Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mile maminky moc prosim radu jak vyřešit tuto situaci. S partnerem máme v pátek předat pronajatý byt nebot konci výpovědní lhůta. Bohužel přítele pred 3tydny vyrazili z prace a nedostal posledni výplatu jako x dalších zaměstnanců firmy. Budou se soudit, ale tzn. penize az bůhví kdy. A to nam nepomůže. Ja z rodicaku uz nemám take nic. Máme položenou kauci v novém bydleni ale neni 12tis na zaplacení nájmu takze kauce prolitne. Rodiče nam nepomohou ani jednomu a přítel si půjčit nemuze, je zadluzeny skoro u všech i nebankovnich společnostech a me na RD nepújčí nikdo zejména kvuli SOLUS a registru. Máme 10mesicniho syna. K rodičům jit taktéž nemůžeme. Co prosim Vas ted uz můžeme dělat?? Nemáme se ani za co vystěhovat a kam jit. Muze nekdo poradit? Jiz opravdu nevíme jak dal a jsme zoufalí. Vím ze si za to můžeme i my sami ale to ted slyšet nepotrebuji. Přítel se zadluzoval kvuli nízké výplatě tj 11tis ktera nepokryla režii.
No jestli je to skutečně tak, jak píšeš, nezbývá než se poohlédnout po sociálních službách. To znamená azylové domy + pro přítele noclehárna… ![]()
Tu kauci by nevrátili? Na to se nemůžete domluvit? Nemáš už vůvbec žádné peníze? Ani na ubytovnu? (Tam byste aspoň mohli být spolu. Odkud jsi?
To je teda situace ![]()
Hele, nemůžete něco prodat, rychle najít brigádu typu výplata druhý den, zkusit mimořádnou pomoc na ÚP. 12000 je hodně, ale třeba by to šlo. No, ale z čeho pak budete žít?
Mimořádná okamžitá pomoc se zpravidla dává pouze 1000 Kč, to moc nepomůže. ![]()
Zkoušela jsem tem lidem volat, pry to s manželem proberou a ozvou se mi vecer ![]()
Jo sedačku prodavam za 500,– a nic nemáme, uz jen pradelnik, stolek, lednicku, dětskou postylku, kočárek díte potrebuje a elektroniku vubec nevlastníme.
Jsme z Prahy.
Pokud zaměstnavatel nevyplatil mzdu, je možnost, že ji může vyplatit úřad práce! Jak dlouho mzdu dluží?
Já vím, ale teď jde o to poskládat těch 12000, každá koruna dobrá. Nebo v nejhorším bude na ubytovnu. Pokud nejsou manželé, mohli by mít 2000. ![]()
Ano bývá vratna vetsinou ale ve smlouve je ze kauce vratna neni a slouží k zajištění vymalováni, úklidu pokud clovek odejde. A spousta lidi to dnes děla jako RK. Uvidim vecer jak se rozhodnou. Spis musim vyřešit kam jit a jak se odstěhovat do pátku.
http://www.praha2.cz/…a-a-Job-klub
zkus zítra dopoledne zajít sem, třeba poradí
Nevím celkově se mi to zdý divné nic proti..ale vy máte dlluhy kam se podívate, nemáte peněz doposud měl tvůj manžel (přítel) málo peněz díky čemu jste si i braly půjčky jak jsi psala, ale přitom jezdíš do ciziny kupovat oblečení a další věci jako možna mají levnější věci v cizině i když sama nevím jestli jo nebo ale spíš bych řekla že až tak se to moc neliší od nás..a ještě k tomu cesta na nákup do ciziny taky něco stojí být v tvém případě tak otačím každou korunu co to jde a nakupují z druhé ruky z secohandu a jestli máte třeba uato tak prodam i auto
U auta chybi 3splatky. Nákup v cizině se dělal vzdy z mé mateřské a pomoci rodičů obou stran protoze vzdy take neco chtěli a potřebovali. Takze jsem platila stejne penize jako u nas v ČR.