Pronájem bytu hluk

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
173
20.9.24 09:48

Pronájem bytu hluk

Od května pronajímám byt mladší rodině s dvěma malýma dětma (3 a 1 rok). Je to na doporučení kolegy z práce. Smlouvu mají do konce roku. Problém je v tom, že oba (žena i její muž) si večer pustí repráky s pořádnými basy. Není to nahlas, že by skákaly sklenice a do 22 toho nechají. Ale je to pořád slyšet večer co večer. Ostatní sousedé okolo si stěžují a já je plně chápu. Taky bych v tomhle nechtěl být večer co večer.
Za nájemníky jsem byl už dvakrát a beze změny. Možná jsem byl až moc mírný a měl snahu řešit domluvou. Slušně jim bylo řečeno, že jestli bude situace pokračovat, tak smlouvu neprodoužím a konec.
Včera jsem tam byl znova a zase to samé. Tak jsem řekl, že ke konci roku končí a hotovo. Asi až teď jim došlo, že to myslím vážně. Kolega z práce se za ně přimlouvá, hraje na city - mladá rodina s dvěma dětmi, pak i trochu uraženě…že to moc nafukuju. Tak jsem mu řekl, ať si je nastěhuje k sobě a s tím jsme se rozešli.
Jsem opravdu ten špatný? Dneska telefon a zkoušeli to přes děti - že jsou malé, náklady na stěhování, stres…že už se situace nebude opakovat…
Nájem jsem jim dal nízký oproti obdobným bytům v okolí. Říkal jsem si mladá rodina, potřebuje bydlet, kolega v práci ji doporučuje. Od začátku při první prohlídce jsem mluvil o hluku a že nechci mít problémy se sousedy. Nepotřebuji pronajmout za každou cenu.
Pronajímám poprvé a přijde mi, že podmínky nájemníci vědeli. Několikrát jsem je varoval a pak se diví, že nechci prodloužit smlouvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
191
20.9.24 09:56

Pokud by šlo o přirozený hluk, který dělají děti, nechala bych se ukecat a smlouvu na další rok dala. Ale pokud jde o cílený hluk typu repráky, na který opakovaně nereagovali, byla bych nekompromisní a smlouvu neprodloužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
20.9.24 09:56

Já bych se zachovala úplně stejně. Jsou to dva dospělí, svéprávní lidé. Mohlo jim dojít, že ostatní ruší a přitom to šlo vyřešit jednoduše sluchátky.
Nechtěla bych mít nájemníky, kteří začnou myslet na ostatní až ve chvíli, kdy jim teče do bot.

Na to, že mají dvě malé děti a že je stěhování bude stresovat měli myslet dříve. Tys je několikrát upozornil, že pokud se jejich chování nezmění, že jim smlouvu neprodloužíš.
Pokud povolíš, budou vědět, že stačí zahrát na city a ty je nevyhodíš. Budou dál rušit soused a z tebe už si nebudou nic dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5209
20.9.24 09:58

Na ty male deti meli myslet rodice, kdyz si tam vecer co vecer delali z bytu diskosku. Obavala bych se toho, ze jim prodlouzim smlouvu a od ledna to zas bude to same. Takze bych do toho nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
20.9.24 10:04

Proc ve svych diskuzich pises jednou jako muz, jindy jako zenska..stridas to.
Zrejme smyslena temata..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.9.24 10:15

Mají dvě maličké děti a pouští si ve večerních hodinách nahlas hudbu tak, že to slyší všichni sousedé? Tomu bych snad ani nevěřila. Ale tak jako dostali rázné varování a třeba bude teď klid. Pokud ano, proč bys jim smlouvu neprodloužil? Pokud ne, tak holt půjdou, jejich volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
20.9.24 10:27

@Bydlící jestli mě něco naučila práce v tomto odvětví, tak nebýt samaritán. Já jsem taky byla takový bl.ec, který každého litoval a snažil se pro nájemníky udělat maximum. A můžu vám říct, že to nikdy nikdo neocení. Za mě měla tahle rodinka šancí dost, máte štěstí, že máte smlouvu na dobu určitou. Dneska spousta lidí hledá bydlení, určitě najdete mnohem lepší nájemce. Určitě nemějte výčitky. Ony jim ty děti porostou, začnou i ony dělat čím dál větší hluk :nevim: My už automaticky vyhazujeme lidi, kvůli kterým musíme pořád něco řešit. Je to čas a energie, o který vás okrádají lidé, kterým jste zjevně u zadku vy i lidi okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10238
20.9.24 10:39

@Bydlící Podobnou situaci jsem řešil nedávno, v trochu horší pozici, protože jsem dal smlouvu na dobu neurčitou.
Výhodou u tebe je, že je tam jasné datum, kdy nájem končí a pokud neučiníš nic, k danému datu ti musí byt vrátit a vymahatelnost toho je v tomto případě dobrá. A naprosto nemusíš mít špatný pocit, protože jsi je upozornil, jsou stížnosti sousedů, situaci neřešili…
Pokud dojde k zásadnímu zlepšení, můžeš zkusit např. prodloužit smlouvu o tři měsíce. Ale citově vydírat se nenech.
Jak mi říkal zkušenější kamarád - ty máš s nima pořád soucit, ale jsou mezi nima tací, kteří by tě věšeli na sloup jako vykořisťovatele, kdyby se změnil režim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40950
20.9.24 10:48
@Bydlící píše: Více

jak na hlas to asi mohli mít puštěné ročním dítětem? noční klid neporušili, nyní už je klid úplně, tak proč je vyhazovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
20.9.24 10:56

Tak jestli už bude klid, tak bych jim ještě šanci asi dala. Ovšem je otázka, zda to pak od ledna nezačne nanovo. :think: Co to prodloužit na kratší dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
20.9.24 11:02

Mela bych strach, ze pockaji na prodlouzeni a zacnou znovu.
Dvakrat to ignorovali, nez jsi zacala mluvit o neprodlouzeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1770
20.9.24 11:09

@Bydlící neprodlužovat. Dostali varování, které neposlechli, až informace o neprodloužení smlouvy je probrala. Sama pronajímám byt a manžel taky a u jednoho jsme řešili věčné stížnosti od sousedů a nakonec i neplacení nájemného a dostat pak takového nájemníka z bytu je na dlouho. Dej jim písemnou informaci o tom, že smlouvu neprodloužíš, ať mají dostatek času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
20.9.24 11:11

:think: několikrát ignorovali, sousedé si stěžují… Zkusila bych prodloužit a při prvním problému smůla. Papá.

Něco jiného by bylo třeba hlučné dítě co celé noci nespi. To není schválně, to tak je. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
20.9.24 11:16

Po tom, co roky pronajímám byty, je hodně špatná taktika dávat nízké nájemné. To se pak přihlásí samé socky, potížisti, které jinde vyhodili a neplatiči. S těmito bych se nepáral, buď s těmi basy skončí nebo smůla a neprodloužit smlouvu. Ony již dvě malé děti dělají většinou dost velký hluk, který sousedy obtěžuje a ještě mít tu drzost, že si pouštějí hudbu nahlas a na stížnosti nereagují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
20.9.24 11:17
@Atisia píše: Více

No ono se nedá jen tak udělat papá, to má svá pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný