Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, nevíte jestli by mi OZP proplatila manžela u porodu? Vitamíny už nepotřebuju a těhotenské kurzy taky nechci a škoda 1500 Kč, když otec u porodu stojí 1200 Kč. Popř. zda by šlo z těch peněz zaplatit nadstandartní pokoj, pokud tedy bude volno. Co myslíte?
Ahoj. Rodila jsem vloni v únoru a tenkrát to šlo (nevím, jak ten pokoj, ale jedna z možností byla přítomnost otce u porodu, tak ten nadstandard by k tomu mohl patřit). Ovšem problém je ten, že chtějí potvrzení s datem ne starším než je datum porodu. Já potvrzení o zaplacení musela odevzdat při porodu, takže jsem to nevyužila (ale zase mi proplatili nadstandardní UZ).
Já nechávala proplácet pouze otce u porodu a bez problému
nadstandard jsem neměla.
u OZP neni zadny problem,nechala jsem si proplatit otce u porodu v zari a poslali hned za 3 tydny..kombinovala jsem to s jednou uctenkou za tehu cviceni, abych dosahla te celkove castky 1500kc a zadny problem nebyl.i nadstandard urcite pujde taky.poradili mi po telefonu do jake kategorie v tom jejich formlulari to mam zaradit.
pajenka, zavidim , ja si u ozp zadala o prispevky, pro deti teda zatim jen , ale uz v prosinci a doted mi zadne penize nedorazili ![]()
JInak nevim ted jak to je, kdyz jsem cekala druheho, tak jeste tam meli moznost vyuziti na pritomnost otce u porodu ci nadstandart. ted uz se v tom nejak neorientuju jak to maj rozdeleny na nejaky ty nadstandartni sluzby apod. ![]()
Ja jsem dostala postou po narozeni ditete dopis, kde byl uz i jejich formular,„zadost o prispevek“ ci jak se to jmenovalo, a tam jsou predtistene v tabulce kategorie (uz nevim kolik jich je, mozna ho maji i na jejich strankach), u jedne urcite je pritomnost otce u porodu v zavorce,ja jsem si ale nebyla jista, zda muzu poslat vice uctu abych dosahla te maximalni castky tak jsem si zavolala na tu jejich linku a musim rict, ze jsou velmi ochotni, poradili i jak vyplnit atd. Myslim ze ty platby chodi jak kdy, kdyz jsem zadala o 1000kc za doporuceni pojistence tak jim to myslim trvalo 2 mesice, ale vzdy poslou..nekdy toho maji moc (napr. kdyz je nejaka akce na vitaminy, myslim ze pred rokem taky nejakou meli) tak jim to trva ty 2-3mesice..zkus tam zavolat a zeptat se.
Ahoj holky, ted jsem vyplnila ten formular u OZP, ja a syn u OZP, takze narok na 1000,– ale nevim jestli otec u porodu by byl plus ten tisic nebo je soucasti toho, pripadne naky dalsi ockovani, ja totiz myslim, ze to zredukovali a ze si clovek zvoli co mu proplati, max teda 1500 za rok (kdyz je u OZP i otec) a je jedno za co.. chapete to taky tak?
Jinak na dalsi roky nemohu nikde nic najit, zda prispivaji jeste:DDD no zkusim info linku:DDD
Tak jsem napsala na info mail:D
jinak jsem nasla, ze od 1 roku je narok na 1000,–kc/rocne
http://www.ozp.cz/…k_az_1000_Kc
a pri narozeni az 1500 KC (v zavislosti jestli je i otec u OZP, pokud ne, tak jen 1000,–).. ale vic asi nic:DDD
no clovek bych chtel asi hodne hehe ![]()