Kolaudace a prohlášení o shodě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36148
6.11.12 17:25

Kolaudace

Ahoj, řešíme právě kolaudaci… potřebovala bych poradit, na co všechno má být prohlášení o shodě???
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13903
6.11.12 18:09

Koukám do papírů ke kolaudaci a povinně asi k ničemu. Takže bych dodala ty co máš a neřešila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Navstevnice
6.11.12 18:11

Každý úřad to má jinak, nejlépe se zeptat přímo na tom vašem.

• Citovat
  • Upravit
5702
6.11.12 19:59

My dodávali ke všemu, co mělo souvislost s nosnou konstrukcí domu a bezpečnostními prvky. Tzn. zdivo, stropy, lité podlahy, okna, vazba, střešní krytina, izolace, protipožární dveře, protipožární vlez na půdu, protipožární sádrokarton. Možná i na vodu, elektriku a topení. Ale jak už tu bylo napsáno, každý úřad chce něco jiného, tak se raději zeptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
28.1.14 21:05

Ahoj, mám dotaz. Vím, že na dání termínu kolaudace mají 30 dní, ale mohou volit termín jaký chtějí, nebo taky je to nějak limitované? Děkuji za odpověď, snad mě pochopíte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
28.1.14 21:11

Dobrý den, o jakou stavbu se jedná? Bude se vydávat souhlas s užíváním nebo kolaudační souhlas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6014
28.1.14 21:12

U nás zvolili dle sebe, nám bylo pouze oznámeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
28.1.14 21:13

Jedná se o byt v paneláku, a asi bych řekla, že to tedy bude ten souhlas s užíváním, že? Já upřímně nevím, jen právě se budeme s přítelem stěhovat, ale byt je zrekonstruovaný a čeká se na kolaudaci, tak mě zajímá, jak dlouho ještě budeme muset čekat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
28.1.14 21:13

@vendulaaa a kolik dní jste museli čekat, než přišli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6014
28.1.14 21:15

Byl to skoro ten měsíc, už přesně nevím. A novostavba rodinný dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
28.1.14 21:17

@vendulaaa To je strašný, nechápu co jim na tom tak trvá :nevim: člověk čeká takovou dobu, než vlastně bude moct bydlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
28.1.14 21:18

To se fakt dá těžko odhadnout. Prostě mají měsíc.
Záleží, kolik mají zrovna práce. Mám přišli na zateplení bytového domu za 14dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
28.1.14 21:20

Ano, chápu, že na dání termínu mají měsíc a dřív prostě s ejim do toho nechce, ale spíš mě zajímá, kolik dní po tom měsíci do daného termínu se musí čekat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
28.1.14 21:20

Pokud je to byt bude se vydávat souhlas s užíváním, to je jednodušší než kolaudační souhlas. Stavební uřad by měl vydat ten souhlas do 30 dnů ode dne kdy požádáte ( resp. oznámíte užívání, je to paragraf 120 stavebního zákona ). Takže přijít by každopádně měli dřív než za 30 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
28.1.14 21:24

@vikon Bohužel netuším, o co majitel bytu zažádal, ale bude to už skoro měsíc a nikdo se nedostavil a nemá ani žádný termín, zatím, takže je možné, že prostě zažádal o kolaudační rozhodnutí a to obnáší tedy nějaké delší cesty? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí