Založení firmy - dovoz zboží z Německa

mila.dka1
16.9.13 18:23

Založení firmy - dovoz zboží z Německa

Zdravím všechny. S ohledem na to, že většinou zde najdu odpověď na jakýkoliv problém či neznalost, chci se poradit s každým, kdo k tomu bude ochotný. Již několik let si vozím z Německa potraviny, drogerii, kosmetiku,…jak už všude čtete, je to vše kvalitnější a mnohdy i levnější. Párky a uzeniny v Čechách už vůbec nekupujeme, tady párky 95% masa fakt nemají.. stejně tak kupuji sýry, mléko, jogurty. Teď co mám miminko kupuji plenky, mokré ubrousky,..plánuji tam kupovat příkrmy,..ale teď k mému dotazu. Zvažuji, že bych si založila firmu na dovoz tohohle zboží do Čech, jasně, nejsem jediná, dělá to dost lidí, ale řeším způsob, jakým to pojmout, aby to bylo zajímavé jak pro lidi, tak samozřejmě pro mě, tedy finančně. Co byste uvítaly(i) vy? Dostat stvrzenku s přesnou cenou nákupu a raději byste zaplatili za dovoz (nechci to posílat poštou, s ohledem na objem a na trvanlivost) a nebo to mám raději pojmout jakoby formou eshopu, s přiražením k ceně zboží+samozřejmě zase za dopravu, ale levnější? První varianta by pro mě samozřejmě byla jednodušší, ale nevím. Mě osobně by se líbila forma, že si lidé napíšou nákup a já nakoupím, dovezu jim to domu a dostanu zaplaceno za to, že jsem to přivezla, takový jako kurýr, co třeba dělá Tesco aj… Jaký je váš názor na tuto věc?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
16.9.13 18:25

@mila.dka1 mě osobně by vohovovala varianta že by mi někdo dovezl nákup domů, kidně každý den jsem líná chodit nakupovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
16.9.13 18:27

No já si to myslím taky, ale bojím se, že až budu chtít pár stovek za dopravu, tak se to lidem nebude líbit :(

• Citovat
  • Upravit
K-Black
16.9.13 18:28

@anickadomnik jo to bych brala taky, případně by mohla z potravin i uvařit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
mila.dka1
16.9.13 18:29

@K-Black No to je zajímavý nápad, že bych se vrhla tímhle směrem? :lol:

• Citovat
  • Upravit
11117
16.9.13 18:30
@mila.dka1 píše:
No já si to myslím taky, ale bojím se, že až budu chtít pár stovek za dopravu, tak se to lidem nebude líbit :(

no, tak to presne me napadlo - ze ta doprava vyjde na tolik, ze se to nevyplati…
plus jak chces resit objednavky? lidi budou chtit konkretni produkty a vedet predem, kolik za ne presne zaplati. musela bys mit nonstop uceleny prehled o presnych cenach a nekde je prezentovat a nabizet. uz jenom pojmout ten sortiment a k tomu vest ceny neni jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
16.9.13 18:38

@Ali-Ali No právě, proto se mi nechce do toho eshopu, mám představu, že to bude jako třeba v tom Tescu, že napíšou-chci jogurt jahodový bio, nutellu velkou, ementál 200 g, šunku dušenou 200 g a já nakoupím, nejpodobnější produkt, jako když si člověk napíše nákup pro sebe, na stránky bych dala příklad, jakým způsobem sepsat objednávku a třeba i inspiraci, co člověk třeba bude chtít. Ještě bych to s nima telefonicky nebo mailem dořešila… Je to myšleno tak, že by lidi udělali objednávku jednou týdně až jednou za měsíc, jako velký nákup. Hlavně z důvodu té kvality, každý nemá čas sebrat se na půl dne a jet třeba 150 km do Německa nakoupit a stálo by je to taky peníze a ten čas. Asi by to nebylo určený pro lidi, co si kupujou nejlevnější polské výrobky z Lidlu (nic proti Lidlu a nízkým cenám)…

• Citovat
  • Upravit
8151
16.9.13 18:41

@K-Black tak to já obča i uvařím, a kdybych nemusela nakupovat to by byla paráda, kéž by to fungovalo i u nás ráno zavolat nadiktovat nákup to by bylo žrádlo, z tašek vyndavají děti to jsem je už naučila a při troše dobré vůle uvaří manžel

jinak k té praxi známá si nechává nákupy donášet a platí 15% z ceny nákupu, jsou tam nějaký omezení tuším minimální částka 50,– a nekupují velké věci pet lahve apod. max. 20 kg nákup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
16.9.13 18:43

@anickadomnik A v jakém městě to funguje?

• Citovat
  • Upravit
11117
16.9.13 18:45

@mila.dka1
ja te chapu, ale lidi budou chtit vedet predem, kolik ten jogurt bude stat. a pokud reknes cca 50 centu a pak bude stat 60 centu, tak ver, ze ti ho nekteri nebudou chtit zaplatit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
16.9.13 18:45

@mila.dka1 funguje to v litoměřicch jako služba pro důchodce, vůbec neřeší za kolik nakoupí apod. protože to nosí převážně lidem kteří jinou možnost nákupu nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
16.9.13 18:48

@Ali-Ali Toho se taky bojím, ale naivně si představuju klientelu, která to řešit nebude. Zvažuju zkusit nejdřív rozhodit sítě ve vlastním městě mezi známými, mám představu doktoři, právníci,…prostě lidi co nemají moc času a peníze úplně tak neřeší…ale možná je ta představa mylná :oops:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
16.9.13 18:53

@mila.dka1

V Lídlu mají dost dobré potraviny z Německa, to jsem si všimla. Fakt tam mají i levné potraviny z Polska? Budu to muset začít sledovat.

• Citovat
  • Upravit
mila.dka1
16.9.13 18:56

@CokeLady Taky v Lidlu nakupuju, zrovna uzeniny tam mají vcelku kvalitní, až na ty párky, to je hrůza! Psala jsem o nekvalitních polských výrobcích obecně…

• Citovat
  • Upravit
3148
16.9.13 18:57

Máš to nedomyšlené. Já když si jezdím do D na nákup, tak chci vidět složení, chci mít možnost výběru. Zadarmo to asi dělat nebudeš, co? takže rozdíl v cenách asi zas tak markatní nebude. Cena tam a zpět mě vyjde na 500,– ale na celém nákupu ušetřím třeba 1500,– a mám možnost výběru. Já bych do toho nešla.
Ad Lidl: šunka 95% masa, párky 86%… možná by sis měla zmapovat nejprve domácí trh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat