Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Měla jsem za to, že při splátkovém kalendáři, nebudou z platu nic brát. Nevíte někdo o nějaké bezplatné lince, kde by poradili?
@Anonymní píše:
Měla jsem za to, že při splátkovém kalendáři, nebudou z platu nic brát. Nevíte někdo o nějaké bezplatné lince, kde by poradili?
zkus to tu: odkaz
§ 269 osř
(1) Nařízený výkon rozhodnutí zastaví soud na návrh nebo i bez návrhu.
§ 268
(1) Výkon rozhodnutí bude zastaven, jestliže
g) po vydání rozhodnutí zaniklo právo jím přiznané
Takže podat návrh na zastavení výkonu exekuce, protože zaniklo právo na výkon rozhodnutí. Ale radši se poradit konkrétně v nějaké poradně, jak to bude konkrétně ve vašem případě.
Splátkový kalendář je u exekutora cár papíru, kterým není nijak vázaný. Exekuční řád splátkový kalendář nezná a exekutor tedy provádí všechny způsoby exekuce naráz.
Náklady exekutora to nezachrání. Mělo se to zaplatit už předtím, než to věřitel předal exekutorovi.
Dotazem u exekutora si zjisti zbývající částku a tu zaplať v trochu větší částce (úroky atd.) a nech si pak ten přeplatek na písemnou žádost vrátit. Pokud by chyběla i jenom koruna, exekutor může udělat nějaké kroky, aby se jeho náklady navýšily.
Dobrý den. Prosím o pomoc, nejlépe kdyby tady byl někdo kdo se vyzná v právu. Měla jsem dluh u jisté společnosti. Začátkem listopadu jsem ho uhradila jenže mezitím jsem se dozvěděla, že to firma předala exekutorovi.Po uhrazení mě z té firmy napsali, že uhrazení pohledávky oznámili exekutorovi. Měla jsem za to, že exekuce bude zastavena. Včera mě manžel volal, že má exekučku na plat. Já na ůčet atd.Je možné abych musela platit exekutora, ikdyž jsem dluh zaplatila ještě před tím než exekuční příkaz nabyl právní moci a prošel soudem? Děkuji za případné rady. už jsem požádala o zastavení exekuce, ale zatím přistupují jen na splátkový kalendář. A i při něm dbudou blokovat manželovu mzdu.