Prosím o radu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Myslím, že se to bude posuzovat, jako že tam bydlíš sama, když tam přítel nemá trvalé bydliště.
Musím ale napsat, že tady to „ofišovávání“ sociálních dávek ani trochu neschvaluju
Jednou s ním bydlíš, chtěl tě s dítětem, máte společnou domácnost, tak proč ještě ždímat stát? Omlouvám se za OT, ale musela jsem, toto mi fakt vadí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si to myslim taky.
A to co pise Angua o tech davkach si myslim taky a nesouhlasim stim tez
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro příspěvek na bydlení se posuzuje trvalé bydliště. Pokud je otec napsán v RL tak Vás myslím budou posuzovat společně. V tomto případě myslím nehraje roli trvalý pobyt. Ten je jen u toho přídavku na bydlení. Co vím, prý z úřadu může kdykoliv přijít i kontrola, když neuvedeš, že spolu žijete, tak se můžou přijít k Vám domů podívat, jestli to je pravda…a podle věcí a tak to jde poznat. Přijít můžou, ale taky nemusí. U nás tu máme jednu akční paní, která strašně ráda chodí a buzeruje lidi.
Jinak okrádání státu to je, je to nechutné a hnusné. SOuhlasím! ALe stát nás okrádá daleko víc nechutněji, takže klidně okrádej.
Tím se nechci zaplétat do hlubší debaty o okrádání státu, jen můj názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to si tak neber
…ja mam zase pocit ze stat slusne zdima nas…tak kdyz mas na neco narok..tak ber vsema deseti dokud davaji
jak psaly holky…myslim ze ti davky nevezmou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PETRONELO,jestli máš dítě s někým jiným,tak bdu ráda,že nemáš otce napsaného v RL.
Můj příběh: mám 9 měsíčního klučíka,otec se na něj těšil a nakonec nás ve 4 měsících synova věku vyhodil z bytu,ruplo mu v bedně a tvrdil,že je syn o 2 měsíce starší,že není jeho a že mě nevezl k porodu,přitom je jeho a k porodu mě vezl.Je to alkoholik,násilník a gambler,tak jsem ráda,že jsem od něj.Ale kvůli tomu,že ho mám uvedeného v RL mám všude po úřadech problémy,takže nemám nárok ani na přídavky na dítě ani na jakékoli jiné sociální dávky,protože všude potřebuji doložit jeho příjem a on se mnou nekomunikuje.Málem jsem kvůli němu nedostala ani Rodičovský příspěvek,ikdyž podle zákona mám an něj právo,ale sociálka v Mostě chtěla podpis a souhlas otce a doložit příjmy a on to samozřejmě nedodal,tak mi hrozily,že mi nedají ani těch 7600 rodičák,nakonec teda dali.Ale já na nic víc nemám nárok a státu je jedno,že s tím málem co mi dává sotva vystačíme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nárok…
Jako nárok na základě lži?
Ale o tomhle tato diskuze není a rozpoutávat ji nechci, omlouvám se…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, ale to tak mají skoro všichni, co si berou hypotéku - že jeden skoro celý plat jde na splátky a ze zbytku se živí rodina. Taky to tak budeme mít. Když na hypotéku nemám, tak si ji neberu nebo si nastavím delší dobu splácení. Chápu, že je to těžké, taky nám moc peněz zbývat na nějaké vyskakování nebude, ale přesto nevidím zneužívání sociálních dávek jako řešení. A už se mlátím přes prsty a jdu radši něco dělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petronela.l píše:
Ja jsem ale na socialce rikala ze bydlim u pritele a casem si tam chci nechat zridit trvale bydliste. Ona mi jen dala papiry na prevod a socialky az si ho zridim a jinak nic vic.
Ja jsem jim nelhala,ja jsem jim to rekla!
No ale to trvalé bydliště je rozhodující, ne? Když ho tam oficiálně nemáš a ani on ne, tak ti samo dávky nechají, ne? Pokud vás teda nevyhmátne nějaká kontrola… Nevím, neumím v tom chodit… Vím jenom o lidech, co to tak dělali - tatínek s nima opravdu nebydlel, jenom aby maminka mohla být samoživitelka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, podle mě to tedy podvod a okrádání státu je a to že jde většina příjmu na hypotéku nebo že jsou vysoké daně není omluvou…
Nemám nic proti tomu využít všech zákonných možností, i když tak třeba nebyly státem úplně myšleny, ale to je jeho problém, má dělat zákony tak aby byly jasné a jednoznačné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě se to myslím dá řešit takovým způsobem, že ty vlastně budeš v nájmu u přítele. Tudíž napíšete si mezi sebou nájemní smlouvu, kterou předložíš na úřadě. Asi se tu posuzuje počet osob žijících v domácnosti a dle toho ti vypočítají příspěvek.
K tomu okrádání…stát nás okrádat může a my ho ne? Ano, normálnímu člověku se do toho moc nechce,ale co mu zbývá, když stát nás ždíme do posledního haléře, že mamina od dětí kolikrát přemýšlí jestli koupit dítěti jogurt nebo ne. Kde to jsme? I mě by se líbilo, kdyby jsme si mohly žít v pohodě a bez neustálého počítání. Třeba by si to ti ministři mohly někdy zkusit takhle vyžít. Toto je ale dost nebezpečné téma a na to je i spousta názorů. Myslím, že zakladatelka toto vědět ale nechce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Farllin píše:
K tomu okrádání…stát nás okrádat může a my ho ne? Ano, normálnímu člověku se do toho moc nechce,ale co mu zbývá, když stát nás ždíme do posledního haléře, že mamina od dětí kolikrát přemýšlí jestli koupit dítěti jogurt nebo ne. Kde to jsme? I mě by se líbilo, kdyby jsme si mohly žít v pohodě a bez neustálého počítání. Třeba by si to ti ministři mohly někdy zkusit takhle vyžít. Toto je ale dost nebezpečné téma a na to je i spousta názorů. Myslím, že zakladatelka toto vědět ale nechce..
FARLIN,přesně, sposta lidí opravdu přemýšlí zda si něco může dovolit koupit,já to mám taky tak..raději dopřeji malému a sobě si odpustím,ale taky kolikrát přemýšlím zda mu to můžu koupit či nikoli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit