavaji, krouti prsty…Pokud ho to neomezuje ve spanku, uceni atd., tak se s tim nedela nic. U vetsiny deti to samo prejde :)

Nejlepsi je se tim nenervovat, okoli upozornit, nevsimat si toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22321
11.10.24 16:49

A ta zmena je jen v tom, ze ted mrka? Nejspis to bude zmena, stres, nerozita. Takove tiky se spis resi na neurologii. Zakladem se uvolni a zklidni ty. Ty deti to prebiraji od nas(proto to ma i doma). Syn si zvykne a skolka bude ok. Je to jen obdobi. Hlavne v klidu a v pohode. Jestli nemusis do prace, tak si udelejte treba volne patky a jedte na vylet. Musis byt sama presvedcena, ze ta skolka je pro syna nejlepsi. Skoda, ze jsi dite nepripravovala uz drive. Mohlo to byt bez nervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
11.10.24 16:53

@Oriseka i kdyby pripravovala, tiky se objevi stejne, zjevne to je citlivy kluk a ma je prechodne hodne deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22321
11.10.24 16:58
@Zmatka píše: Více

Jak pise, ze jsou na sebe hodne vazani a 3 roky byli jen spolu, tak to za me neni dobre. Mozna by se objevily stejne, ale mohl uz rok, pul roku chodit nekam do detske skupiny/miniskolky na par hodin mohl si zvykat postupne v mensim kolektivu s vetsi peci. Je to celkem stresor ta obecni skolka, kde uz jsou preci jen trochu naroky, hodne deti ve tride a poprve bez mamy. Obzvlast citlive deti potrebuji pozvolnejsi pristup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22321
11.10.24 16:59

Jo a zkusila bych davat rybi olej. Muze to pomoci a je to i na imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
11.10.24 17:03
@Oriseka píše: Více

No nevim, citlivejsi dite bude mit vice problemu se separackou a zas na tu samostatnost musi dite dozrat…kor takto citlivejsi. Jako citlive dite bych necpala v roce a pul do jesli, to by melo byt u mamy i to mene citlive…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7905
11.10.24 17:04

Já teda nechci být zlá, ale přijde mi, že by ses měla zklidnit především ty. Vždyť se nic zas tak hrozného neděje. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4603
11.10.24 17:30

Pod tohle se muzu podepsat, mam citlivyho introverta, hodne fixovaneho na nas, no dat ho v roce a pul az dvou nekam do skupinky, tak se tam zblazni, do roka a pul se na nej nemohl cizi clovek ani podivat, aby nerval. Ted ve 3,5 sel normalne do statni a dava to jak mazak, mezi kvetnem a zarim zacal delat obri pokroky po socialni strance. Potreboval dozrat

Jinak ja bych zkusila take nejprve uklidnit sebe jako mamu, dat tomu jeste cas a pripadne pak resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22321
11.10.24 17:36

Pred pul rokem mu bylo 2,5 a ne 18 mesicu. Me zas neprijde dobry do 3 let jen s mamou a pak sup do kolektivu az 28 deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14658
11.10.24 17:46

Omlouvám se, že se takto vetřu. Zaujalo mě, že se tyto tiky řeší na neurologii. Máš s tím nějaké zkušenosti? 8letá dcera s PTSD si od května dává spodní ret pod horní zuby (ten ret si těmi zuby nekouše) a ten ret se jí při tom rychle třese, v podstatě vibruje. Určitě je to způsobeno tou PTSD. Dělá to tak 80 % bdělého času a už si ty zuby hodně vytlačila dopředu. Zatím jsem řešila jen se zubařkou a zmínila jsem psycholožce, která s tím zatím nic nedělala, ani nevím, jestli může. Myslíš, že má smysl se s tímto obrátit na neurologa.

Zakladatelko, když jsem četla tvůj dotaz, tak jsem si to hned dala do souvislosti s výše popsaným problémem dcery, která to má z psychických důvodů. A dělá to pořád, ne jen tam, kde by mohla být z něčeho nervózní. Proto mě nepřekvaouje, že to tvůj syn dělá i doma. Držím palce, ať najdete řešení. Nebo ať to přejde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
11.10.24 17:49
@Anonymní píše: Více

Mohly by to být neurotické projevy. Je změnou přetížený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
11.10.24 17:55

Tyhle tiky mohou a nemusí být v pohodě.
Vím že i tik může, ale NEMUSI být k epilepsii.
A nebo je to prostě tik, který časem přejde.
U nás se to řešilo na neurologii a s psychologem. Žádný problém neshledán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
11.10.24 18:09

Tak ono se daj deti pritlumit, aby ty tiky nebyly tak vazne, ale to vazne ovlivni to, jak se dite citi, vykony ve skole atd. Jinymi slovy, zadny neurolog to nepredepise, pokud ty tiky vazne nenarusuji spanek, skolu, fungovani.

Ostatne komu taky ty tiky vadi? Vetsinou to neni dite, ale rodic, ktery se stydi pred okolim.

To mi porad prijde lepsi dat dite k babicce, chuve, tatinkovi, a ne do kolektivu na zvykacku. U nas byl velky skok ve zralosti a na co dite nebylo zrale ve 3 letech, tak ve 3 letech a 5 mesicich bylo. Zakladatelka navic nerikala nic o tom, jak dite zvladlo adaptaci do skolky. Jak je hlidane. Proste je to zatez, a pro citlivejsi deti o to vic. Muze odstartovat nejake tiky, ale ony by se spustily nejspis samy casem, nebo by prisla velka chripka, nastup do skoly, cokoliv zatezovyho, a bylo by to to same.

Jelikoz to ma az 30% deti v nejakem podobnem veku, prijde mi proste mimo obvinovat matku, ze tomu mohla nejak predejit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí