Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já jsem takhle jeden čas bydlela na chlupě, jejíž část taky vlastním, ale užívá ji sestřenice a její rodina. Tehdy jsme řešili bytovou situaci (rekonstrukce, prodej) as já odmítla někde platit za podnájem, takže jsem prohlásila, že tam měsíc budu bydlet. A dalo se to. I když to bylo na podzim a topí se tam pevnými palivy. Nicméně bych kecala, kdybych tvrdila, že jsem se netěšila do Prahy.
Podobně jsem „bydlela“ na chatě, ale to bylo v létě, takže v pohodě (kdyby to nebylo od busu víc než kilometr pěšky.-)
Ale je fakt, že kamarádek, kterým bych bez obav chatu půjčila je málo… Je to dost osobní věc, o důvěře…
Zkuste se domluvit s těmi lidmi co jste jim dali kauci za byt. Vyložte jim svoji životní situaci-mohli by vám vrátit ty peníze a oni si sehnat někoho jiného do bytu. Jenže to neřeší vaše bydlení-takže pokud jsou to slušní lidé tak by vám třeba chvíli počkali a přítel at jde na nějakou brigádu. Jinak máte snad s nimi sepsanou nějakou smlouvu?? Myslím, že ty peníze vám vrátit musí.
@smajlik34 píše:
Mě by zajímalo co jste chtěli vyřešit tím že když jste neměli na jídlo že jste si brali půjčky..půjčkami už na jídlo mít budete, ale nebudete mít na splacení půjček a to je začarovaní kruh..když člověk nemusí brát půjčky tak je brát nemá…ve vašem případě bych uvažovala o osobním bankrotu je mi jasný že skoro nic nemáte, ale raději osobní bankrot teď než pak kdy už nebudete mít vůbec nic a syna ty nakonec ještě vezmou
Hádám, že k tomuto zjištění zakladatelka už dospěla ![]()
Na osobní bankrot musí mít stálý příjem a rodičák asi nemá dost vysoký.
@andrejka_b a do budoucna zkuste osobní bankrot, je s tím spousta papírování, ale známí to tak udělali a pomohlo jim to od části dluhů. Ne všechny, ale část se jim snížila a pak splácí zbytek v nízkých splátkách…úplně o tom všechno nevím, ale funguje to, tak třeba až vyřešíte aktuální situaci, budete se tím moct zabývat a pomůže vám to jít dál.
Nebyly to pujcky na jídlo ale na pritelovy dluhy aby zabránil exekuci, opravu auta, na pokuty leasingu protoze uz chybi jen 3platby a na 2 najmy ale na na jídlo. Jime 1× denne rohlík nekdy ani to ne ale jsem zvykla a nestezuju si. Jen vysvětluji na co šly pujcky.
@olusca píše:
Zkuste se domluvit s těmi lidmi co jste jim dali kauci za byt. Vyložte jim svoji životní situaci-mohli by vám vrátit ty peníze a oni si sehnat někoho jiného do bytu. Jenže to neřeší vaše bydlení-takže pokud jsou to slušní lidé tak by vám třeba chvíli počkali a přítel at jde na nějakou brigádu. Jinak máte snad s nimi sepsanou nějakou smlouvu?? Myslím, že ty peníze vám vrátit musí.
Ve smlouvě mají, že to jsou peníze na úklid a vymalování po odstěhování.
A co takhle jim vyložit svou situaci a nabídnout, že ten byt precizně uklidíte a vymalujete vy a oni vám část těch peněz vrátí?
@Bábrdl píše:
Hádám, že k tomuto zjištění zakladatelka už dospěla
Na osobní bankrot musí mít stálý příjem a rodičák asi nemá dost vysoký.
Aha, tak to je taky na prd, ten osobní bankrot. Ale stejně to je blbě nastavený, když člověk fakt nic nemá, tak nemůže vyhlásit ani osobní bankrot…tak co už? Neštve vás ten systém…no nic, andrejko, držím palce, ať to zvládnete.
Ja se jim uz ozvala, proberou to a vecer mi daji vedet jsk se rozhodli tak budu doufat.
@andrejka_b píše:
Nebyly to pujcky na jídlo ale na pritelovy dluhy aby zabránil exekuci, opravu auta, na pokuty leasingu protoze uz chybi jen 3platby a na 2 najmy ale na na jídlo. Jime 1× denne rohlík nekdy ani to ne ale jsem zvykla a nestezuju si. Jen vysvětluji na co šly pujcky.
No, půjčky na půjčky jsou snad to nejhorší, co může být… ![]()
Ale to už je jedno, hlavně, když se z toho poučíte.
| Teď hlavně potřebujete najít půdu pod nohama. Zkus ty azyláky. Bývá tam recepce 24 hodin a nevěřím, že by tě vyhodili, kdybys tam přišla s malým, i kdyby měli plno. Maximálně tě pošlou jinam. |
Kdo má ty dluhy? Ty, nebo přítel? Nebo oba? Kolik jsou tvoje splátky? Zvládneš je z rodičáku?
@Bábrdl píše:
Ve smlouvě mají, že to jsou peníze na úklid a vymalování po odstěhování.A co takhle jim vyložit svou situaci a nabídnout, že ten byt precizně uklidíte a vymalujete vy a oni vám část těch peněz vrátí?
však já to tak i chápu, ale myslím si že se jedná o kauci na nový podnájem?? Takže proč by po nich malovali a uklízeli když tam ještě nebydleli a ani nebydlí?
@Agatha píše:
Aha, tak to je taky na prd, ten osobní bankrot. Ale stejně to je blbě nastavený, když člověk fakt nic nemá, tak nemůže vyhlásit ani osobní bankrot…tak co už? Neštve vás ten systém…no nic, andrejko, držím palce, ať to zvládnete.
No smyslem osobního bankrotu je, aby věřitelé dostali alespoň něco. A to prostě člověk s nedostatečným příjmem garantovat nemůže.
@olusca píše:¨
však já to tak i chápu, ale myslím si že se jedná o kauci na nový podnájem?? Takže proč by po nich malovali a uklízeli když tam ještě nebydleli a ani nebydlí?
Nene ale ti lidi tam maji neco v tom smyslu ze nezaplatime-li nájem v termínu kauce okamžitě propadá, vyhazov a mozne pokutování. Víte ono je take těžké ze přítel da moc na svou matku a ta by ho nejraději viděla na zadku v kanceláři takze ho zrazovala z kazde mozne prace typu řidiče apod.byla i rada ze ho vyhodili a do všeho zasahuje. Ty rady od ni nas podle mne poslaly vic ke dnu nez jsme byly. Prace je snad dulezita jakákoli. ![]()