Pronájem RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.3.20 13:58

Pronajem RD

Dobry den. Bydlim v Praze a pronajimam na vesnici maly RD. Dum neni zrekonstruovany ani zarizeny krome kuchynske linky a stare koupelny. Nabidl jsem dum k pronajmu a prihlasila se mlada rodina, ktera chtela dum kvuli tomu, ze se psy je do bytu nikdo nechce. Museli si komplet vyrovnat zdi, vymalovat, zakryt zem, protoze dum byl z poloviny bez pokryti. V dome neni zavedeno topeni, je lokalni, takze kamna v kazde mistnosti, koupelna se musi vytapet primotopem. Najem 6800 a 300 kc za vodu + energie. Veskere opravy si najemnici musi hradit sami vc. zvelebeni kdyz tedy chteji. V dome jsou nepouzitelne vchodove dvere, rad by jsem aby si je najemniky sehnali, ale nechci nic platit. Jak je to s tim, kdyz pronajimam? Teoreticky neni moje povinnost proplacet takove zalezitosti ne? Dale se mnou jednali o moznosti pripojeni na plyn. Nemam s tim problem, ale at si to uhradi. Jake mam ja a oni moznosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
M-A
689
22.3.20 14:03

No, potes koste :roll:
Jsi pekne vykutalenej clovek, at vsechno udelaj zaridej postaraj se a po roce je vykopnes s udelanym barakem??
 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
22.3.20 14:08

Pekni vychcanci. Ty máš pronajímat dům, ve kterém se dá bydlet, ne do kteryho mají nájemníci investovat. Pak bys po nich neměl chtit najem, ale jen platit energie. A ať ti prokazují investice do domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
22.3.20 14:08

Tak takového vycuraneho hajzlika už jsem dlouho neviděla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33225
22.3.20 14:14

To jako fakt?? Dobrej vyčůránek seš. Proč jim to tedy neprodáš? Jen blázen by vrážel peníze do cizího baráku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.3.20 14:15

Prakticky jsi povinnen pronajímat jen dům, který je způsobylý k bydlení. Nájemník je povinnem platit jen drobné opravy a i zo je ročně limitováno. Pokud chceš, aby ti dům zvelebovali, jako ty dveře, podlahy a plyn, tak jen do výše nájmu. Takže ať platí pouze energie a zbytek ať investují do domu. Chtít po jich, aby tam zavedli plyn za svoje peníze, to je magořina. A to ti říkám jako pronajímatel domu.

• Citovat
  • Upravit
35531
22.3.20 14:16

Je, to by se mi taky líbilo někoho nastehovat do baráku aby mě ho opravil. V jakým vesmíru to žiješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
22.3.20 14:17

Ty kraso, Ty jses pěkně vychcanej. Tak oni ti maji predelat barak, aby byl obyvatelny a jeste platit najem. Jses normalni? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
22.3.20 14:20
@hafana píše:
Ty kraso, Ty jses pěkně vychcanej. Tak oni ti maji predelat barak, aby byl obyvatelny a jeste platit najem. Jses normalni? :zed:

Tak ono taky záleží, kde ten barak je, ze. Treba v satelitu Prahy je realna cena za najem kolem 25-30 tisíc, takze tam by mi platit sedmicku a postupne rekonstruovat prislo zajimave pro obe strany. Jen to musi byt spravne podchyceno smluvne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.3.20 14:21

Ty si docela šmejd, že? Máš rozpadlý barák, chceš aby ti to někdo na vlastní náklady opravil a ještě ti za to platil.

Bud té lásky a přečti si zákony, opravy a rekonstrukce hradí majitel, ne nájemník. Respektive případně se dá nájem odpracovat - po vzájemné dohodě a smlvním zakotvení!

https://www.finance.cz/…avy-v-najmu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
22.3.20 14:24
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono taky záleží, kde ten barak je, ze. Treba v satelitu Prahy je realna cena za najem kolem 25-30 tisíc, takze tam by mi platit sedmicku a postupne rekonstruovat prislo zajimave pro obe strany. Jen to musi byt spravne podchyceno smluvne.

Jelikož píše, že pronajímá dům na vesnici, tak mě nenapadla Praha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23893
22.3.20 14:27

Ty vole! Jestli existujou takoví magoři nájemníci, kteří jsou na toto ochotní přistoupit, chtěl bych je mít… A kdyby mi ještě poklidili v mém bytě, vyprali, navařili a nachystali ze svého svačiny do práce… A případně umyli auto a zaplatili naftu a sem tam donesli karton cigaret… :mrgreen: 8)
Možná takoví skutečně existují, pokud blázince omezují klecová lůžka… :think: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
22.3.20 14:28
@hafana píše:
Jelikož píše, že pronajímá dům na vesnici, tak mě nenapadla Praha

Ale ta vesnice muze byt od velkeho mesta 15 nebo 100km a to bude dost rozdil i v cene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
22.3.20 14:28

Teda od tebe bych si nepronajala ani kliku. Vetsiho vychcanka sem nevidela. Ty mas povinnost pronajimat obyvatelny dum, hradit vetsi opravy a ne vybirat najem a este nechat najemniky, aby si ten dum zrekonstruovali na svoje naklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
22.3.20 14:31
@j.a.n.i1 píše:
Ale ta vesnice muze byt od velkeho mesta 15 nebo 100km a to bude dost rozdil i v cene.

Ano, to je pravda, uznávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1