Jak se bydlí v Říčanech?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
113
11.12.12 18:07

Jak se bydlí v Říčanech?

Zvažujeme přestěhování do Říčan u Prahy, a tak bych se ráda zeptala maminek z Říčan, jak se jim tam bydlí.

Dotazů mám spoustu :-D Budu ráda, když odpovíte aspoň na něco. Konkrétně by mě zajímalo např.:

1. Dopravní dostupnost do Prahy ve špičce

• autem: Jaká je dopravní situace na D1 a na přivaděči k dálnici? Jaká je dopravní situace na cestě do Štěrbohol přes Uhříněves a Měcholupy? Případně je nějaká další cesta, kterou Říčanští používají na cestě do Prahy?
  • vlakem: Mívá vlak zpoždění? Bývá ve vlaku místo na sednutí?
  • autobusem: Jsou autobusy, co jezdí na Háje, zpožděné, případně jak moc? Dá se sednout?

2. Relaxace a příroda

• Co jsem se dívala do mapy, tak jsou okolo Říčan dost lesy. Jsou tam nějaké upravené cesty, aby se tam člověk mohl vydat na procházky s dětmi? Je tam bezpečno - můžu tam pustit trošku větší děti samotné na kole, na procházku s kamarády apod.?
  • Je v Říčanech bazén? (co jsem googlila, tak se snad měl nějaký stavět - nevíte o tom víc?)

3. Které části Říčan jsou pěkné a kterým se naopak při výběru nemovitosti vyhnout? Jsou v Říčanech nějaká nevhodná místa (hlučná, s nějakou ekologickou zátěží apod.), která byste nedoporučily? Vím, že se hodně staví ve Strašíně, ale ten mi přijde dost odříznutý, člověk by musel brát na vše auto. Pak se nabízí nějaké pozemky v lokalitě Za Větrníkem - není to tam moc rušné a uprostřed průmyslové zóny?

4. Děti. Jsou Říčany vhodné místo pro bydlení s dětmi? Je v Říčanech bezpečno - může člověk pustit dítě třeba na 1. stupni samotné do školy apod.? Je tam dostatečný výběr kroužků? Jaká je obsazenost ZŠ a MŠ? Budeme to vše sice řešit až za pár let, ale nerada bych pak byla překvapená.

A jak jste celkově s bydlením v Říčanech spokojené? Kdybyste mohly vybírat místo pro bydlení znovu / mohly se přestěhovat, zůstaly byste v Říčanech, nebo ne? Případně pište jakékoli jiné postřehy, moc mi to pomůže při rozhodování :)

Jinak kdybyste některá věděla o prodeji pozemku / domu v Říčanech, klidně pište SZ :)

Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1924
11.12.12 18:54

Ahoj.

Ja jsem v Ricanech jen prechodne. Pritel tu ma byt, tak tu spolecne nejaky cas travime. Tudiz odpovim jen na cast dotazu.

Dostupnost autem- presne za 25 minut jsem na Vaclavaku v Prate- pokud neni dopravni zacpa.
Vlaky a autobusy jezdi casto, dobre spojeni, ale ja osobni s nimi nikdy nejela.

bydlime u namesti, mam male dite a je to perfektni. 5 minut pesky do obchodu, hned vedle DMko, lekarna, kousek poliklinika. Clovek ani nepotrebuje auto.

Celkove si myslim, ze Ricany jsou dobra volba. kousek od prahy, na dalnici jsi cca behem 5-ti kilometru. Vecer je tu klidek, pekna priroda okolo.
Vy chcete stavet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
11.12.12 19:50

@renata123 tak ja bydlim o vesnici dale, co se tyce jizdy autem tak D1 je volna kolem pul sedme rano a do prace mi to trva 20min. pokud jedu vlakem, tak ten jezdi skoro kazdych 15min, obcas nejede pokud je nehoda na trati nebo nejaky spadlej strom, co se tyce jestli jezdi na cas tak vetsinou ano, dnes jsem jela a meli jsme minutu zpozdeni, coz je v pocasi, ktere tady panuje super a zpet to jelo uplne na cas… jinak zda si v Ricanech sednes, to zalezi kdy jedes, vlaky ve spicce jsou plne, v Ricanech si nekteri sednou jini ne, takovehle otazky mi pripadaji jako v materske skole… to mas jako by si chtela vedet, jestli v Praze pojede prazdna nebo preplnena tramvaj, jinak se po ricanech dostanes pesky nebo mestkou dopravou v pohode…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
11.12.12 20:07

@renata123 Tak já v Říčanech bydlím cca 5,5 let, takže se pokusím na něco odpovědět.
1. určitě víš, že D1 každou chvíli stojí, bohužel to občas stojí i na trase směr Uhříněves, ale už je ta situace rozhodně lepší než dříve. Ano, dá se to objet i jinudy. Co se týče vlaku, když jsem s ním jezdívala do práce, tak z 95% jezdil na čas, teď jsem na MD, takže tak často nejezdím. A jak psala Janik se sezením, to je otázka jak v mateřské školce :D
2. Ano, upravené cesty v lesích jsou, hodně tam potkáš volně procházející, s kočárkama, se psi nebo běžce, ale já bych tam asi dítě samotný nepustila :nevim:
Ano, bazén se staví, ale kdy bude dostavěn, nevím, ale malý bazén je v hotelu Pratol.
A je tu taky koupaliště Jureček.
3. Určitě bych nedoporučovala bydlení na Černokostelecké.
4. Nemám zatím dostatečně staré dítě ohledně školy, nechodí zatím ani do školky, ale s těmi je tady dost problém a jsou plné. Je tu nová základní škola, takže co se týče základky ohledně obsazenosti bych se nebála a všude určitě bude kroužků dost. A proč by jsi nemohla dítě pustit samotné do školy?

Jinak jsem v Říčanech spokojena, je to kousek do Prahy a přitom kousek od přírody, takže mě to tady vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
11.12.12 20:11

@renata123 Jezdím tam za tetou a je tam nádherně, má domeček kousek od lesa, je tam božský klid, krásné prostředí, okolí Olivny je dokonce na kvalitu vzduchu vyhlášené. Je tam koupaliště, kurty, na Černokostelecký je i občas nějaká hospůdka. Nemít u nás zbytek rodiny a mít víc finančních prostředků, tak se tam stěhuji hned, je tam fakt nádherně. Do Prahy je to celkem kousek, vlastně blízko všude - Kutná hora, Karlštejn, Křivoklát, Konopiště atd… Vím, že kousek od nich se prodával domek (hrozně maličký, musel by se podle mého zbourat a místo něj postavit nový), ale to bylo někdy v létě, netuším, jestli je ještě k dispozici. Jo akorát tam, kde bydlí teta, tak je celkem daleko na nádraží a i do města, ale beru to podle sebe, protože my bydlíme v klidné čtvrti kousíček od centra města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
11.12.12 20:13

Ja tu objevila plavani pro miminka, ale nechodim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
11.12.12 20:13

@Jindřiška7 tak co se tyce skolek tak je to problem se statnimi, muj starsi syn jezdi do Prahy a je naprosto v pohode, jinak skoly jsou v pohode, neni problem, jiste je, ze ceske drahy jsou skutecne pruzne a jsem v praci rychleji nez nekteri, kteri bydli v Praze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
11.12.12 20:15

@miminkoMEX tam my chodíme na cvičení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
11.12.12 20:15

@miminkoMEX je to tam plavani miminek, take nechodim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
11.12.12 20:16

@tweetydee bydlíme taky kousek od Olivovny, a je to opravdu trošku dál do centra, ale už jsem si tak nějak zvykla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887

Jinak v Ricanech u mlynskeho rybnika bydli moje kamoska a nestezuje si, ale co se tyce pozemku tak to je trosku problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951

@janik73 tak né každý má peníze na soukromou, tam určitě není problém se dostat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
11.12.12 20:20

@Jindřiška7 my chodime do firemni skolky do prahy, soukroma skolka cca 15tis to bych proste nedala dohromady, jinak soukroma anglicka v Ricanech se pohybuje kolem 15tis je mam dojem, tak kde byla stara skola a je tam i skola, ve Sveticich je Mikesova skolka a ta je taky kolem 15tis, to se mi zda prehnane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
11.12.12 20:24

@janik73 to je šílená pálka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
11.12.12 20:27

Jindrisko, ja bydlim kousek u namesti, takze kousek od Olivove :think: Jak mas stary ditko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí