Naše koupě bytu :D

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.12.12 14:47

Prosím o názor- naše koupě bytu :D

Ahojky ráda bych znala Váš názor. V říjnu jsme koupili družstevní byt. Ihned jsme se mohli nastěhovat a čekat na přepsaní bytu. A ejhle volala paní makléřka, že pan co bydlel před námi udělal velký dluh. Tak teď musí čekat, zda družstvo schválí to, že mi za něj zaplatíme tu část dluhu. Museli jsme čekat do konce měsíce. Pak v listopadu na další schůzi. Ještě předtím přítel podepsal (kvůli úvěru dohodu),že kupujeme od toho pána byt. Který je nezadlužený, a pan je řádným členem družstva. A v bytě nejsou přihlášené žádné osoby. Ok, tak jsme čekali. V prosinci jsme se konečně dočkali. A družstvo nám byt dalo. Jenže…Chtěli jsme zaplatit říjen a listopad. Tak jsme šli na družstvo a ta paní nam řekla, že v bytě je nahlášeno celkem 5 osob. Takže musíme uhradit 6tis za ně. Sama nám řekla, že ona by to teda neplatila. Pročetla si smlouvu a řekla, že je to na nás. Družstvo by bylo rádo, že by se jim snížil dluh. Mimochodem, nám vypočítali nájem na nějaké 4tis za tři osoby.
O víkendu nám volal ten pán, jak si to představujeme, at okamžitě ten nájem za něj zaplatíme. A pak i realitka.
Jenže mě se to pořád nezdá… hlavně ta smlouva.. co byste když tak dělali na našem místě??? :think: Jako je jasné, že nájem zaplatíme..ale proč tak velkej? vždyt porušil smlouvu :think: Doufám, že jsem to nenapsala nějak chaoticky.. Děkuji za názory.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
388
19.12.12 14:54

V tomhle případě bych si radši zašla pro radu k právníkovi. Z toho co píšeš je zřejmé, že původní majitel porušil smlouvu a já osobně bych to taky platit nechtěla, ale myslím si, že uhradit to asi budete muset. Možná bych se ještě zpětně pokusila s pánem domluvit o snížení kupní ceny o dlužnou částku. My jsme si před měsícem taky koupili byt, ale zaplať pán bůh bylo všechno o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.12.12 15:01

Myslím, že když jste podepsali smlouvu, aniž jste si na družstvu ověřili počet osob a dluhy, tak to bude spíš váš rybíz. Ale rozhodně to musí vidět právník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
19.12.12 15:06

To je pravda… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
19.12.12 15:17

Divím se, že hledáš radu tady na emiminu. Já bych došla ihned za právníkem. Vy jste o tomhle nevěděli, tak proč byste měli za bývalého majitele něco platit, kor když to nebylo ve smlouvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
19.12.12 15:25

Tak ja nevim, ale smlouvu ma nastarosti realitka, takze pokud to v ni nebylo, ze pan ma dluhy apod., tak bych vubec nic neplatila, tohle je zatajovani informaci o byte, takze bud at chlap snizi cenu bytu o tu castu co dluzi nebo bych odstoupila od smlouvy a nasla si nekde neco jineho…urcite bych zasla za pravnikem a hlavne bych se jen tak nedala a nenechala jeste to ho blba na sebe krcet, ze to mam zaplatit…to at si zkousi na nekoho jineho… :cert: a realitka je taky pekne neschopna, kdyz nema o byte vse zjistene… :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
19.12.12 15:31
@Hanka79 píše:
Tak ja nevim, ale smlouvu ma nastarosti realitka, takze pokud to v ni nebylo, ze pan ma dluhy apod., tak bych vubec nic neplatila, tohle je zatajovani informaci o byte, takze bud at chlap snizi cenu bytu o tu castu co dluzi nebo bych odstoupila od smlouvy a nasla si nekde neco jineho…urcite bych zasla za pravnikem a hlavne bych se jen tak nedala a nenechala jeste to ho blba na sebe krcet, ze to mam zaplatit…to at si zkousi na nekoho jineho… :cert: a realitka je taky pekne neschopna, kdyz nema o byte vse zjistene… :!

Nemuselo to být přes realitku a zřejmě ani nebylo  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
19.12.12 15:33

Dluh na nájemném nemůže jit za vami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.12.12 15:34
@eva420 píše:
Nemuselo to být přes realitku a zřejmě ani nebylo ;)

ale zakladatelka se o realitce zmiňuje už v úvodním prispevku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
19.12.12 15:42
@eva420 píše:
Nemuselo to být přes realitku a zřejmě ani nebylo ;)

Tak pise, ze jim volala pani maklerka, takze podle toho usuzuju, ze to maji pres realitku :) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
19.12.12 15:49

A sakra, to jsem přehlídla, tak se omlouvám :mrgreen: :andel:
V tom případě je pravda, že tohle realitka zatajila a tím pádem bych opravdu zašla za právníkem, kort když byl na to poskytnut úvěr… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
19.12.12 15:51

@eva420 v pohode ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
19.12.12 15:53

Určitě řešit přes právníka, lepší něco víc zaplatit právníkovi než mít pak dlouhodobé problémy a třeba platit i nějaké pokut, penále a nedej bože exekuce…Sami jsme měli trable s bytem (tedy spíš s pozemnkem pod) a sami bychom to nejspíš nevyřešili.

• Citovat
  • Upravit
23847
19.12.12 16:03

S kým sepsal přítel tu dohodu, že byt je nezadlužený? S realitkou, s majitelem družstevního podílu? A „pán co bydlel před vámi“ je kdo? Družstevník? Nájemník? Od něj tedy kupujete ten podíl? Já se v tom teda ztrácím :oops: :nevim:

P. S. není úplně od věci hledat právní rady na emiminu, mně už se kolikrát poštěstilo, že mi leccos někdo fndovaný vysvětlil, ale musíš to napsat pořádně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
19.12.12 16:19

My kupovali družstevní byt vloni (bez realitky). Na družstvu jsme zjišťovali, zda je na bytě nějaký dluh. Byl - částečně se platil z fondu oprav - panelák byl zateplený, udělané nové lodžie. Takže tento dluh jsme zaplatili.
Jaký dluh měl ten původní majitel, taky z nějaké údržby???

Nájemné jsme platili až poté, co se byt přepsal na nás - resp. vlastnická práva.
4tis nájem, není nájem jako takový, ale : záloha na spotřebu tepla (centrální topení), spotřeba vody, společné prostory a onen zmíněný fond oprav.

Nájemné bych za nikoho neplatila. Vy platíte nájem až od přepisu bytu na vás, zpětně to je problém družstva.

My měli jediný problém s tím, že jsme museli zažádat o zrušení trvalého bydliště bývalého nájemníka - byt byl psán na jeho rodiče, ti ho prodávali, ale nechtěli syna nahlásit k sobě domů (byl problémový).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí