Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny,
mám dotaz. Máme byt 2+1 v paneláku a malou dcerku, do budoucna se budeme muset vzdát ložnice, aby naše malá měla pokojíček. Tím pádem přemýšlíme, kde budeme s přítelem spát. Původně jsme mysleli na gauči, ale to není pravý ořechový na dlouhodobý spaní, hlavně sehnat nějakou opravdu pohodlnou, na který si člověk neničí záda, je oříšek ![]()
Přemýšlela jsem o sníženém patře v obýváku. Máte to tak někdo v panelákovém obýváku? Jde to vůbec? Jestli někdo ano, mohli by jste kdyžtak přidat i foto, ať mám inspiraci? Díky moc za odpovědi ![]()
No, změř si, kolik máte do stropu, pokud je to klasických panelákových 2,50-2,60, tak co bys chtěla mít pod tím? Uvažovala bych spíš směrem sklopná postel, ta může mít i kvalitní rošt a matrace a přes den zabírá minimum místa.
@kristy84 píše:
Zdravím všechny,
mám dotaz. Máme byt 2+1 v paneláku a malou dcerku, do budoucna se budeme muset vzdát ložnice, aby naše malá měla pokojíček. Tím pádem přemýšlíme, kde budeme s přítelem spát. Původně jsme mysleli na gauči, ale to není pravý ořechový na dlouhodobý spaní, hlavně sehnat nějakou opravdu pohodlnou, na který si člověk neničí záda, je oříšek
Přemýšlela jsem o sníženém patře v obýváku. Máte to tak někdo v panelákovém obýváku? Jde to vůbec? Jestli někdo ano, mohli by jste kdyžtak přidat i foto, ať mám inspiraci? Díky moc za odpovědi
My tohle naštěstí řešit skrz místo nemusíme, ale kolega to tak má. Má prostě postel na takové konstrukci a pod tím sedačku… Vypadá to zvláštně až divneě, dělali to svépomocí, ale účel to splnilo…
Na netu jsem našla třeba toto… Takhle nějak to mají, akorát nemají schodiště, ale takový ty klasický palandový schody.. Je to prostě něco jak dvoupatrová postel bez prvního patra ![]()
Nojo, do klasickýho paneláku mi to přijde opravdu natěsno. My máme taky 2+1 a dospěla jsem k názoru, že jak nebudu mít do stropu aspoň 3 metry, tak buď dole „polezu po čtyřech“ a budu se hrbit a nahoře se na posteli ani neposadím, aniž bych se bouchla do hlavy. Ale třeba to tak někomu vyhovuje, já to nezavrhuju plošně, jen jsem si měřila nás dva (oba malí) a naše potřeby a v paneláku bych do tohole osobně nešla.
@ugluk píše:
Nojo, do klasickýho paneláku mi to přijde opravdu natěsno. My máme taky 2+1 a dospěla jsem k názoru, že jak nebudu mít do stropu aspoň 3 metry, tak buď dole „polezu po čtyřech“ a budu se hrbit a nahoře se na posteli ani neposadím, aniž bych se bouchla do hlavy. Ale třeba to tak někomu vyhovuje, já to nezavrhuju plošně, jen jsem si měřila nás dva (oba malí) a naše potřeby a v paneláku bych do tohole osobně nešla.
No je fakt že u toho známýho to nahoře taky není bůh ví jak vysoký. Ale pod kontrukcí v pohodě stoupnou (ale nejsou žádní obři, tak do 185 cm dle odhadu)a nahoře teda max. sedí no… Tím jsou omezeni i v některých polohách, když už jsme u toho ![]()
@Seizdra ano, pravda, i na to jsme při zavrhování mysleli
Pokud počítám, že dole chci mít 190 cm (abych si stoupla), 10 cm tloušťka konstrukce, 20 cm tloušťka matrace a nahoře tak horko těžko 80 cm, abych se posadila, tak jsem na těch 3 metrech. Můžu strlačit tu podchodnou výšku o 10-20 cm pro hodně malé lidi, tloušťku matrace o 10 cm, pokud mi stačí nějaká opravdu extra tenká… ale furt mi někde ty centimetry v paneláku budou scházet
Ale jak píšu - mně osobně, třeba to opravdu někomu neva ![]()
Na tom obr., cos házela odkaz, je dle mého do stropu kolem těch 3 m, čistě teda okometrickým odhadem.
@Seizdra píše:
No je fakt že u toho známýho to nahoře taky není bůh ví jak vysoký. Ale pod kontrukcí v pohodě stoupnou (ale nejsou žádní obři, tak do 185 cm dle odhadu)a nahoře teda max. sedí no… Tím jsou omezeni i v některých polohách, když už jsme u toho
@kristy84 píše:
To mě nenapadlo![]()
![]()
No mě taky ne
Až jak jsem to psala a přemýšlela jak to je s výškou
No hold se budete kdyžtak muset vrátit do „mladých“ let a souložit všude jinde mimo postel ![]()
Jj, je to klasický panelák. Myslela jsem, že pod tím by byl jen stolek s televizí
Sklopná postel je taky řešení, ale každý den to sklápět, vytahovat peřiny
Nejlepší by byl asi ten gauč, nějakej pohodlnej, jeden mají v Ikee na každodenní spaní, ale ten se mi vůbec nelíbí designově
Je to tenhle http://www.ikea.com/…eries/11701/$$replace2$$
Už tady jednou byla podobná diskuze a tam zakladatelce radili nechat si (nejspíš na míru) vyrobit jakoby,,pódium", na něm můžeš mít sedačku a část obývacího vybavení, a z něj se na noc vysouvalo normálně dvojlůžko.. ![]()
@Seizdra píše:
No mě taky neAž jak jsem to psala a přemýšlela jak to je s výškou
No hold se budete kdyžtak muset vrátit do „mladých“ let a souložit všude jinde mimo postel
No, ono si taky uvědom, že ti to trvale v prostoru zabere tak 2×2 metry, což není málo. Pokud to zabere postel půl metru vysoká (nebo na tom pódiu), tak to opticky nepůsobí jako takovéhle monstrum, které prostě ukousne tolik prostoru. A jestli 2×2 metry využít k tomu, že pod tím bude jen stolek s televizí.
Ta sklopná - no, otevřeš dveře, jednou rukou sklopíš, peřiny jsou k tomu přikurtované, dle mého teda míň práce než rozložit rozkládací pohovku, ale taky je to věc vkusu. U těch pohovek bych si dala pozor hlavně na to, aby byla konstrukce dost pevná a stavěná na každodenní rozkládání, aby to mělo kvalitní rošt a dala se na to dát kvalitní matrace, což teda bohužel naprostá většina pohovek, byť se honosí popisem „pro každodenní spaní“, není ani náhodou.
Ale jinak máš mé plné pochopení, my tohle v malým bytě s nízkým stropem řešíme roky a letos jsme to holt vyřešili koupí většího, což uznávám, že taky nebude okamžité řešení pro každého ![]()
My teda bydlíme v takový směsce…cihlopanelák a máme patrovou postel. Není to teda na žádný řádění
ale v poho se tam, vyspíme. ![]()
Příspěvek upraven 21.11.12 v 20:13
Máš pravdu, zase na druhou stranu to nechci mít v obýváku nahňácaný jako blázen
Koupě většího zatím nehrozí a asi ani v budoucnu.Tady jsou byty hrozně drahý, nehledě na to, že do toho našeho jsme vrazili už spoustu peněz za rekonstrukci, bydlíme v super prostředí, dobře se nám tady žije, vše mám blízko, nákupy, školu, školku, máme super sousedy atd.,prostě samý pozitiva. V baráku máme dokonce i vlastní kotel, takže zdražování vody a tepla se nás netýká a týkat nebude, teď se dělá nový výtah, zkrátka je to tu moc fajn
Nemáme žádnej pidi byt-60m, což jde, ale prostě 2+1.A´t přemýšlim, jak přemýšlim, nakonec budeme muset koupit nějaký ten rozkládací gauč a našla jsem teď na netu, kterej je s rošty a na denní rozkládání a líbí se mi. Nemáte ho někdo? Je to tenhle [http://www. ikea. com/cz/cs/catalog/products/S79875319/#/S09884911citace] @ugluk píše:
No, ono si taky uvědom, že ti to trvale v prostoru zabere tak 2×2 metry, což není málo. Pokud to zabere postel půl metru vysoká (nebo na tom pódiu), tak to opticky nepůsobí jako takovéhle monstrum, které prostě ukousne tolik prostoru. A jestli 2×2 metry využít k tomu, že pod tím bude jen stolek s televizí.
Ta sklopná - no, otevřeš dveře, jednou rukou sklopíš, peřiny jsou k tomu přikurtované, dle mého teda míň práce než rozložit rozkládací pohovku, ale taky je to věc vkusu. U těch pohovek bych si dala pozor hlavně na to, aby byla konstrukce dost pevná a stavěná na každodenní rozkládání, aby to mělo kvalitní rošt a dala se na to dát kvalitní matrace, což teda bohužel naprostá většina pohovek, byť se honosí popisem „pro každodenní spaní“, není ani náhodou.
Ale jinak máš mé plné pochopení, my tohle v malým bytě s nízkým stropem řešíme roky a letos jsme to holt vyřešili koupí většího, což uznávám, že taky nebude okamžité řešení pro každého