Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím Vás má někdo zkušenosti s touto firmou? stavěl už s ní někdo nebo hodlá stavět? prosím o veškeré zkušenosti s nimi. Chceme s touto firmou postavit domeček a neradi bychom naletěli. děkuji moc všem za příspěvky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jste už něco zjistila o firmě zelenedomky.cz?Jednali jsme s obch. zástupcem firma ake-dreamhouse a ten se nám ozval, že už pracuje u jiné firmy a to u zelených domků. Internetové stránky mají HODNĚ podobný design, adresa firmy je taky u Zlína. Tak nevím co si myslet.
My stavíme s ake, a věc se má tak, že někteří zaměstnanci odešli, a založili si konkurenční firmu to jest zelene domky.
A jste spokojeni s Ake? Mám strach z té zálohy předem a docela mě zaráží jejich nízké ceny
U nás vše probíhá bez problémů, dům máme skoro hotov, teď jen čekáme na přijatelnější počasí aby se mohli dodělat podlahy aby lépe schly.
Také jsem chtěl s nimi stavět. Má zkušenost je zatím taková, že velmi tlačí na uzavření smlouvy o dílo a před jejím uzavřením se zdráhají poskytnout rozpočet stavby a odvolávají se na internetové stránky, kde mají uvedeno, co stavba na klíč obsahuje. A to co neobsahuje (podle jejich rozpisu)si firma řádně nacení a objednatel zaplatí a zprvu celkem „výhodná“ cena se šplhá hezky nahoru. Moc se mi to nezdá, mám z toho strach. Tak nevím. Ale vím určitě, že nevratná kauce 170 tis. je vysoká a objednatele tím vlastně „drží v šachu“, aby byl nucen přistupovat na jejich podmínky. A také mě trochu zaráží, že u staveb s podkrovím nejsou ochotni provést dokončenou stavbu bez dokončeného podkroví. Váhám. Zdravím. Kosík
k záloze - No zkuste si objednat dům na klíč u jiné firmy, třeba Canaba, nebo RD, tam zaplatíte zálohu ve zcela jiné výši
My jsme si je obešli loni a i jejich referenční stavby. To, co popisujete s navyšováním ceny se děje, ale v úplně jiných firmách. Naopak, Zelení a ještě jedna firma jako jediní nám dali jasnou a konečnou cenu, která se od ceníku lišila jen přípojkou a sklonem terénu, což je logické, nikdo nemůže vědět, v jakém svahu čí pozemek je. Co se týká nedokončených staveb, tak to je zcela pochopitelné - cenu na klíč máte za celý dům, počítá se tam s jinými čísly. U nedokončených staveb se vychází z jiného rozpočtu. Patrně jste si představoval, že využijete nízké ceny a ještě ji stlačíte, na což Vám nejspíš těžko někdo u domu na klíč přistoupí. Chtěli jsme také patro dodělat svépomocí, ale po odpočtu ceny jsme jej raději nechali v ceně na klíč. No a pokud na Vás někdo tlačí s podpisem, jednoduchá rada - se nenechte
. Na nás nikdo žádný nátlak nečinil, myslím si, že mají klientely díky nízkým cenám dost, na poslední schůzce mi sdělili, že plán na tento rok již mají plný. My už budeme mít stavební povolení a stavíme od poloviny května. Moc se těšíme
Jinak nějaký jejich klient si založil stránky o průběhu stavby se Zelenými domky, je to na webu den po dni. Před týdnem jsme si nenápadně učinili průzkum na jedné ze staveb, stavějí starostovi velkého města v Čechách - ten nás neodmítnul a po telefonu nám řekl, že je s nimi velmi spokojen, takže my jdem do toho ![]()
Tak to je výborná zpráva. Hned to člověku pomůže při rozhodování. Viděla jste nějaký jejich dokončený domeček?
Kosík
Rodiče s nimi akorát podepsali mandátovou smlouvu. Je fakt, že ten nátlak, aby se podepsala mandátová smlouva téměř okamžitě, tam byl, ale je to přesně o tom, nedejte se. Jsme v kontaktu s jednou rodinou, co s nimi staví od prosince. Základovou desku měli hotovou během pár dnů, viděli jsme i fotky, v lednu se byli podívat v dílně na témeř hotovou konstrukci domu, jen jí umístit. Čekali na lepší počasí. Dle posledních zpráv mají vybrané téměř vše od oken po dlažbu a obklady v koupelně, Jsou s nimi moc spokojení. Hlavně, že zástupce firmy je co týden informuje, co je nového.
Byli jsme na prohlídce domu, moc pěkný domek, budeme stavět na patro podobný. Majitelé domu moc příjemní lidi. Když tak si prohlídku vyžádejte. Chceme zajet až se zlepší počasí do těch severních čech, tam už bude dům hotový, jsme na něj taky zvědaví, majitelům to nevadí, že jim ho budem okukovat. Mají ho i na stránkách v referencích. Už se nemůžu dočkat ![]()
Dobrý den, mužů vás poprosit o místo, kde jste byli na prohlídce toho prvního domku děkuji. Chystáme se je oslovit, ale rádi bychom si chtěli zjistit pár informací.
Dobrý den, na tuto diskuzi mě navedla moje známá abych si ji pozorně přečet a poradil jí, pokud to bude možné kdo má pravdu a kdo jen špiní. Prohlédl jsem si foto, které prezentuje fa. Zelené domky v odkazu referenční stavby. Pokud jsou to fotky z jejich staveb, které prodali zákazníkům a neproběhli tam jisté opravy a to na dosti zásadních věcech tak toho klienta upřímně lituji. Musím se chtě, nechtě přiklonit k názoru samuraje a jestli je to závist či ne je mě upřímně jedno. Kamarádce říkám ne, zda mě poslechne či ne, nechám čistě na ni. Pěkný den Petr
@Eva Tomča píše:k záloze - No zkuste si objednat dům na klíč u jiné firmy, třeba Canaba, nebo RD, tam zaplatíte zálohu ve zcela jiné výši
My jsme si je obešli loni a i jejich referenční stavby. To, co popisujete s navyšováním ceny se děje, ale v úplně jiných firmách. Naopak, Zelení a ještě jedna firma jako jediní nám dali jasnou a konečnou cenu, která se od ceníku lišila jen přípojkou a sklonem terénu, což je logické, nikdo nemůže vědět, v jakém svahu čí pozemek je. Co se týká nedokončených staveb, tak to je zcela pochopitelné - cenu na klíč máte za celý dům, počítá se tam s jinými čísly. U nedokončených staveb se vychází z jiného rozpočtu. Patrně jste si představoval, že využijete nízké ceny a ještě ji stlačíte, na což Vám nejspíš těžko někdo u domu na klíč přistoupí. Chtěli jsme také patro dodělat svépomocí, ale po odpočtu ceny jsme jej raději nechali v ceně na klíč. No a pokud na Vás někdo tlačí s podpisem, jednoduchá rada - se nenechte
. Na nás nikdo žádný nátlak nečinil, myslím si, že mají klientely díky nízkým cenám dost, na poslední schůzce mi sdělili, že plán na tento rok již mají plný. My už budeme mít stavební povolení a stavíme od poloviny května. Moc se těšíme
Jinak nějaký jejich klient si založil stránky o průběhu stavby se Zelenými domky, je to na webu den po dni. Před týdnem jsme si nenápadně učinili průzkum na jedné ze staveb, stavějí starostovi velkého města v Čechách - ten nás neodmítnul a po telefonu nám řekl, že je s nimi velmi spokojen, takže my jdem do toho
Lucik084: Je zábavné číst tuto diskuzi. Dnes se ani nemůže člověk zeptat na názor lidí na konkrétní stavební firmy, protože konkurence ji hned pošpiní. Není nad to si domluvit schůzku a udělat si obrázek o firmě sama ![]()