Prosim o radu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj… Já soud žádám o určení otcovství a automaticky se jedná i o výše dávek jak na mě tak na Samuela takže si myslím, že když si podávala žádost na alimenty na 4 letého syna automaticky soud vyměří i přídavky na tebe a pak když doložíš rodný list mimina tak i na něj?? Ale nejsem si jistá…
- Citovat
- Upravit
Automaticky to určitě nebude
Je potřeba podat návrh. Neprovdanou matku řeší § 95 zákona o rodině:
„(1) Otec dítěte, za kterého není matka dítěte provdána, je povinen matce přispívat přiměřeně na úhradu výživy po dobu dvou let, jakož i na úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a slehnutím.
(2) K zajištění úhrady těchto nákladů, jakož i k zajištění výživy dítěte po dobu, po níž by zaměstnankyni podle zvláštního předpisu náležela mateřská dovolená, 10) může soud na návrh těhotné ženy uložit tomu, jehož otcovství je pravděpodobné, aby potřebnou částku poskytl předem.
(3) Právo žádat úhradu nákladů podle odstavce 1 se promlčí ve třech letech ode dne slehnutí.“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda neporadím, nevím o tom moc. Chci jen říct,že je mi to líto a nechápu chlapy, jak můžou opustit dítě ještě před narozením a ženu v těhu. Drž se. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je hrozné. To vypadá na nevybouřeného člověka. Protože toto by si měl rozmyslet před tím, než se to dítě počne, jestli je to chyba. CHápu, že to je neodpusitelné. Je mi to moc líto. Může se to stát každé z nás. To je to nejhorší. člověk si nemůže být kolikrát jistý vůbec ničím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahooj,
já také moc neporadim, jen jsem Ti chtěla říct, jak moc je mi to líto a jak bych tyhle chlapi snad popravila… nechat takhle ženskou s nenarozeným miminkem a čtyřletým chlapečkem ! Je mi moc líto čim procházíš a je jasné, že tohle je neodpustitelné … Tak se moc drž
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivunko,
já si taky myslím, že když matriku vyzve soud o doložení nějaké skutečnosti, že mu to musí sdělit a jestli ty máš papír v ruce nebo ne, je až tak druhořadé.
o všechno, co chceš, si musíš žádat jednotlivě, jednotlivě na každé dítě a extra na sebe - náklady s těhot. a pak na výživu do dvou let věku dítěte máš nárok i na sebe. snad jsem to napsala srozumitelně, ale zase mě dostal jeden bídák, který umí být „milý“ v tu pravou dobu. chlapy na to mívají snad zvlášntí kurzy.
na sociálce ti mohou ale nemusí poradit. jestli je tvůj hádavý nebo jinak nepříjemný, vezmi si právníka, najdi nějakého, ze kterého se mu rozklepe brada a kolena a máš vyhráno. náklady na jeho práci pak soud nařídí uhradit tvému ex! stačí právníkovy většinou záloha.
tak se drž a vše dobře zvládni.
![]()
pa Hanka
- Citovat
- Upravit
Zatim děkuji za rady jeste jsem nasla tohle http://www.mesec.cz/…otci-ditete/
nasel byse nekdo ochotny kdoby mito pomhl sepsat dekuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit