Pronájem chaty/chalupy

97
7.8.11 22:47

pronajem chaty/chalupy

Ahoj, rada bych se zeptala na vase zkusenosti s timhle typem ubytovani. My jsme 4clenna rodina a celkem by me lakalo pronajmout si chaloupku nekde v horach, jiznich Cechach nebo na Morave, ale nemam s tim zadne zkusenosti a po internetu je spousta serveru ;) Poradite nekdo? Diky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
8.8.11 07:22

hele to asi bude tolik nazoru, kolik zkusenosti - ja byla jednou ve velke bande v Medenci a bylo to tam hezke. Jinde to muze byt hnusne a spinave - vzdyt to jsou soukrome objekty. Musis to risknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
8.8.11 07:33

Je to tak jak píše Pudla. Mi teda byli už několikrát a vždy to bylo super až na pár drobností. Špína teda ani jednou, ale už z fotek to byli spíš luxusnější objekty.
Spíš jsme teď trochu narazili na jinej problém, jeli jsme přes slevový server do pensionu do Dolní Moravy a bohužel teda hned vedle pensionu staveniště jak kráva, staví tam dva hotely :roll: No takže přímo u pensionu moc klidu nebylo, ale jinak byl pěknej, jídlo super, procházky na Kralickej sněžník super i s kočárkem, vede tam cesta 10km až na Sněžník a není do krpálu, je to takovej malinkej vleklej kopeček, spíš rovina. No a tam jsem našla teda úžasnou chalupu k pronájmu. Je to na pomezí Horní a Dolní Moravy číslo popisný objektu je 20. Bohužel jsem neměla při té procházce sebou ani foťák ani mobil, šli jsme s malým jen tak na procházku když manžel se Zuzkou měli odpolední siestu :mrgreen: …takže přemýšlím jak ten kontakt získat. Napadlo mě zavolat na jejich úřad a snad by ten telefon mohli mít. To byla chaloupka na samotě u lesa, jak z pohádky, krásně upravená i okolí, ticho hned za chajdou cesta do lesa, dva potůčky no úžasná. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
8.8.11 08:07

zkušeností mám dobré, kontaktuji ale přímo majitele, ne přes agenturu. Jezdíme tak 3× do roka, sami nebo s přáteli, nikdy žádný problém…
Je pravda, že dlouho na netu vždy vybírám, spousta nabídek je naprosto tragická, od příšerného nábytku a vybavení až po nevhodného umístění či předražení.

Pozor na různé doplatky k ceně a pod. ( záverečný úklid, poplatek za spotřebované dřevo na oheň a pod. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
8.8.11 08:19

Já takto řeším dovču docela často a odvíjí se to od ceny,jelikož si vybíráme „normální ceny“ tak i to ubytování je normální,někdy si raděj umyji koupelnu se záchodem,pro klid duše,jindy je to dobré…Ale celkově spokojenost, raděj kontaktuji přímo majitele,objektů je fakt dost. Takže za mě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
8.8.11 09:22

Diky moc za nazory. K tem kontaktum na majitele - nemate nekdo nejaky odkaz na server, ktery by soukrome majitele sdruzoval? Ja narazila hlavne na agentury, a to se mi taky nechce. Taky jsem si vsimla, ze hodne chat je na pozemnku majitele (cili majitel hned vedle), nevim, jestli s tim mate nekdo zkusenosti, my takhle bydleli v podnajmu s majitelem hned pres ulici, a bylo to teda desny :-( Jeste jednou moc dik!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
8.8.11 12:21

já si vždy najdu přibližnou oblast, kam bych chtěl jet, idelálně přímo vesnici nebo městečko. Najdu si to v mapě na Seznamu, tam se spousta chalup ukazuje při větším rozlišení i s kontaktem.

Nebo na firmy.cz v odkazech, např. :
http://www.firmy.cz/…ichuv-hradec

nebo si přes agenturní stránky najdu chalupu a potom googluju a googluju, jestli není kontakr přímo na majitele :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
8.8.11 19:48

Dalimile, moc dekuju za tipy. Nemam s tim vubec zkusenosti, ziju v Anglii, ale urcite zkusim ten seznam a primo kontaktovat majitele. DIKY!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
9.8.11 00:18

Já to dělám tak, že si hledám na různých serverech chaty a chalupy a u nich je buď odkaz přímo na jejich stránky, nebo název té danné chalupy nebo penzionu a ten si pak najdu na netu a zavolám si přímo jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
10.8.11 20:07

Ahoj,
já stejně jako dalimil hledám na mapy.cz.
Pak ještě stránky s kontakty na majitele: www.nasehory.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
11.8.11 17:11

Moc vsem dekuju za tipy! Uz jsem se dala do hledani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lencis Dedkova
19.8.11 12:34

Ahoj, pokud můžu doporučit, určitě zahrň do svého výběru i pěknou chaloupku v Jeseníkách ve vesničce Hraběšice. Já tam byla jen na prohlídce s panem majitelem, ale už si plánuju dovolenou na podzim, kdy tam pojedem s celou rodinou. Tohle jsou její stránky www.chalupajeseniky.com :palec:

• Citovat
  • Upravit
1
6.11.14 13:34

Ahoj, my jsme takto byli letos prvně. Narazila jsem na agenturu, vybrala si objekt a začaly dohady s agenturou. Tak jsem se naštvala a jak už tady někdo psal - vygooglila si kontakt přímo na majitele a dohodli jsme se hned - a ještě to bylo levnější než přes tu agenturu :D. Jsou vybaveni pro děti - hezké dětské hřiště, pískoviště atd. http://www.sumava-dovolena.eu . A nebo zkus e-chalupy.cz. To je jenom na inzerci a jsou atm kontakty přímo na majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
23.1.16 12:25
@CokeLady píše:
Máte prosím zkušenost s nějakým konkrétním objektem, který by byl cca pro 4 osoby k pronajmutí celý? Nějaká menší chalupa se zahradou - pěkná k pronájmu na týden? Děkuji

jedna zena stohoto serveru maji chalupu treba sem prijde napise ti a muzes sedomluvit sni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
23.1.16 12:34

My si pronajímáme pře agenturu, objekty mají nafocené a ceny jsou ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí