Prosím o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5074
9.7.10 12:02

no nic,my jdem ven se osvěžit do bazénu a k večeru vezu malého k babičce na víkend,si ho vyžádala,tak já se zatím loučím a později papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.7.10 12:02

Janibubi - šak jim nemusí vykládat, že už tak žijou půl roku - tak poctivá nejsem ani já :lol: Prostě se k sobě teď nastěhovali, bydlí teď tam a basta. Nechápu, proč by měli něco vracet 8-o

Mikitaa - jenže to je právě ten problém našeho státu. Půlka lidí krade (podvádí, lže… dosaď si) a ta druhá si řekne - když kradou všeci, tak proč ne já? Pak máme s takovým materiálem jít do Evropy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Prostě mi trochu chybí ta zopovědnost za vlastní život… Jistě, daně platíš, ale vybereš si to hodně (netvrdím, že plně) jinde. Máte kolem baráku chodníky, zajedeš si někam po cestě, půjčíš si knížku v knihovně, zajdeš si do muzea, když tě někdo přepadne, tak ho (možná :-P ) policie dopadne a potrestá… To všecko a mnohem víc jde z daní, věci, které využíváš automaticky a ani ti nedochází, že za ně musel někdo zaplatit a někde se ty peníze musely vzít - a že je to obrovská suma. Není to přece tak, že si naše daně rozdělí politici mezi sebou a smějou se nám do ksichtu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
9.7.10 12:05
Angua píše:
Janibubi - šak jim nemusí vykládat, že už tak žijou půl roku - tak poctivá nejsem ani já :lol: Prostě se k sobě teď nastěhovali, bydlí teď tam a basta. Nechápu, proč by měli něco vracet 8-oMikitaa - jenže to je právě ten problém našeho státu. Půlka lidí krade (podvádí, lže… dosaď si) a ta druhá si řekne - když kradou všeci, tak proč ne já? Pak máme s takovým materiálem jít do Evropy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Prostě mi trochu chybí ta zopovědnost za vlastní život… Jistě, daně platíš, ale vybereš si to hodně (netvrdím, že plně) jinde. Máte kolem baráku chodníky, zajedeš si někam po cestě, půjčíš si knížku v knihovně, zajdeš si do muzea, když tě někdo přepadne, tak ho (možná :-P ) policie dopadne a potrestá… To všecko a mnohem víc jde z daní, věci, které využíváš automaticky a ani ti nedochází, že za ně musel někdo zaplatit a někde se ty peníze musely vzít - a že je to obrovská suma. Není to přece tak, že si naše daně rozdělí politici mezi sebou a smějou se nám do ksichtu :lol: :lol: :lol:

JA VIM,ZE NEMUSI RICT JAK DLOUHO TAM BYDLI,ALE VIS CO MELA SEM KOLEGINI A TA PODOBNE POBIRALA NECO CO NEMELA ,PRISLI JI NA TO ,ZE NEREKLA PRAVDU A MUSELA PENIZE ZA NEJAKOU DOBU VRATIT…

• Citovat
  • Upravit
janibubi
9.7.10 12:06
Simiki píše:
no nic,my jdem ven se osvěžit do bazénu a k večeru vezu malého k babičce na víkend,si ho vyžádala,tak já se zatím loučím a později papa

JEEE TAK SI TO UZIJTE JA JDU ZITRA :lol:

• Citovat
  • Upravit
2216
9.7.10 12:08

A ještě, já nechápu, jak je možné, že každá sociálka si určuje svoje vlastní pravidla. Mám kolegyni v práci, která je taktéž samoživitelka a má jedno dítě. Než si našla práci, tak dostávala cca 4 měsíce pouze to živ. minimum,které se vypočítává, když vám skončí rodičák, páč na sociálce ji řekli, že bydlí společně se svoji matkou v RD (její máma dostává důchod), takže ji má živit maminka a ještě ji řekli, at prodá auto (bylo přes 10 let staré a kamarádka ho potřebovala, páč bydlí s maminkou na samotě u lesa), takže vážně nechápu, jaktože je to všude jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.7.10 12:24
janibubi píše:
Angua píše:
Janibubi - šak jim nemusí vykládat, že už tak žijou půl roku - tak poctivá nejsem ani já :lol: Prostě se k sobě teď nastěhovali, bydlí teď tam a basta. Nechápu, proč by měli něco vracet 8-oMikitaa - jenže to je právě ten problém našeho státu. Půlka lidí krade (podvádí, lže… dosaď si) a ta druhá si řekne - když kradou všeci, tak proč ne já? Pak máme s takovým materiálem jít do Evropy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Prostě mi trochu chybí ta zopovědnost za vlastní život… Jistě, daně platíš, ale vybereš si to hodně (netvrdím, že plně) jinde. Máte kolem baráku chodníky, zajedeš si někam po cestě, půjčíš si knížku v knihovně, zajdeš si do muzea, když tě někdo přepadne, tak ho (možná :-P ) policie dopadne a potrestá… To všecko a mnohem víc jde z daní, věci, které využíváš automaticky a ani ti nedochází, že za ně musel někdo zaplatit a někde se ty peníze musely vzít - a že je to obrovská suma. Není to přece tak, že si naše daně rozdělí politici mezi sebou a smějou se nám do ksichtu :lol: :lol: :lol:
JA VIM,ZE NEMUSI RICT JAK DLOUHO TAM BYDLI,ALE VIS CO MELA SEM KOLEGINI A TA PODOBNE POBIRALA NECO CO NEMELA ,PRISLI JI NA TO ,ZE NEREKLA PRAVDU A MUSELA PENIZE ZA NEJAKOU DOBU VRATIT…

Jako na to se dá říct jenom dobře jí tak :nevim: Nebo jako teda navrhuješ, že jak jednou krást začneš, tak je lepší už radši krást do konce života, aby ti na to náááhodou nepřišli? :mrgreen:

Proč píšeš takovýma kravskýma písmenama? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
9.7.10 12:44

Ja jsem tedy necetla vse, ale ohledne okradani statu … me stat okradl o 60tis. A jak? No jednoduse - zadala jsem v roce 2008 jiz znova o priznani RP do 7mi let na zaklade zdravotniho stavu. Zadost podana v rijnu 2008, v lednu prislo rozhodnuti o nepriznani davky, protoze ac psycholozka napsala, ze se jedna o postizeni, neni ona jako odbornik uznavana pro lekarskou komisi. No, budiz. Ja jsem se odvolala, v soucinnosti jsem chtela podat dalsi lek. zpravu z psychiatrie a to najednou byly urady neuveritelne rychle a ani jsem to nestihla… no fajn, ale podala jsem zadost o prezkum - coz uz slo na MPSV. Od nich prislo rozhodnuti, ze 1. i 2. instance rozhodly v rozporu se zakonem (doslova takto znelo vyjadreni), a ze si meli urednicci sami vyzadat ode me posouzeni zdravotniho stavu psychiatrem. Ale to ja udelala sama z vlastni iniciativy a zpravu jsem dostala 18.5. 2009 (z te psychiatrie), v niz je jasne, ze dcera ma detsky autismus. Nebudu resit jak jsou inteligentni i na MPSV, ze spisovou dokumentaci poslali mne a meli to poslat na Magistrat a tim by to dal urady resili, tim, ze to bylo u me, tak ja myslela, ze to proste mne patri. No takze 3 mesice se diky tomu nic nedelo, az kdyz jsem v pulce prosince volala a chtela vedet v jakem stadiu tedy vec zase je. No tak se prislo na to, ze mam tu dokumentaci, kterou vlastne mit nemam, copak jsem to mohla vedet? bezva, v lednu to slo tedy zpet k prvni instanci - UP, az na konci brezna prislo po urgencich rozhodnuti, ze malou tedy uznavaji zdravotne postizenou a vznika narok na davku. ALE - DRAHY STATE - UZNALI MI TO OD TOHO 18.5. 2009, CIMZ VLASTNE POPRELI VLASTNI POCHYBENI, ZE SI HNED NA ZACATKU - TEDY NA ZAKLADE ZADOSTI Z 10/2008 - NEVYZADALI VYSETRENI, KTERE POVAZUJI ZA SMERODATNE. Mela jsem dostat davku vyplacenou od rijna a dostala jsem ji od kvetna nasledujiciho roku… 7600 mesicne… takze ja za sebe jsem rekla, ze si zazadam o vsechno co jen bude trochu mozne! Jasne mohla jsem se odvolat, ale vzhledem k tomu, ze penize jsme potrebovali opravdu nutne, tak jsem musela toto prekousnout. Nemohla jsem jit nikam do prace, nemohla jsem nic. Takze ono se opravdu da veeeeelmi polemizovat kdo koho okrada. Omlouvam se za OT, ale tohle mi vazne nedalo. A to nemluvim o provolanych a procestovanych penezich po uradech. Fakt chutovka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.7.10 13:07

Filad, to je samozřejmě strašně blbá situace, co se vám stalo, ale šlo spíš o pochybení jednotlivců, než státu, nemyslíš? A znamená to teda, že mají lidi právo zneužívat sociální systém? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101464
9.7.10 15:03

Filad taky bych řekla, že tohle je pěkný bordel a stávat by se to nemělo, ale na druhou stranu podle téhle teorie bych tedy mohla krást auta, protože mi ho někdo ukradl, to nemá logiku.
Jinak s využitím všech možností naprosto souhlasím, bez podvodu, ale jinak precizně, protože stát je v pozici toho silnějšího a on nastavuje pravidla, tak proč nečerpat vše na co mám nárok, on mi na daních taky nic neodpustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
9.7.10 16:01

JJ, ja souhlasim, ze vyuzit socialnich davek bez podvodu, tim prispevkem jsem chtela spis poukazat na to, ze ve sve podstate podvadi prave ten stat - ja myslim, ze to je pochybeni statu, protoze ono rozhodnuti neslo jen od jednoho cloveka, ale schvaluje to „vice“ lidi… resp. vice lidem jde dokumentace a jeji nalezitosti do ruky. Do ted me stve a budu to tezko rozdychavat, ze vim, kdybych se odvolala, tak vyhraju, ale na ty finance jsem spechala, delali jsme holkam novy pokojicek a penizky mi prisly v dubnu - v kvetnu jsem porodila…

no a pak tedy ano - vyuzit vseho mozneho - co se davek tyce pokud na to vznikne narok, byt by se jednalo o par korun.

bohuzel urednici rozhoduji a clovek ma malo sanci se branit… ja bojovala 2 roky a vyhrala - zase jen na pul … a to si ze me jeste snad delali srandu, kdyz mi priznali od ledna 2008 do zari 2008 ctvrtletne 274 korun…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat