Prosím doktora o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
28587
27.3.25 11:43

@Kassor reflux se řeší na ORL, pokud zvládne vyšetření na ORL. U syna jsme to nikdy nedotáhli do konce, protože u doktorů prostě nespolupracuje… a třeba colu do něj taky nedostaneme, byť mu to logicky zdůvodníme.

Co třeba lehce naředěnou přesnídávku (kapsičku), tu zvládne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
27.3.25 11:44

@Kassor
To bude dílem i poruchou autistického spektra. Kašel bývá často dávivý, zvracení bývá v souvislosti s kašlem spíše u menších dětí. Do toho ještě stékají hleny z nosohltanu, dále bolestivá oblast ústní části hltanu. K tomu může mít snížený práh ke zvracení a už to jede. Nedivím se, že to může u dítěte s danou anamnézou dělat zmíněné obtíže. Na neurologii asi chodíte, poptal bych se neurologa ohledně teoretické poruchy postranního smíšeného systému, ale to by dělalo stále, nikoliv jen při infektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24136
27.3.25 11:47
@Kassor píše: Více

U nás se nasadil koncem ledna omeprazol kvůli obrovskému zahlenění nereagujícímu na léčbu. Takže spíš pokus o to mu ulevit bez dalšího vyšetření. V červenci totiž při zákroku v CA byla nosní mandle popisována jako velmi malá. Takže se dál hledala příčina potíží. Efekt ten omeprazol neměl. To měla teď fakt operace a zatím ho má dál. Cca ho bude brát asi dva týdny a pak zkusíme zřejmě vysadit. Malý od narození hodně zvracel, byl neklidný, vydržel jen u mě v šátku, od tří měsíců problémy se záněty ucha a trvalé zahlenění, potravinové alergie. Takže ta možnost refluxu tam asi byla :nevim: ale lékaři to neřešili. Já to zkoušela řešit i přes osteodynamiku. Teď jsem viděla, že lze nějaké potíže řešit i osteopatii. To jsem si říkala, že bych s ním zkusila, když by teď přetrvávaly potíže.

Dlouhodobě byl i na inhalačních kortikoidech a také bez efektu. U nás si myslím, že za vše nakonec fakt může ta nosní mandle. Tomu vyšetření, které proběhlo teda v létě moc nevěřím. I teď v Motole při vyšetření byla nosní mandle 2-3 st., ale pro zahlenění špatně viditelná. Při operaci dle slov operatéra obrovská. Takže u nás to vypadalo takto. Nasadili se léky a čekalo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
27.3.25 11:59

@Doctus moc Vám děkuji, že jste se vyjádřil… My chodíme do spc, psychiatrii, ale na neurologii jsme nikdy nebyli. Nikdo neměl potřebu nás tam poslat.
Co si pamatuju, byli jsme tehdá jednou na foniatrii a to je vše. Ale pohledám to, o čem jste psal. Ona je hodně senzitivní na chutě, strukturu jídla i pachy. Ano, když byla batole, tak při kašli se někdy pozvracela, což bylo úplně normální.. Až v posledních 3-4letech takhle zvrací při začátku jakékoliv virózy. Když po několika dnech začne rýma a kašel, tak už nezvrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
27.3.25 12:01
@anavi13 píše: Více

Dekuji a preju, ať je už jenom líp. Syn nemá tak výrazne potíže, ale je několik měsíců nemocný. Prohlídka na ORL ukázala velkou povleklou nosní mandli, všechno ostatní bylo vyloučeno. Tak snad se to zlepší. Mám strach, jak zvládne anestezii, ale musíme doufat, že to bude ok.

• Citovat
  • Upravit
28587
27.3.25 12:03

Projevy PAS se s roky mění, něco se objeví, něco zmizí. Pokud začíná infekce, může jí být i nevolno (spíš určitě se necítí fit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24136
27.3.25 12:04
@Janča6 píše: Více

Děkujeme :hug: já myslím, že brzy bude úplně v pořádku :dance: dnes už v noci nekašlal a ucho si myslím, že bude lepší. Jen se to vše musí zahojit, ještě je tam otok :kytka: ale už si konečně vypiju kafe a on si tu hraje třeba s traktory. Vždy mi vše jen rozházel a teď nic. Hraje si a já tu mám „uklizeno“. Vydrží i sedět v kočárku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
27.3.25 12:05

@anavi13 chápu a moc děkuju za Váš příspěvek. Krční mandle mě nenapadly. Asi i proto, že ještě nikdy neměla angínu a když se jí jakýkoliv doktor kdy koukal do pusy, tak se ani nezmínil, že by měla mandle větší. Je pravda, že všechny virozy u ní začínají krkem.. A pak se po 2-3 dnech posouvají níž a do rýmy. Ona vše popíše jako bolest v krku, nerozezná tlak, nebo jen pocit knedliku, nebo řezavou bolest… Jen zahlásí, že jí bolí krk, ale naštěstí na pohled v krku nic vidět nejde.. Jen když se po dnech zahlení, tak jde vidět zadní prosáhlou stěnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24136
27.3.25 12:09
@Eva2610 píše: Více

S tou anestezii to chápu. U nás ji bohužel zvládá špatně, ale prostě jsme do toho už jít museli. Chce to zvážit tu nemocnost. Případně bych zkusila alternativní léčbu. Jsem k ní teda skeptická, ale také jsem zkoušela homeopatika a pod. Jen prostě my jsme si už moc nemohli dovolit čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
27.3.25 12:13
@anavi13 píše: Více

Půjdeme do toho, alternativní léčbu jsme zkoušeli, zkoušela se léčba astmatu - bez efektu, pro alergie nic nesvědčí, v krvi nic moc zajímavého, plíce ok…a pořád rýma, kašel, opakovaná atb.

• Citovat
  • Upravit
24136
27.3.25 12:16

Zkuste asi to vyšetření na ORL jestli ho zvládne. Je mi jasné, že je těžké přijít na tu příčinu. Syn si vlastně taky neřekl, protože je malý. Např. ty krční mandle prý ještě nebyli tak obrovské, aby bylo úplně nutné je seříznout. Ale já viděla od ledna změnu v tom zvracení, musela jsem mu krájet jídlo na menší kousky, tužší potraviny začal odmítat. Takže nakonec seřízli i ty krční mandle ač prostě ještě nezabírali jakoby opravdu celý krk. U nás rozhodlo i to, že špatně snáší anestezii, takže aby vše raději udělali při jednom uspání. Každopádně kdyžtak Motol moc doporučuji. Fakt se o synovu anamnézu zajímali. Přístup se mi líbil. Syn tam byl taky spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24136
27.3.25 12:22
@Eva2610 píše: Více

Tak to pak už nemá smysl fakt čekat. Zvládnout se to dá. Děti to snášejí opravdu dobře :palec: co můžu doporučit, tak mi moc pomohlo mít sebou nosítko. Hned jak mi ho dovezli na pokoj, tak mi ho sestřička pomohla i napojeného dát do nosítka a tam se mi klidnil. Taky jsem ho tak byla schopná líp udržet. U toho jsme koukali na oblíbené písničky. ;) a pak jsem si nakoupila ovocné kapsičky a kapsičky s kaší. To mi ze začátku rád jedl a pak samozřejmě UM. Druhý den po operaci jsem ho spíš už musela hlídat, aby nesnědl něco co ještě jíst nemá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
obet.stalkingu
27.3.25 20:20
@Králičice píše: Více

Tady je lékářů pomálu. Ale chodí sem minimálně jeden, co si na něj hraje. :P

@Kassor
Tohle je poměrně běžné, zvlášť u dětí, divím se, že to lékařka nezná. :think: To zvracení můžou způsobovat hleny. Při virózách jsou zvětšené nosní mandle, které pak mohou u někoho vyvolávat dávicí reflex, nebo viróza prostě způsobuje nevolnost a takové ty „blijící“ typy pak mají tendenci kombinací všech těchto potíží začít zvracet.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
27.3.25 20:40

@anavi13 :kytka: Držím palec a přeji, ať je stále jen lépe.

• Citovat
  • Upravit
24136
27.3.25 20:46

@obet.stalkingu já teda mám děti, které při virozach zvrací. Ale to co popisuje zakladatelka není úplně v pořádku. Děti se mi pozvrací, ale ne tak, že bych se bála dehydratace a pod. V tom si myslím, že je zásadní rozdíl.

@Snopy123 děkujeme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+