Prosím doktora o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1149
28.3.25 06:47
@anavi13 píše: Více

Přesně tak.. Vím, že děti zvrací, ale tohle zvracení je děsivé a s žaludkem a hleny jsem už přesvědčená, že to souvislost nemá. Včera přestala zvracet přesně po 28hod (po 4. Čípku - které dostávala po šesti hodinách). Jakmile byla bez zvracení 3 hodiny začala jsem jí dávat po doušcích vychlazenou vodu (to jediné pije) a už mi hlásila, že má hlad a samozřejmě jsem ji jídlo hned nedala, ale po osmi hodinách, co byla bez zvracení, tak už byla hladová jako pes. Jediné jídlo, které jí od svých 2 let jsou špagety s rajčatovou omáčkou a kozím sýrem a to také vyžadovala, nic jiného nechce.. Tak po 8mi hodinách dostala malou porci a už úplně v pohodě, ani náznak, že by jí bylo špatně od žaludku. Prostě jí jen krk (ta její bolest) povolil a hned se srovnala.. Teď má jen trochu ucpaný nos a nic víc, bez teplot, žadné zahlenění. Má nějak víc citlivý krk, jak se jí něco trochu v krku zduří, tak je vymalováno a zvrací do úmoru. Teď si jen říkám, kdo a jestli je vůbec možné tenhle stav vyšetřit, když zrovna nemá potíže. Protože když je má, tak leží a není schopna ani chodit a jen zvrací. Jestli by nepomohlo nebo neexistuje něco, co by v případě těhle počátečních potíží ten krk znecitlivěl.. Vím, že párkrát na pohotovosti dostala takový kortikoidový sirup na lžičku a než jsme přijeli domů, mohla normálně polykat a jíst, ale to byla hodně malá, nevím, co to bylo. Takže nejde vůbec o teploty, ani hleny, ale o svalech v krku. Chci na to přijít, protože za těch 28hod, co zvracela po 30 min shodila 3kg a banální viroza, rýma je pro nás fakt drama a utrpení. @Doctus, nevíte o nějakém sirupu (vím, že se jednalo o kortikoidy), který by mohl ten krk uklidnit? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
28.3.25 07:05

@Kassor
Kortikoidy v sirupu se vždy „míchají“ v lékárně dle rozpisu lékaře, nejsou v režimu HVLP. Zřejmě šlo o dexamethasonový sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
28.3.25 07:28
@Doctus píše: Více

Moc děkuji za info… Ještě se Vás zeptám, z jakého vyšetření (pokud existuje) je možné vidět, že je něco jinak na stěnách (svalech) v krku? A zda je to vidět ve stavu, kdy nemá tyto zvracící potíže? Jelikož, když je má, tak je jak hadrová panenka a jen leží a zvrací. Musím přijít na to, co je špatně a jak jí pomoc, má před sebou spousty nemocí, jako obyčejný člověk, ale nelze, aby to bylo takhle napořád.. Začíná mít z toho úzkosti ještě větší než má a strach z nemocí. Nevím, kam se obrátit. Znova se spojím pediatrou, ale tam moc pomoci nečekám. Přijdu si před ní jako hysterka a ona si pořád mele tu svoji o hlenech a teplotách… Vůbec nejsem proti si zaplatit nějakého odborníka nebo vyšetření a dojet kamkoliv. Nevíte o někom? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
28.3.25 07:33

@Kassor
Teoreticky by šlo udělat EMG, ale v této indikaci by to bylo hodně raritní. Ultrazvukové vyšetření může ukázat otok ve svalu, ale moc bych si od toho nesliboval.

Konzultoval bych neurologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
28.3.25 07:43

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
26.5.25 11:31

Dobrý den, mám na Vás jd dotaz… Na neurologii jsme objednání, ale termín nám dali až 30.7… Nyní v sobotu ráno začalo dceru pobolívat v krku a opět po pár hodinách (cca 3hod) jí začalo být nevolno a ve vlnách zase cca 24hod zvracela. Opět to odeznělo až když jí pobolívat přestalo cca po 24hod… Je to ve finále lehká viroza, ale to zvracení je šílené… Sedla jsem k PC a hledala a ptala se v různých skupinách… Musím přijít na to, čím to je způsobené a mít doma něco, co příště můžeme zkusit, abychom zamezili té nevolnosti a zvracení, protože pobolívání krku není nic tak šíleného a známe ho všichni. Našla jsem, že by to mohlo způsobit podráždění bloudivého nervů v krku, co jsem vyčetla sedí na příznaky, které jsem u dcery vypozorovala… Také jsem vyčetla, že by v tomto případě mohl pomoc Ondansetron (Zofran)… Zabránit tomu signálu zvracení do mozku… Znáte tento lék? Můžu ho u dcery zkusit? Pokud by to mělo ten účinek, tak by nám to zachránilo normální žití… Samozřejmě se pediatr zeptám, ale jelikož jsem s ní naše potíže konzultovala a na nic nepřišla, jen mi na vyžádání dala žádanku k neurologovi, tak moc pochopení z její strany neočekávám. Děkuji za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
26.5.25 20:37

@Kassor
Zvýšená aktivita bloudivého nervu by za tím mohla stát, léčebně je špatně ovlivnitelná přímo. Ale ondansetron je proti zvracení hotový zázrak, může jej předepsat i PLDD, ale jen na plnou úhradu pacientem (aktuálně není k dispozici 8mg, ale jen 4mg). Běžně se při zvracení při gastroenteritidách dává i batolatům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
27.5.25 03:38

Mnohokrát Vám děkuji, seženu ho a zkusíme. Vyčetla jsem, že je i bezpečnější než domperidon, který ale ani u dcery nazabírá. Naše Mudr mi napsala, že tomu rozumí, ale že s ondansetronem nemá zkušenosti a s ním máme počkat až na tu neurologii😳, ale ta je až 30.7! a do té doby se máme asi modlit. Takže budu muset shánět jinde, abychom ho měli doma připravený. Půjdu asi někam prosit a uhradím ho třeba 5×, hlavně, když ho seženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
27.5.25 09:40

@Kassor
Nechejte si jej předepsat od vašeho PL, je to vždy na úhradu pacientem, takže se to lékaři nepočítá do nákladovosti pro pojišťovny. Cena je ale šílená, více než 500 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
27.5.25 10:36

@Doctus děkuji, to udělám… Když bych se náhodou dostala k 8mg, mám tabletu půlit, nebo jí můžu dát celou?? Má 11let a 42kg…
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
27.5.25 11:34

@Kassor
Na daný věk a hmotnost určitě 8 mg ondansetronu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
27.5.25 11:42

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...