Odolena Voda a podobné lokality - bydlení

423
28.11.12 11:28

Odolena voda a pod.lokality- bydlení

Ahoj dievčatá.
Uvažujeme o novom bývaní, chceli by sme si kupit niečo cca 3+kk v okolí Prahy, smer Praha-východ(do 20 km na metro).Zatial iba sondujem, kým preberiem situáciu s manželom :)
Prosím o info, ako sa vám býva napr. v Odolenej vode? Ake su tam možnosti dostat dieta do školky, obchody a pod? Prípadne navrhnite nejaké pod. lokality Ďakujem
Pekný deň :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
257
28.11.12 12:22

Já jsem z Odolky :mavam: Tak je tu jedna školka, ale už staví druhou a otvírat se má zkraje příštího roku.
Obchody tu jsou a navíc se tu má stavit Tesco. Jinak je tu zdravotní středísko atd. Normální vybavenost na malém městě. Velká výhoda je, že je to kousek od Prahy. V Praze jsem za cca 15min na metru, takže pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
28.11.12 12:23
@andelka111 píše:
Já jsem z Odolky :mavam: Tak je tu jedna školka, ale už staví druhou a otvírat se má zkraje příštího roku.
Obchody tu jsou a navíc se tu má stavit Tesco. Jinak je tu zdravotní středísko atd. Normální vybavenost na malém městě. Velká výhoda je, že je to kousek od Prahy. V Praze jsem za cca 15min na metru, takže pohoda.

Kecám, jsou tu 2 školky a třetí se staví, mě to něják dnes nemyslí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
28.11.12 12:33

Ahoj! Jsem taky z Odolky, ale krátce (dva roky) a dítko mám ještě malý. Zaujala mě ta informace o dvou školkách - @andelka111 Kde je ta druhá? Já vim jenom o tý tady nahoře u školy. A nemáte už někdo přímo zkušenost se školkovým dítětem, jestli vám ho vzali už od těch tří let? O tý nový školce jsem četla, poslední info mám takový, že se to nějak zaseklo na výběru firmy, která jí má postavit. Je něco novýho?

Jinak já si tady zatim taky nestěžuju. Do Prahy jezdim poměrně často - busem, asi 25 minut na metro (nemám řidičák). Nakoupit jezdíme autem do Globusu v Čakovicích. Teď dokonce jezdim na brigádu do Letňan, tam je teda doprava pak večer domů (končim v děvět) o maličko složitější, ale zatim jsem vždycky zvládla. Taky jsou tu dvě dětský centra s různejma kroužkama (já to teda zatim nevyužila, ale vim o nich :lol: ). Jediná nevýhoda - někteří kamarádi a část rodiny maj zafixováno, že co neni Praha, to je s prominutim pr..l světa, takže sem za mnou jezděj nejvíc moji rodiče, jinak spíš já do Prahy, když tu nechci bejt úplně izolovaná (přitom je to ta samá cesta, jenom opačným směrem že :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
28.11.12 12:36

@Stazina1 Odolena voda podle posledních informací plánuje dost rozsáhlou výstavbu. Poslední oblast výstavby ještě nestojí - takže přibude hodně rodin. Plánuje se pak ještě dalších 300 domů (směr sever). A v Dolínku je v plánu sídliště pro 3000 lidí. Nevím vůbec, kdy by mohlo stát, zatím je to jen plán.
Takže se očekává dost velký přetlak na školu i školku.
A to i z vesnic z okolí, které nemají školku ani školu (např. Postřižín).

Odolka v poslední době dost rozšiřovala počet míst ve školce. Ale škola prej pociťuje dluhodbě přetlak dětí i v době, kdy ostatní školy měly dětí málo.

Budou muset teď řešit to, že se přetlak zvýší, až nastoupí ty silné ročníky ze školky. Takže počítám (doufám), že se to bude řešit.

Ale jinak škola je snad dobrá, neslyšela jsem nic negativního. V Odolce (dle místních „na vodolce“) je docela dost aktivit pro děti. Fotbal, mažoretky, tanečky, keramika, trampolíny, házená, jazyky - všechno v místě. Dětské centrum.

Já sama doufám, že se trefím do situace, kdy bude pokrok v řešení, ale ještě nebude to sídliště :) Jsem právě z vedlejší vesnice. Tam je školka taky v plánu, projekt je, ale prachy ne… Takže… Ale v nouzi se dají sehnat místa ve Vojkovicích, Máslovicích, Klíčanech a tak po okolí.

Obchody. Už několik let přemlouvají obchodáky, ať si tam jeden otevřou, ale zatím tam žádnej nestojí. Ale v plánu je nějakej Lidl nebo něco. Ale do Tesca je to 7 km do Kralup a kousek i do Letňan.

Příspěvek upraven 20.06.16 v 21:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
28.11.12 12:38

Jedna je ta u školy a druhá je u kostela, ale tam jsou snad jen 2, nebo 3 třídy.
Do školky berou od tří, ale nesmíš být na rd s druhým, to pak máš smůlu, ale to je asi všude. @krtek93 a co děláš v tescu, taky hledám nějákou brigádu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
28.11.12 12:50

@andelka111 Já právě slyšela něco o tý u kostela, ale nenašla jsem nidke žádný info, ani žádnou ceduli, tak jsem si myslela, že třeba už nefunguje :nevim: dítě mám navíc únorový, takže půl roku s ní budu doma navíc tak jako tak, pochybuju, že by mi jí vzali v pololetí. A v Tescu dělám u dárkový balicí služby. Na stánku je pořád info, že se hledaj další zaměstnanci, ale teď jsou tam nějaký dvě nový holky, tak nevim, jak moc je to pořád aktuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
28.11.12 12:59

@krtek93 No ona ta u kostela není asi samostatná školka jen pár tříd, které patří pod školku u školy. Díky za info, ale kdyby jsi viděla jak já balím dárky, tak by jsi šla do kolen :mrgreen:… to asi nebude to pravé ořechové pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
28.11.12 13:05

Jo tak než já to napíšu, tak je tady toho už plno :D

Příspěvek upraven 28.11.12 v 13:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
28.11.12 13:06

Taky si myslím, že u kostela jsou jen třídy - jako pobočka :)

Jestli tam píšu nějaký blbosti, tak mě opravte :)

Joooo, Sluníčko a Beruška, pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
28.11.12 13:15
@Katyty píše:
Taky si myslím, že u kostela jsou jen třídy - jako pobočka :)

Jestli tam píšu nějaký blbosti, tak mě opravte :)

Joooo, Sluníčko a Beruška, pravda.

A taky mi někdo řikal, že je dole na náměstí nová soukromá školka.
Platí se tam snad 5, nebo 6 tisíc… je to pálka, ale jinde jsou ještě dražší. Jinak mě prcka do školky taky nevzali a to mi končí rd v prosinci, tak ani nevím co budu dělat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
28.11.12 13:18

@andelka111 To je ta co se staví U Tvrze nebo kde? Já jsem to četla děsně dávno, tak nevím…

Příspěvek upraven 28.11.12 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
28.11.12 13:19

@andelka111 Jo, i když to zní hrozně, je to dobrá cena v celku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
28.11.12 13:20

@andelka111 A kolik je prckovi? Ta soukromá školka je snad za 6500, jestli si pamatuju dobře z letáku, co tu visel :think: V Praze jsou prej ještě o dost dražší, ale mně teda i tohle přijde jako šílená pálka, to bych musela mít jistotu, že mám kam nastoupit za nějaký slušný peníze (což nemám - po rodičáku budu hledat úplně novou práci :? ) A k tomu balení dárků - no ono jde i o určitý „fígle“, který se člověk naučí až tam, já na začátku uměla tak nějak zabalit krabičku do papíru, převázat stuhou (jinak, než to dělám teď) a nakroutit ty konce nůžkama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
28.11.12 13:35

Tak my máme domeček ještě kousek dál 25km od prahy jsou tam za mnohem lepší ceny než Odolka, obříství, postřížín. Ale to už je asi pro vás daleko. Školku máme 1km od baráku ve vedlejší vesnici, je tam i obchod a lékař, zubař. Škola 5km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí