Pronájem RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12834
22.3.20 14:35
@Anonymní píše:
Dobry den. Bydlim v Praze a pronajimam na vesnici maly RD. Dum neni zrekonstruovany ani zarizeny krome kuchynske linky a stare koupelny. Nabidl jsem dum k pronajmu a prihlasila se mlada rodina, ktera chtela dum kvuli tomu, ze se psy je do bytu nikdo nechce. Museli si komplet vyrovnat zdi, vymalovat, zakryt zem, protoze dum byl z poloviny bez pokryti. V dome neni zavedeno topeni, je lokalni, takze kamna v kazde mistnosti, koupelna se musi vytapet primotopem. Najem 6800 a 300 kc za vodu + energie. Veskere opravy si najemnici musi hradit sami vc. zvelebeni kdyz tedy chteji. V dome jsou nepouzitelne vchodove dvere, rad by jsem aby si je najemniky sehnali, ale nechci nic platit. Jak je to s tim, kdyz pronajimam? Teoreticky neni moje povinnost proplacet takove zalezitosti ne? Dale se mnou jednali o moznosti pripojeni na plyn. Nemam s tim problem, ale at si to uhradi. Jake mam ja a oni moznosti?
8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.20 14:38

Tak ja jsem je nenutil tam bydlet a ani delat opravy. Chteli sami, protoze byt pro ne bylo vezeni, jsou mladi a na svoje nemaji + maji dva velke psy a udajne v byt sehnat je pry problem a psy pryc nedaji tak bydli tedy v tomhle dome. Kdyz chteji bydlet slusne je to jejich volba. Neni to u Prahy je to v usteckem kraji cca 30km od Prahy. Ja jinak dum pouzival jako sklad veci a pronajem jsem zkusil nahodne.

• Citovat
  • Upravit
33319
22.3.20 14:39
@Anonymní píše:
Dobry den. Bydlim v Praze a pronajimam na vesnici maly RD. Dum neni zrekonstruovany ani zarizeny krome kuchynske linky a stare koupelny. Nabidl jsem dum k pronajmu a prihlasila se mlada rodina, ktera chtela dum kvuli tomu, ze se psy je do bytu nikdo nechce. Museli si komplet vyrovnat zdi, vymalovat, zakryt zem, protoze dum byl z poloviny bez pokryti. V dome neni zavedeno topeni, je lokalni, takze kamna v kazde mistnosti, koupelna se musi vytapet primotopem. Najem 6800 a 300 kc za vodu + energie. Veskere opravy si najemnici musi hradit sami vc. zvelebeni kdyz tedy chteji. V dome jsou nepouzitelne vchodove dvere, rad by jsem aby si je najemniky sehnali, ale nechci nic platit. Jak je to s tim, kdyz pronajimam? Teoreticky neni moje povinnost proplacet takove zalezitosti ne? Dale se mnou jednali o moznosti pripojeni na plyn. Nemam s tim problem, ale at si to uhradi. Jake mam ja a oni moznosti?

Tak doufám, že máš sepsanou řádnou smlouvu. Ty lidi musej být v opravdu těžké siuaci, když si od tebe pronajmou nprakticky neobyvatelnou ruinu, musí si to tam za své peníze upravit a ještě ti platit nájem. Pokud do toho domu nemíníš nic vrážet, nechápu, proč ho neprodáš? Aby to nedopadlo tak, že ti dají barák dokupy, a ty je pak vykopneš. A jo, je to tvoje povinost, proplácet opravy, je to tvůj barák. Taky je tvoje povinnost platit danˇz pronájmu, na to nezapomenˇ, není to jen o tom, že shrábneš peníze a o víc se starat nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.3.20 14:40
@Anonymní píše:
Tak ja jsem je nenutil tam bydlet a ani delat opravy. Chteli sami, protoze byt pro ne bylo vezeni, jsou mladi a na svoje nemaji + maji dva velke psy a udajne v byt sehnat je pry problem a psy pryc nedaji tak bydli tedy v tomhle dome. Kdyz chteji bydlet slusne je to jejich volba. Neni to u Prahy je to v usteckem kraji cca 30km od Prahy. Ja jinak dum pouzival jako sklad veci a pronajem jsem zkusil nahodne.

Bez ohledu na to jsi povinen ten dům mít v cajku a k tomu vchodové dveře patří. Takže ty buď budeš muset zaplatit nebo jim to kompenzovat nájemným.

• Citovat
  • Upravit
33319
22.3.20 14:41
@Anonymní píše:

Take bez těch lidí bys nechal barák spadnout? Oni nemají na svoje bydlení, tak budou vrážet peníze do tvého domu. Dobrej vtip :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
22.3.20 14:50

Ty jo tak takovou pastoušku bych jim dala užívat za 1kč s tím že to opraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
22.3.20 14:59

Babička pronajímala dům po prababičce Ukrajincům Dům byl obyvatelný, ale v dost dezolátním stavu. Princip byl takový, že se vždy domluvili, co nájemci opraví a to se pak odečetlo od nájemného. S Vámi uvedenými úpravami by tam ale museli bydlet x let, aby si opravy vůbec odbydleli. Což je rizikové nejen pro ně, ale i pro vás - pokud byste je pak vyhodil, musel byste jim nejspíš uhradit, co do toho oni po dohodě s vámi vložili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.20 19:08

To si snad delas prdl :D
Přesně takovym jako jsi ty, bych zakázala něco pronajímat. Přečti si laskavě podmínky pronajímatele a né jen nájemce. Tohle co ty píšeš, tak mi přijde, že fakt žiješ v říši snů. Uvědomuješ si vůbec, že Ty musíš uzpůsobit byt, dům do vhodných podmínek k žití? A né, že si tu budes vybírat nájem? Za co si ho vybiráš? Za to jak máš z baráku rujnu? A oni ti ji opraví? Ja chápu, že jsou lidi schopni se dohodnout na tom, že si to opraví dle svýho. Ale podle toho se nájemce pak chová. Kdybych ti tam bydlela já, tak si to všechno nafotim, nechám si faktury z nákupu matriálu. A až bys mě vykopl, s tim, že to potřebuješ pro kohokoliv, tak bys mi to všechno zacáloval. A jestli ne, tak bych to řešila jinak a ukázala to vhodným orgánům. Píšu to proto, že na mě tak tvoje myšlení působí, že by ses náhle rozmyslel a vykopl lidi, co tam máš v nájmu. Hlavně hamty, hamty. Doufám, že ti něco říká kauce…tu si předpokládám vybral..Ty lidi si to platí. Tak si to laskavě uvědom. Taky musí jít denně do práce, 6800 za tu rujnu, co popisuješ není moc, ale pro někoho fůra peněz. A mají jít do vhodného, pro ně bezpečného domu s fungujicími dveřmi. Přečti si ty podmínky, než začneš okrádat lidi. A abys to celý pobral..až se ti v tom baráku něco vys
re, třeba jako příklad uvedu nepůjde topení, ty jsi povinen odstranit závady! Ty jsi povinen to zacvakat, chceš vydělávat tak se starej a nebo to prodej. Bude to lepší asi vid :)

• Citovat
  • Upravit
685
22.3.20 22:03

Zajdi za pravnikem, ať Ti pomůže sepsat smlouvu, kdo co hradí a co je či odpovědnost. Jinak, pokud by se v domě neco stalo, tak můžeš mít problém. Ale opravy/rekonstrukce na náklady a částečnou odpovědnost nájemníka je možná.
My jsme také rekonstruovali část RD, který máme v najmu - za mě lepší varianta než platit 40 tis/měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí