Urážky v práci na úřadě
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak si najdi jinou práci, na takovém místě třeba počítat s tím, že se najdou pitomci, co Ti budou nadávat, co budou mít pocit, že nic neděláš a pod. A pokud je starostka neschopná, tak si leda stále stát za svým a vydržet. Jinou možnost asi nemáš
mmchdm, pokud by mi někdo volal domů, tak ho pošlu do háje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to těžké, chápu Tě. Veřejnost je trvale masírována tím, že úředník je vlastně darmožrout, rád buzeruje a kopnout si do něho je něco normálního a užitečného. Vše je dovoleno, nadávky, urážky, úředník musí jen držet hubu a všechno snášet. Za množství zákonů a předpisů však nemůže on, ale ten, kdo je přijal. Úředník - zejména ten - který je v přímém kontaktu s veřejností, je v dnešní době opravdu chudák. A rozhodně není přeplácen, spíše naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
Tak si najdi jinou práci, na takovém místě třeba počítat s tím, že se najdou pitomci, co Ti budou nadávat, co budou mít pocit, že nic neděláš a pod. A pokud je starostka neschopná, tak si leda stále stát za svým a vydržet. Jinou možnost asi nemášmmchdm, pokud by mi někdo volal domů, tak ho pošlu do háje
To je právě to, že já nikoho nesmím poslat do háje! Já moc dobře vím, že se vždycky nasjou pitomci, co budou nadávat, v každém zaměstnání, ale vadí mi to, že si musím podle našich etických kodexů nechat všechno líbit!
A přemýšlím, kde je ještě hranice, kdy si to mám nechat líbit a kde už mám zasáhnout a jak mám zasáhnout a jaké mám možnosti se bránit.
Přece musí existovat nějaký zákon, který má chránit úředníky před napadáním z venku, např. ta baba mě asi sleduje, jak by asi věděla, že jezdím autem? ![]()
- Citovat
- Upravit
Já mám opačný problém. Kam přijdu na úřad mám pocit, že se jim nic nechce a všechno musím dělat za ně. Nemyslím Obecní úřad, ale Stavební.
Když ti zavolá někdo domů odkaž ho na úřední hodiny a sjednej si s ním klidně schůzku v pondělí. V klidu a zdvořile, že doma nemáš podklady nebo něco takového.
Soukromí bych si určitě držela, jinak se z toho zblázníš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to u kazde prace s lidmi. Nebudu ti tady psat na rovinu co si o vetsine populace, aby me tataz vetsina naukamenovala ![]()
Strasne moc s tebou citim. Nic nenadelas. Bude se to stupnovat - media tupi tento narod jeste vic..
Musis otupet, to prijde s praxi. Casem otupi kazdy. Nezmenis ani lidi, ani pristup starostky. Promysli si nejakou univerzalni odpoved, ktera nebude konfrontovat s tvymi povinnostmi, zakonem apod. Neco jako „strasne moc vam rozumim. Byl byste tak laskavy a sepsal to? Hned po obede mi to muzete donest, projedname to a vyjadrime se…“ Nemyslim to doslova, ale neco v tom smyslu. Take pomaha preladit tak, ze jim zacnes vypravet o svych problemech. Jakoze „predstavte si, v pondeli jsem byla v nakupaku, tam nemeli otevrene WC, funkcni eskalator apod… zahltit informacemi tak, aby chteli zavesit“. Musis ovsem odhadnout IQ dotycneho, aby to nevyustilo v nejaky problem. Kdyz ti nadavaji osobne: „ano, to vim, expritel mi to take rikal, proto uz se spolu nevidame“. „Jo, rikaji to o me, ale jeste nikdo s tim nic neudelal“.
Drzim palce, prezij tyden a o vikendu vypni!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@29 píše:
Já mám opačný problém. Kam přijdu na úřad mám pocit, že se jim nic nechce a všechno musím dělat za ně. Nemyslím Obecní úřad, ale Stavební.Když ti zavolá někdo domů odkaž ho na úřední hodiny a sjednej si s ním klidně schůzku v pondělí. V klidu a zdvořile, že doma nemáš podklady nebo něco takového.
Soukromí bych si určitě držela, jinak se z toho zblázníš.
Jj, to jsem jí také řekla, ať zavolá v pondělí, až budu v práci - strašně se tomu divila! Jenomže mě už naštve jenom to, že volala o víkendu ![]()
- Citovat
- Upravit
Kdykoliv pracuješ s „klienty“, tak narazíš na debily. Je úplně fuk, zda ve státním či soukromém sektoru. Nemysli si, že v soukromém je to lepší, tam si na tebe někdo párkrát postěžuje a letíš…
Buď se obrníš nebo ne. Doporučuju se věnovat opravdu svojí práci a nedělat „hodnou“ na ty, kteří si neumějí najít sídlo svého poskytovatele elektřiny, hrozí ti pak vyhoření, když to budeš moc baštit.
Pokud vidíš, že se někdo chce hádat, nesnaž se o vysvětlování, stačí jednou a víc netřeba. A pak elegantně vyhodit. Že si starostka nechce rozházet vztahy s voliči chápu, ale její postup taky není ok, omlouvat se za to, že tobě běkdo nadává? Pardon, fakt ne. Musíš najít tu správnou míru asertivity a zároveň slušnosti… A nebrat si to osobně, to bys s lidmi dělat nikdy nemohla
- Citovat
- Upravit
A jak se ti může dovolat člověk o víkendu domů?
To jim dáváš svoje soukromé číslo? Nebo používáš služební číslo k soukromým účelům? Na úřadě jsou přeci linky na pevnou a může si to o víkendu vyzvánět v kanclu jak chce… Pokud máš číslo v telefonním seznamu, tak ho buď máš mít skryté, nebo si pořiď nové číslo mobilu, které budeš mít opravdu jen pro soukromé potřeby
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jj, to jsem jí také řekla, ať zavolá v pondělí, až budu v práci - strašně se tomu divila! Jenomže mě už naštve jenom to, že volala o víkendu
Pokud máš služební (nevim jak jinak by ta osoba zjistila číslo), tak ho vypínej v pátek odpoledne a zapínej až v pondělí ráno. Pokud je to tvoje soukromé číslo, tak ho nikde nedávej nebo si pořiď nové. Držím pěsti a pevné nervy ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To je právě to, že já nikoho nesmím poslat do háje! Já moc dobře vím, že se vždycky nasjou pitomci, co budou nadávat, v každém zaměstnání, ale vadí mi to, že si musím podle našich etických kodexů nechat všechno líbit!
A přemýšlím, kde je ještě hranice, kdy si to mám nechat líbit a kde už mám zasáhnout a jak mám zasáhnout a jaké mám možnosti se bránit.
Přece musí existovat nějaký zákon, který má chránit úředníky před napadáním z venku, např. ta baba mě asi sleduje, jak by asi věděla, že jezdím autem?
pokud volá v sobotu, tak můžeš. Na to nemá nikdo nárok. Jinak osobně nezvedám přes víkend neznámá čísla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinada píše:
K
Pokud vidíš, že se někdo chce hádat, nesnaž se o vysvětlování, stačí jednou a víc netřeba. A pak elegantně vyhodit. … Musíš najít tu správnou míru asertivity a zároveň slušnosti… A nebrat si to osobně, to bys s lidmi dělat nikdy nemohla
No právě na to se ptám. Kde je ta míra asertivity a zdvořilosti. Oni zanadávají, já jim to řeknu jednou, ale oni to prostě nechtějí poslouchat a nadávají dál jak pokazený gramofon a přecházejí do osobní roviny a mně vadí, že je nemůžu zarazit a říct babě, že jí do toho nic není, jak jezdím do práce a ani do toho, kolik je mi roků. A nejvíc nesnáším vyhrožování, že půjdou za starostkou, to mě vždycky naštve do běla, že si člověk myslí, že mě tímto vystraší
- Citovat
- Upravit
Je to těžké, docela dobře si to dovedu představit. Pokud pracuješ v obci, ve které jsi vyrůstala, lidi tě znají jako malou holku ( a tz evidentně pořád ještě jsi mladá) a „najednou“ máš funkci, většinou hned nedojážou přehodit vyhýbku - a i tím, že tě třeba znají (a ty je), očekávají pomoc ještě větší a samozřejměji.
Ty máš pocit, že máš super funkci a lidi tě obtěžují - hmmm, pak asi nejsi na správném místě. Slétni z výšin nebo změň práci, jinak to nejde (a jiné to nebude).
PS: Pracuji v krajském městě na jednom z úřadů, je to daleko anonymnější, ale stěžovatelů je dost (pracuji ve specifickém oboru a lidi, se kterými musím jednat/dozorovat je, jsou opravdu vzdělaní a přesto jim není hloupé, být sprostí).
Sobotního „žadatele“ bych odkázala na úřední den.
(anonymně, kvůli práci)
- Citovat
- Upravit
@martina.se píše:
pokud volá v sobotu, tak můžeš. Na to nemá nikdo nárok. Jinak osobně nezvedám přes víkend neznámá čísla
To já taky ne, ani po pracovní době už nezvedám cizí čísla, protože mi volali třeba i v devět večer, jenomže jsme měli městkou akci a myslela jsem, že mi volá někdo z kulturního domu, proto jsem to zvedla a hned jsem se musela rozčílit
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Je to těžké, docela dobře si to dovedu představit. Pokud pracuješ v obci, ve které jsi vyrůstala, lidi tě znají jako malou holku ( a tz evidentně pořád ještě jsi mladá) a „najednou“ máš funkci, většinou hned nedojážou přehodit vyhýbku - a i tím, že tě třeba znají (a ty je), očekávají pomoc ještě větší a samozřejměji.Ty máš pocit, že máš super funkci a lidi tě obtěžují - hmmm, pak asi nejsi na správném místě. Slétni z výšin nebo změň práci, jinak to nejde (a jiné to nebude).
PS: Pracuji v krajském městě na jednom z úřadů, je to daleko anonymnější, ale stěžovatelů je dost (pracuji ve specifickém oboru a lidi, se kterými musím jednat/dozorovat je, jsou opravdu vzdělaní a přesto jim není hloupé, být sprostí).
Sobotního „žadatele“ bych odkázala na úřední den.
(anonymně, kvůli práci)
To není úplně pravda, funkci sice mám, ale jak jsem psala v úvodním příspěvku, lidi mě neobtěžují, pokud jim vyhovět můžu ![]()
Město má 25 tisíc obyvatel a neřekla bych, že mě zorvna všichni znají, spíš naopak, jsme dostěhovaní, nejsme zde původem
- Citovat
- Upravit
Ahojte

Je to pro mě dost choulostivé téma, nevím si s tím celkem rady a dost si to beru. Nastoupila jsem po škole do zaměstnání na úřad a denně přicházím do styku s veřejností. Problém je v tom, že jednak si mě pletou s informační kanceláří - např. za mnou přijde do kanceláře chlap a stěžuje si mi, že mu šéf nezaplatil za tento měsíc, nebo dojde druhý a chce, abych mu vyřídila stěhovací firmu, třetí chce vědět, kde najde pobočku RWE (dělám na obecním úřadě, mimochodem, a v celkem vyšší funkci, že nejsem obyčejná referentka), ale to mi až tak nevadí, když vím, pomůžu jim, i když to není moje práce. Horší však jsou chroničtí stěžovatelé, kteří si stěžují na postup úřadu a nechtějí chápat, že tento postup vyšel ze zákona, telefonují, nadávají mi a když jim rázně řeknu, že postup vychází ze zákona, začnou nadávat MNĚ na ten zákon, na to jim vysvětlím, že za to nemůžu a asi to těžko změním, nadávají dál a co víc přecházejí do osobní roviny a melou neustále dál. Naposledy jsem dostala vynadané, že jsem mladá a jezdím autem a tím pádem se nemůžu vcítit do důchodců v MHD. Nejhorší na tom je, že je nesmím poslat někam a musím s nimi neustále jednat zdvořile, i když oni mě osobně urážejí a jejich stížnosti se vůbec netýkají mé kompetence.
Navíc neustále vyhrožují, že si půjdou stěžovat na mou osobu starostce. A starostka udělá to, že jim všechno odkýve, přikáže mi, ať jim třeba vyhovím a omluvím se jim, i když jim vyhovět nemám a omluvit se jim nemám za co, když jsem šla podle zákonného postupu, a když zjistí, že to asi nepůjde, přikáže mně, abych jim to těmto stěžovatelům znovu vyřídila
Zrovna tento víkend v sobotu dopoeldne mi jedna volala domů!!! V sobotu dopoledne!
Musíte toto také řešit??? A jak se s tím vyrovnáváte? protože mě už to nebaví a chci si nastavit prostě jasné hranice, kam tyto cvoky pustímj a kam už ne