Propíchnuté uši na náušnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
66
18.10.25 08:14

Propíchnuté uši dítěte

Zdravím,

vím, že tu je několik diskuzí ohledně píchnutí uší a následné péče, ale nic podobného jsem nenašla.

Dceři jsem nechala před 10 dny píchnout uši jehlou na náušnice od doktorky. Měla jsem dírky mazat 3× denně po dobu 5 dní Framykoinem, že by jí to lihem štípalo. Dírky jsou pěkné, nejsou zarudlé, nikde žádné bouličky, nic neteče apod. Ale pokaždé, co jí chci třeba po noci protočit náušnici, tak to nejde samovolně, takže musím trochu víc a samozřejmě se to dceři nelíbí. Když se mi to povede, tak je na té náušnici žlutý stroupek, ale nikde nic neteče. Celý den jsou ty náušnice pohyblivé a po noci se opět „zalepí“ a musím trochu víc zabrat. Je to prosím normální nebo ne? Co s tím, aby se to pořád nezalepovalo?

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37119
18.10.25 09:21

A čím to mažeš po těch 5 dnech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
18.10.25 09:30

@Kriss Tina Ničím, v průběhu dne jí hýbu náušnicemi a když se jde koupat, tak jí opatrně ty uši (dírky) umeju. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
18.10.25 09:41

Namazat vazelínou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
18.10.25 10:07

Vůbec bych ty náušnice nevyndávala, jenom mazala. Ale měli by být zlaté, stříbrné nebo chir ocel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33173
18.10.25 10:19
@Kytinka88 píše: Více

Tak jí to po koupání namaž něčím mastným, protáhnu naušnici. V noci jí to tam nezaschne a nebude jí to bolet. Takhle se to hojí a ty to vlastně pořád dokola narušuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
18.10.25 10:24

@Hrnekmleka Má zlaté :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
18.10.25 10:25

@arinecka Děkuji za radu, zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33173
18.10.25 11:08

Zkus, to pomůže. Když ta dírka v noci nezaschne, tak to ráno v pohodě prokvrdláš a dobrý. Za pár dní se to zahojí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
18.10.25 13:03

Urcite mazat, aspon vazelínou, ja náušnice vždycky mazala aspon dva týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
18.10.25 23:54

@Kriss Tina Zkusila jsem aspoň zatím olejíček, tak snad jí tím nepřitížím 8o Spíš že mi doktorka neřekla, co po těch 5 dnech a upřímně mě to nenapadlo. Hlavně to není naše praktická, ale jiná, protože naše jen nastřeluje a to jsem nechtěla. No uvidím, ale moc děkuji za rady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ViLu25
19.10.25 00:34

Já měla celé dětství žluté stroupky v uchu. Asi ve 4 letech ucho zhnisalo. A každý následný pokus o náušnice dopadl za krátký čas podobně. Až v dospělosti jsem zjistila, že to byla reakce na zlato (nebo tedy asi nějaké jeho příměsi). Doteď ho mít nemohu. Takže jsem se šperky na chirurgické oceli / titanu / platině.
Ale nechci plašit. Samozřejmě žluté stroupky mohou být normálně jen sražené mazání.

• Citovat
  • Upravit
15647
19.10.25 00:56

Po koupeli a osušení, jí to ošetři tak, jak ti bylo doporučeno. Náušnice v žádném případě nevyndávej, jen pokud by bylo opravdu nutné. A v průběhu dne, se snaž s nimi v ušní dírce hýbat nebo protáčet.
Pokud by šlo o případný zánět nebo o reakci na nevhodný kov, tak to už určitě poznáš sama.
A ano, když u ní zjistíš třeba hned po ránu, že tam má zaschlý stroupek, tak to není známka zánětu, ale je to jen přirozený proces hojení.
Neboj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
19.10.25 11:17

To žluté je tkáňový mok. Neodstraňovat, natočit s náušnicí, zbytečně se to bude hodit dýl, holčičku to samozřejmě bolí :,( to je dobrý akorát na zanesení infekce. Čerstvý vpichy se ničím nemažou, jen se čistí solným roztokem.
Tady povídání o péči z piercingového studia ;) https://www.atreya.cz/…vy-piercing/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí