Prosím o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
janibubi
9.7.10 11:35
Simiki píše:
PETRONELO,jestli máš dítě s někým jiným,tak bdu ráda,že nemáš otce napsaného v RL.
Můj příběh: mám 9 měsíčního klučíka,otec se na něj těšil a nakonec nás ve 4 měsících synova věku vyhodil z bytu,ruplo mu v bedně a tvrdil,že je syn o 2 měsíce starší,že není jeho a že mě nevezl k porodu,přitom je jeho a k porodu mě vezl.Je to alkoholik,násilník a gambler,tak jsem ráda,že jsem od něj.Ale kvůli tomu,že ho mám uvedeného v RL mám všude po úřadech problémy,takže nemám nárok ani na přídavky na dítě ani na jakékoli jiné sociální dávky,protože všude potřebuji doložit jeho příjem a on se mnou nekomunikuje.Málem jsem kvůli němu nedostala ani Rodičovský příspěvek,ikdyž podle zákona mám an něj právo,ale sociálka v Mostě chtěla podpis a souhlas otce a doložit příjmy a on to samozřejmě nedodal,tak mi hrozily,že mi nedají ani těch 7600 rodičák,nakonec teda dali.Ale já na nic víc nemám nárok a státu je jedno,že s tím málem co mi dává sotva vystačíme…

Tak to je hrozny… :zed:

• Citovat
  • Upravit
17368
9.7.10 11:36

A to je hrozně smutné. Stát pořád nadává, že nebude mít na nás kdo dělat, až budeme v důchodě, ale ať se nediví, když z čeho má to dítě žít a jíst? Mateřské mléko nemůže pít do 18ti. Je to začarovaný kruh :nevim: . Já bych stát klidně okrádala (samo v rámci slušnosti). Ti papaláši totiž okrádají stát daleko víc než mi o pár tisícovek. U nich to jde do statisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
9.7.10 11:40

PRESNE TAK

• Citovat
  • Upravit
101468
9.7.10 11:41
janibubi píše:
Simiki píše:
PETRONELO,jestli máš dítě s někým jiným,tak bdu ráda,že nemáš otce napsaného v RL.
Můj příběh: mám 9 měsíčního klučíka,otec se na něj těšil a nakonec nás ve 4 měsících synova věku vyhodil z bytu,ruplo mu v bedně a tvrdil,že je syn o 2 měsíce starší,že není jeho a že mě nevezl k porodu,přitom je jeho a k porodu mě vezl.Je to alkoholik,násilník a gambler,tak jsem ráda,že jsem od něj.Ale kvůli tomu,že ho mám uvedeného v RL mám všude po úřadech problémy,takže nemám nárok ani na přídavky na dítě ani na jakékoli jiné sociální dávky,protože všude potřebuji doložit jeho příjem a on se mnou nekomunikuje.Málem jsem kvůli němu nedostala ani Rodičovský příspěvek,ikdyž podle zákona mám an něj právo,ale sociálka v Mostě chtěla podpis a souhlas otce a doložit příjmy a on to samozřejmě nedodal,tak mi hrozily,že mi nedají ani těch 7600 rodičák,nakonec teda dali.Ale já na nic víc nemám nárok a státu je jedno,že s tím málem co mi dává sotva vystačíme…
Tak to je hrozny… :zed:

Ale tady je nutné dát k soudu žalobu o svěření dítěte do péče a o alimenty… platit je asi nebude, ale budeš oficiálně samoživitelka a nárok na příspěvky mít budeš. A pokud se k soudu nedostaví, tak to bude alespoň o to rychlejší a jednodušší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.7.10 11:43

Tak hlavně když si to umíme zdůvodnit, to je vždycky nejdůležitější :palec: :potlesk: :jazyk:

Simiki a proč ho, prosím tě někde „neudáš“? Ať mu ty alimenty třeba strhávají exekučně z platu nebo ze sociálky nebo co bere, ne? Jednou je otec, tak má platit… Ale ani tomuto nerozumím, jen jsem slyšela, že je to možné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.10 11:44

.

Příspěvek upraven 11.10.14 v 16:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.10 11:46

Simiki

:)

Příspěvek upraven 11.10.14 v 16:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
9.7.10 11:47

holky,já už mám 3 měsíce žádost u soudu,ale stání je pořád v nedohlednu, chtělaj sme 2000 jako alimenty a on odepsal,že mi nemůže platit tolik,že max 500 a že mi bdue pomáhat s výchovou syna,ale od února ani jeden telefonát či sms,zda malého může vidět a nebo si ho půjčit..prostě zájem není a k tomu si našel ženskou s holčičkou (asi roční) a té kupuje hračky,ale na vlastní dítě si nevzpomene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
9.7.10 11:48

Simiki

jJ MUZES HO DAT K SOUDU TO JE PRAVDA A POKUD SE NEDOSTAVI TIM LIP.mUJ BRACHA TED TAKOVEJ SOUD MEL.

• Citovat
  • Upravit
50725
9.7.10 11:48

No já bych třeba právě začala tím, abyste si oba napsali trvalé bydliště tam, kde trvale žijete. Když i potom budete mít nárok na sociální dávky, tak se samozřejmě o žádné okrádání státu nejedná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
9.7.10 11:50
Simiki píše:
holky,já už mám 3 měsíce žádost u soudu,ale stání je pořád v nedohlednu, chtělaj sme 2000 jako alimenty a on odepsal,že mi nemůže platit tolik,že max 500 a že mi bdue pomáhat s výchovou syna,ale od února ani jeden telefonát či sms,zda malého může vidět a nebo si ho půjčit..prostě zájem není a k tomu si našel ženskou s holčičkou (asi roční) a té kupuje hračky,ale na vlastní dítě si nevzpomene

jJ MIMINKO SE DELA LEHCE A CHLAPY TOHO NASLIBUJI TO ZNAM......
NEBOJ VYDRZ,AZ BUDE SOUD BUDE VAM LIP.TROCHU TO TRVA,JAKO VSE …

• Citovat
  • Upravit
janibubi
9.7.10 11:51
Angua píše:
No já bych třeba právě začala tím, abyste si oba napsali trvalé bydliště tam, kde trvale žijete. Když i potom budete mít nárok na sociální dávky, tak se samozřejmě o žádné okrádání státu nejedná :nevim:

Aby jednoho dne socialka nechtela taky vse vrati zpatky…

• Citovat
  • Upravit
9454
9.7.10 11:52

angua: kdyz ono na jednu stranu mas pravdu..jenze na druhou stranu to tady tak funguje a je to tak blbe nastaveny…proc kdyz s odpustenim cigani maji narok…tak ja ho nemam jen proto ze pritel ma zivnostnak… na pridavek na dite…tady proste ty co se snazi nic nemaji a ty co delaji hovno maji narok na vse…a to se mi nelibi..proto se ten stat snazim oskubat taky kde se da…pac dani platime dle zakona plno a zpet na nic narok dle zakona nemame. jinak s tebou souhlasim ze krast se nema…jenze kde je tu ta spravedlnost…pokavat to tu nebude fungovat jinak tak si stojim za tim ze okradat stat je vlastne dobry…pac ho okradaji vsichni :mrgreen: :mrgreen: je to hrozny ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
9.7.10 11:58
Farllin píše:
Ještě se to myslím dá řešit takovým způsobem, že ty vlastně budeš v nájmu u přítele. Tudíž napíšete si mezi sebou nájemní smlouvu, kterou předložíš na úřadě. Asi se tu posuzuje počet osob žijících v domácnosti a dle toho ti vypočítají příspěvek.
K tomu okrádání…stát nás okrádat může a my ho ne? Ano, normálnímu člověku se do toho moc nechce,ale co mu zbývá, když stát nás ždíme do posledního haléře, že mamina od dětí kolikrát přemýšlí jestli koupit dítěti jogurt nebo ne. Kde to jsme? I mě by se líbilo, kdyby jsme si mohly žít v pohodě a bez neustálého počítání. Třeba by si to ti ministři mohly někdy zkusit takhle vyžít. Toto je ale dost nebezpečné téma a na to je i spousta názorů. Myslím, že zakladatelka toto vědět ale nechce..

holky, vy tady neustále mluvíte o tom, jak nás stát okrádá, ale stát jsme přece my všichni. Představte si, kdyby každý v ČR takto uvažoval, tak potom předběhneme takové Řecko ve státním dluhu min. o 30 let. Takových 70% lidí má hypotéku, Petronelo, nejste jediní a představ si, že by všichni, kdo tu hypotéku má, uvažovali jako ty. Holky, jsme přece dospělé ženské a takto dáváme příklad našim dětem. Jakože okrádat je naprosto normální a běžná věc? Nechci tady moralizovat, ale já to prostě musela napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
9.7.10 12:00
janibubi píše:
Simiki píše:
jJ MIMINKO SE DELA LEHCE A CHLAPY TOHO NASLIBUJI TO ZNAM......
NEBOJ VYDRZ,AZ BUDE SOUD BUDE VAM LIP.TROCHU TO TRVA,JAKO VSE …

tak já byla upozorněna,že soud může být klidně až za 2 roky…od státu nic nechci,ale otec at hezky platí,když můžu kupovat hračky cizím,tak proč by nemohl financovat svoje dítě,no ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat