Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, potes koste ![]()
Jsi pekne vykutalenej clovek, at vsechno udelaj zaridej postaraj se a po roce je vykopnes s udelanym barakem??
![]()
Pekni vychcanci. Ty máš pronajímat dům, ve kterém se dá bydlet, ne do kteryho mají nájemníci investovat. Pak bys po nich neměl chtit najem, ale jen platit energie. A ať ti prokazují investice do domu.
To jako fakt?? Dobrej vyčůránek seš. Proč jim to tedy neprodáš? Jen blázen by vrážel peníze do cizího baráku..
Prakticky jsi povinnen pronajímat jen dům, který je způsobylý k bydlení. Nájemník je povinnem platit jen drobné opravy a i zo je ročně limitováno. Pokud chceš, aby ti dům zvelebovali, jako ty dveře, podlahy a plyn, tak jen do výše nájmu. Takže ať platí pouze energie a zbytek ať investují do domu. Chtít po jich, aby tam zavedli plyn za svoje peníze, to je magořina. A to ti říkám jako pronajímatel domu.
Je, to by se mi taky líbilo někoho nastehovat do baráku aby mě ho opravil. V jakým vesmíru to žiješ?
Ty kraso, Ty jses pěkně vychcanej. Tak oni ti maji predelat barak, aby byl obyvatelny a jeste platit najem. Jses normalni? ![]()
@hafana píše:
Ty kraso, Ty jses pěkně vychcanej. Tak oni ti maji predelat barak, aby byl obyvatelny a jeste platit najem. Jses normalni?
Tak ono taky záleží, kde ten barak je, ze. Treba v satelitu Prahy je realna cena za najem kolem 25-30 tisíc, takze tam by mi platit sedmicku a postupne rekonstruovat prislo zajimave pro obe strany. Jen to musi byt spravne podchyceno smluvne.
Ty si docela šmejd, že? Máš rozpadlý barák, chceš aby ti to někdo na vlastní náklady opravil a ještě ti za to platil.
Bud té lásky a přečti si zákony, opravy a rekonstrukce hradí majitel, ne nájemník. Respektive případně se dá nájem odpracovat - po vzájemné dohodě a smlvním zakotvení!
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono taky záleží, kde ten barak je, ze. Treba v satelitu Prahy je realna cena za najem kolem 25-30 tisíc, takze tam by mi platit sedmicku a postupne rekonstruovat prislo zajimave pro obe strany. Jen to musi byt spravne podchyceno smluvne.
Jelikož píše, že pronajímá dům na vesnici, tak mě nenapadla Praha
Ty vole! Jestli existujou takoví magoři nájemníci, kteří jsou na toto ochotní přistoupit, chtěl bych je mít… A kdyby mi ještě poklidili v mém bytě, vyprali, navařili a nachystali ze svého svačiny do práce… A případně umyli auto a zaplatili naftu a sem tam donesli karton cigaret…
![]()
Možná takoví skutečně existují, pokud blázince omezují klecová lůžka…
![]()
@hafana píše:
Jelikož píše, že pronajímá dům na vesnici, tak mě nenapadla Praha
Ale ta vesnice muze byt od velkeho mesta 15 nebo 100km a to bude dost rozdil i v cene.
Teda od tebe bych si nepronajala ani kliku. Vetsiho vychcanka sem nevidela. Ty mas povinnost pronajimat obyvatelny dum, hradit vetsi opravy a ne vybirat najem a este nechat najemniky, aby si ten dum zrekonstruovali na svoje naklady.
@j.a.n.i1 píše:
Ale ta vesnice muze byt od velkeho mesta 15 nebo 100km a to bude dost rozdil i v cene.
Ano, to je pravda, uznávám
Dobry den. Bydlim v Praze a pronajimam na vesnici maly RD. Dum neni zrekonstruovany ani zarizeny krome kuchynske linky a stare koupelny. Nabidl jsem dum k pronajmu a prihlasila se mlada rodina, ktera chtela dum kvuli tomu, ze se psy je do bytu nikdo nechce. Museli si komplet vyrovnat zdi, vymalovat, zakryt zem, protoze dum byl z poloviny bez pokryti. V dome neni zavedeno topeni, je lokalni, takze kamna v kazde mistnosti, koupelna se musi vytapet primotopem. Najem 6800 a 300 kc za vodu + energie. Veskere opravy si najemnici musi hradit sami vc. zvelebeni kdyz tedy chteji. V dome jsou nepouzitelne vchodove dvere, rad by jsem aby si je najemniky sehnali, ale nechci nic platit. Jak je to s tim, kdyz pronajimam? Teoreticky neni moje povinnost proplacet takove zalezitosti ne? Dale se mnou jednali o moznosti pripojeni na plyn. Nemam s tim problem, ale at si to uhradi. Jake mam ja a oni moznosti?