Jaký byt vybrat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.11.12 00:50

Jaký byt vybrat?

Ahoj :mavam: předem se omlouvám za anonym ale pár lidí tu znám a nikdo nepotřebuje vědět co teď řešíme :kytka:
Rozhodly jsme se s mužem že se budeme stěhovat, současný byt je malý a nevyhovující již. No a máme na výběr ze dvou bytů a já prostě nevím co je lepší, tak snad mi tu poradíte :) Ještě bych chtěla napsat že máme dva velké psy a snažíme se o mimčo-snad se brzy zadaří s clostíkem :).
První byt je v bytovém dome 2+1 se zahradou dál od centra, velikost bych řekla tak mezi 60-70m2, v ložnici by jsme musely být s prckem, tak do 5ti let by mi to nevadilo pak bych chtěla ale aby měl vlastní pokojík, takže by to asi znamenalo stěhování. Byt je pěkný, nově udělaný, jediné co by jsme měnily by bylo koberec za plovoučku. V bytě krb a přimotopy, takže vše na el.. Lokalita kde nic moc není a je tam celkem klid.
Druhý byt je v centru města 4+1 118m2, také nově komplet udělaný, opravdu prostorný, všude dřevěná podlaha (nemusely by jsme měnit) před domem sice kousek zeleně kam by se mohly psy jít vyvenčit ale větší prostor pro vyběhání tak po půl hodině chůze (u prvního bytu nevím jaké je okolí, neznám to tam). V bytě topení na plyn.
No a já teď nevím kterej by byl lepší :roll: jestli jít i s hafanama do centra do většího nebo být na kraji města v menším…
Nájem je skoro stejný, je tam rozdíl jen 300kč
Díky za rady a omlouvám se za hrubky :oops: :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6555
1.11.12 01:35

Tak kdybych se měla rozhodovat podle lokality, tak by u mě vyhrál menší první byt.Ale na druhou stranu jsme bydleli s velkým psem ve 2+1, do toho přišel prcek a už nikdy! Sice pokojíček by byl ten nejmenší problém, my měli pokojíček zvlášt a ložnici s obývákem dohromady, ale přesto už ne, jsem fakt vděčná za 3+1 teď. Takže za mě ten větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
1.11.12 02:05

I s hafanama bych šla do většího..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
1.11.12 02:24

Sla bych do vetsiho, aby stese nemuseli zas stehovat. Akorat s tou zeleni je to opruz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baruna123456
1.11.12 02:30

Jednoznačně větší. S topením na elekřinu protopíte majlant. A kdyby byl mrňous, postěhujete se znova. Když venčíš psy, stejně se musí proběhnout :-) a je to dobrý tělocvik. Když jsem byla v létě u mámy, má zahradu, stejně jsem jí venčila psa s kočárem v lesoparku taky cca 30 minut cesty. Zahrada je pro psa nouzovka a s dítětem v tom bytě se zahradou stejně dlouho nevydržíš, je fakt malý…

• Citovat
  • Upravit
2237
1.11.12 03:19

Od sestřenky známá byla s manž. sama a kupuvali byt, každý se jim divil, že 3+1, když jsou sami-říkala, že se odmítá za 2-3 roky znova zařizovat a investovat, tak, že si hned byt upraví k obrazu svému. Je to jednoznačně rozumější řešení. Ségra šla bezdětná do 2+1, nyní splácí hypo a mají 2.letou holčinu, na větší byt nyní nemají.

Příspěvek upraven 01.11.12 v 04:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
1.11.12 03:43

Osobně bych nechtěla ani jeden, ale to jsi asi slyšet nechtěla že :mrgreen: Sama píšeš, že v menším bytě, by pak stejně následovalo zase stěhování do většího, tak myslím, že sis odpověděla sama :palec: Větší je určitě lepší, pokud se nechceš brzy opět stěhovat, ale já osobně bych do centra jakéhokoliv města nešla ani za nic :nevim: (a to jsem opravdu čistě městské dítě :mrgreen: )Je to na tobě :palec: Nicméně, pokud to tak „nehoří“, co se podívat po nějakém bytě na kraji města, ale větším? Pochopila jsem, že chcete do nájmu, tak snad by se našla i jiná možnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
1.11.12 03:55

Ja tu tak nejak postradam nazor tveho chlapa :)

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
1.11.12 06:23

Ty nezlob se, ale neměli byste si to rozhodnout sami? :D ať už tu vespolek naplkáme cokoli, tak v tom budete bydlet vy :lol:

• Citovat
  • Upravit
849
1.11.12 07:12

Ja souhlasim s @Kačus82, prece si musite vybrat to, co bude vyhovovat vam. Ja ti muzu rict, co bych volila ja (ten vetsi), ale ja vas neznam, nevim, co vam vyhovuje, ja bych treba doma nemala psy, takze se ani nedokazu vzit do situace lidi, kteri je maji.
Oba byty si projdi, zkus se tam v duchu zabydlet a uvidis, kde se budes citit lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
1.11.12 07:18

Já bych byla pro ten větší. Psi se ti stejně na zahrádce nevyběhají, ti musí mít procházku. Takže ta vzdálenější zeleň by až tak nevadila. Taky mám psa, máme zahradu a kolem jedné začne prudit, že už jako by se mohlo jít na tu dlouhou procházku vyběhat nožičky a to je během dopoledne několikrát na zahradě. A s malým mimčem by bylo stěhování složitější, tak bude lepší si to zařídit rovnou do většího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.11.12 07:33

Vetsi rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895

To se budete muset rozhodnout sami, ale za mě, která jsem bydlela v 2+1 s 2 dětmi, tak bych volila raději ten větší…kor když máte pejsky, plánujete dítko…
Ale opravdu se spíš musíte rozhodnout s partnerem spolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002

Já bych šla taky do většího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
1.11.12 07:44

4+1