Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,mám otázku. Když mi těhotenský test ukázal 2 čárky, tak jsem šla k doktorovi a ten mě prohlídl řekl: Ano,něco tam je ale přidte si za týden ještě nevím jestli je to těhotenství. Otázka tedy je,jak dlouho už jsem byla nejspíš těhotná když to bylo ve fázi že tam ještě nic neviděl? Děkuji za rady
Já si myslím, že 4-5 týden. Já jsem taky šla brzo a ještě nic vidět nebylo, byla jsem tak ještě dvakrát co týden dokud nebylo viděla srdíčko. A proč píšeš byla, snad jsi ne ![]()
Radunki píše:
Dobrý den,mám otázku. Když mi těhotenský test ukázal 2 čárky, tak jsem šla k doktorovi a ten mě prohlídl řekl: Ano,něco tam je ale přidte si za týden ještě nevím jestli je to těhotenství. Otázka tedy je,jak dlouho už jsem byla nejspíš těhotná když to bylo ve fázi že tam ještě nic neviděl? Děkuji za rady
a bral ti krev na hcg?
Mělo by to být tak 4-5 týdnů. Já jsem byla poprvé na ultrazvuku v 5.týdnu a byla vidět jen dutinka, miminko a srdíčko se ukázalo až o 14 dní později.
Já taky bylana ultrazvuku moc brzo a doktorka mi v podstatě řekla to samé co tobě,řekli mi že těhotenství se určuje až ten 6-8 týden co začíná bít srdíčko.
![]()
No tak já byla náhodou kvůli cystě na vaječníku objednaná na UTZ v 6TT a hned jak mi přiložila UTZ, tak jsem to poznala i já, a dr. taky hned oznamovala: „jste těhotná v děloze“. Takže já bych řekla, že v 6tt to již musí být na 100procent poznatelné. Ale je pravda, že jsem na tom UTZ byla v Gennetu a tam mají superpřístroje. Možná, pokud má váš dr. nějaký UTZ s nižším rozlišením, tak to ještě poznat nemusí.
No 4-5 týden mi připadá taky dost dlouhá doba!? Jelikož když jsem tam přišla tedy za ten tyden tak tam žádné srdičko ani být nemohlo,ukazoval mi to na obrazovce a byla tam pořád jen nepatrná skvrnka,ale řikl že to už těhotenství je ale že se to málokdy udrží.
Ahoj, měl ti nabrat krev - bral ti jí? Já jsem taky klusala hned, byla jsem těhu jen 3 týdny, vzal mi krev a druhý den jsem si volala o výsledek. Jakmile mi řekl, že je to pozitivní, koupila jsem si vitamíny na těhu a šla za ním znovu v 6. týdnu, kdy už bylo vše na UZ - srdce bylo a mimi bylo jedno a v děloze. Nenech se odbýt!