Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, řešíme právě kolaudaci… potřebovala bych poradit, na co všechno má být prohlášení o shodě???
Děkuju
Koukám do papírů ke kolaudaci a povinně asi k ničemu. Takže bych dodala ty co máš a neřešila bych to.
Každý úřad to má jinak, nejlépe se zeptat přímo na tom vašem.
My dodávali ke všemu, co mělo souvislost s nosnou konstrukcí domu a bezpečnostními prvky. Tzn. zdivo, stropy, lité podlahy, okna, vazba, střešní krytina, izolace, protipožární dveře, protipožární vlez na půdu, protipožární sádrokarton. Možná i na vodu, elektriku a topení. Ale jak už tu bylo napsáno, každý úřad chce něco jiného, tak se raději zeptej.
Ahoj, mám dotaz. Vím, že na dání termínu kolaudace mají 30 dní, ale mohou volit termín jaký chtějí, nebo taky je to nějak limitované? Děkuji za odpověď, snad mě pochopíte ![]()
Dobrý den, o jakou stavbu se jedná? Bude se vydávat souhlas s užíváním nebo kolaudační souhlas?
Jedná se o byt v paneláku, a asi bych řekla, že to tedy bude ten souhlas s užíváním, že? Já upřímně nevím, jen právě se budeme s přítelem stěhovat, ale byt je zrekonstruovaný a čeká se na kolaudaci, tak mě zajímá, jak dlouho ještě budeme muset čekat ![]()
Byl to skoro ten měsíc, už přesně nevím. A novostavba rodinný dům.
@vendulaaa To je strašný, nechápu co jim na tom tak trvá
člověk čeká takovou dobu, než vlastně bude moct bydlet…
To se fakt dá těžko odhadnout. Prostě mají měsíc.
Záleží, kolik mají zrovna práce. Mám přišli na zateplení bytového domu za 14dní.
Ano, chápu, že na dání termínu mají měsíc a dřív prostě s ejim do toho nechce, ale spíš mě zajímá, kolik dní po tom měsíci do daného termínu se musí čekat ![]()
Pokud je to byt bude se vydávat souhlas s užíváním, to je jednodušší než kolaudační souhlas. Stavební uřad by měl vydat ten souhlas do 30 dnů ode dne kdy požádáte ( resp. oznámíte užívání, je to paragraf 120 stavebního zákona ). Takže přijít by každopádně měli dřív než za 30 dní.
@vikon Bohužel netuším, o co majitel bytu zažádal, ale bude to už skoro měsíc a nikdo se nedostavil a nemá ani žádný termín, zatím, takže je možné, že prostě zažádal o kolaudační rozhodnutí a to obnáší tedy nějaké delší cesty? ![]()