Koupě bytu - skryté vady po převzetí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.10.12 22:44

Koupě bytu - skryté vady po převzetí.

Holky prosím o radu, kdo se v tom trošku vyzná. Nalítla jsem a jsme zoufalá, koupila jsme byt přes realitku, smlouva podepsaní peníze z hypo odeslané. Až nyní vyplouvají na povrch skutečnosti které byly zatajení jak majitelem bytu tak ani realitak to nevěděla. Prostě vědět co tu je nikdy to nekoupím. Dá se s tím něco vubec ještě dělat? :,( :nevim: Teda zda se dá tohle vubec nějak ještě řešit?

Bohužel stav domu, nebylo řečeno co je tu za závažné problémy a i finanční poplatky jsou jiné, než bylo nám řečeno :nevim: samozřejmě zatajený další fond, který tu se platí navíc. Chjo, jsem z toho na prášky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.10.12 22:45

Jsem tak rozhozená, že píšu překlepy, omlouvám se za hrubky

• Citovat
  • Upravit
861
30.10.12 22:47

Jedině odstoupení od smluovy? Záleží, co máš ve smlouvě. Snad Ti tu někdo poradí lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750

Ahoj.
No, pokud jde o skryté vady tak je možné chtít odstoupit od smlouvy, záleží na tom, jak ji máte psanou-to by chtělo právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743

Asi bych se neradila na netu, ale šla rovnou za právníkem a ukázala mu kupní smlouvu… když ji nevidíme, tak ti asi těžko poradíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
30.10.12 22:48

Zkus si vzit pravnika. Ale netusim, jakou snaci mas na odstoupeni od smlouvy, asi taky hodne zalezi, jake skutenosti jsou v te smlouve uvedeny a co jste si jen tak rekli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
30.10.12 22:49

Ahoj, asi bych se zkontaktovala se sdružením na ochranu spotřebitele, jak postupovat dál. Záleží, jak je formulovaná smlouva a zda se na tohle vztahuje zákonná lhůta na odstoupení pro zatajené skutečnosti. Nebo s právníkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.12 22:52

Mluvíte o odstoupení od smlouvy a to vubec jde, když je podepsaná a byt vlastně už koupen? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7974
30.10.12 22:55

No, jinak by se to nejmenovalo odstoupení od smlouvy ;) Ano, jde to. Zajděte za právníkem. Čím dřív, tím líp. Než prodávající vaše peníze probendí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
30.10.12 23:00
@Anonymní píše:
Mluvíte o odstoupení od smlouvy a to vubec jde, když je podepsaná a byt vlastně už koupen? :nevim:

Ano na základě skrytých vad je to možné do půl roku od koupě nemovitosti. Mrkni jestli nemáš na smlouvě rozhodčí doložku. Pak prý u sporu taky dělá problém hláška typu-že jsi srozuměn se stavem bytu a domu-to protahuje tahanice. ale fakt to chce právníka řekne Ti přesně jaké máš možnosti až uvidí jak je smlouva psaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
30.10.12 23:01
@woodcock píše:
Ahoj, asi bych se zkontaktovala se sdružením na ochranu spotřebitele, jak postupovat dál. Záleží, jak je formulovaná smlouva a zda se na tohle vztahuje zákonná lhůta na odstoupení pro zatajené skutečnosti. Nebo s právníkem

byt není spoetřební zboží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
30.10.12 23:06

A o jaké závady se jedná???
Bývalý majitel by taky mohl / myslím že musí / odstranit.
Ale když jsem prodávala já, tak při předání bytu jsme vyplňovali formůlář, kde bylo vše napsáno včetně závad a nový majitel podepsal, že je sznámen se stavem bytu a závady zjištěny nebyly, tím to podle mě pro mě končí a co se děje s bytem mě nějak nebere - zní to děsně teda, ale po 4 měsících / v mém případě / by se asi těžko někdo hádal, jestli se jedná o skryté nebo nové závady :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
30.10.12 23:18

No, tak skryté vady může být statika domu, špatné odpady, popraskaná izolace, teoreticky i plíseň (řešila kámoška), ale jelikož na ně přišla až při započaté rekonstrukci tak sklapla a raději si to opravila.Do toho bytu už narvala hrozný prachy. Jinak já co prodávala byt tak jsem hrozně ráda, že nový majitel dělá rekonstrukci z gruntu tak snad mě nic takovýho nečeká.
Jinak vím, že při koupi domku máme ve smlouvě, že dojde-li na skryté vady a odstoupení od smlouvy původní majitel nám vrací celou částku peněz +vícenáklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
31.10.12 00:02

Chtělo by to naznačit, jaké ty skryté vady jsou… Vždyť je to anonymní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
31.10.12 07:23

Můžeš odstoupit od smlouvy, ale ty náklady co jsi s tím měla-provize realitce, právníci atd. to už ti asi nikdo nevrátí. My taky nalítly, ale s domem-bohužel u nás se to nevyřešilo do ted a už nevyřeší. Oni přesně věděli jak to ošetřit-věděla to i realitka, ale jak to dokázat. :nevim: Nakonec jsme to vzdaly a raději opravily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí