Proplacení dovolené u České pošta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2363
17.9.13 11:35

Proplacení dovolené u České pošty

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Je tady někdo na MD ze zaměstnanců České pošty? Pobírám PPM a za dva dny bych měla nastoupit na MD. Vedoucí mi řekl, že mi pošta automaticky proplatí dovolenou. Dneska mi ale přišel dopis, kde si mám o dovolenou zažádat a za dva dny nastoupit na dovolenou a na MD nastoupit až v listopadu, což nechci. Propláceli vám dovolenou nebo jste si jí museli vybrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1206
17.9.13 11:48

Nejsem zaměstnanec České pošty, ale obecně platí, že se dovolená musí vybrat. V listopadu asi budeš nastupovat na RD ne MD. Vybereš si dva dny řádné dovolené a pak nastoupíš na rodičovskou dovolenou. Vedle toho si ještě zažádáš o rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
17.9.13 11:53

@magratka ahoj, je mi jasný, že si dovolenou musím vybrat. Ale bylo mi slíbeno, že jí dostanu proplacenou. Největší problém, který já vidím je že má 44 dnů dovolené a proto mi ji nechtějí proplatit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
17.9.13 11:56

Ale oni ti ji nemůžou proplatit, musíš ji vyčerpat. Tak jí vycerpej a je, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
17.9.13 12:03
@lucky.girl píše:
@magratka ahoj, je mi jasný, že si dovolenou musím vybrat. Ale bylo mi slíbeno, že jí dostanu proplacenou. Největší problém, který já vidím je že má 44 dnů dovolené a proto mi ji nechtějí proplatit :cert:

Těžko ti mohou slíbit proplacení dovolené, když to zákoník práce neumožňuje. A nějak nechápu jaký je problém v tom si ji vyčerpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
17.9.13 12:13

@j.a.n.i1 @mag tak problém to teoreticky není vyčerpat dovolenou. Jen že jsem s těma penězma už počítala a i na sociálce mi to paní tak řekla, že mi tu dovolenou může zaměstnavatel proplatit. A trošku vidím problém v tom, že na RD nastupuju za dva dny, tak jsem to nahlásila na sociálce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
17.9.13 12:15

Ale Socialka s tom nemá nic společného, rodičovský příspěvek můžeš pobírat hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
17.9.13 12:17

@lucky.girl a paní na socialce není holt znalá pracovního práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
17.9.13 12:33

@mag promiň já se v tom prostě nevyznám a proto se ptám, jaký s tím má kdo zkušenosti. Tak to asi není sociálka nevím, byla jsem tam dvakrát, jednou jsem dostala papíry a podruhé je přinesla vyplněný a žádala o mateřskou. Co chceš říct tím, že rodičovský příspěvek můžu pobírat hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
17.9.13 12:35

Že budeš pobírat rodičovský příspěvek i čerpat dovolenou, tudíž budeš dostávat dvoje peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
17.9.13 12:41
@lucky.girl píše:
@mag promiň já se v tom prostě nevyznám a proto se ptám, jaký s tím má kdo zkušenosti. Tak to asi není sociálka nevím, byla jsem tam dvakrát, jednou jsem dostala papíry a podruhé je přinesla vyplněný a žádala o mateřskou. Co chceš říct tím, že rodičovský příspěvek můžu pobírat hned?

Přesně jak tu všichni píšou. U zaměstnavatele požádáš o čerpání řádné dovolené a následně rodičovské dovolené.
Na sociálce požádáš dnem, kdy ti končí PPM o rodičovský příspěvek.
To znamená, že po dobu (jak píšeš 44 dní) budeš pobírat obojí současně.
Je to vpodstatě to samé, jako by ti dobolenou proplatili, což ale ze zákona nesmí. Jen tu dovolenou dostaneš proplacenou ve 2-3 částkách - podle toho, jak to v měsíci vychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
17.9.13 12:52

@mitulik @mag děkuji holky za vysvětlení :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie