Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte chtěla bych se zeptat jen na par otazek.Dělala sem si 4× test a vždy mi vyšel negatyvni a za 14 dni sem zničehonic nabrala 10kilo?Začlo semě zvětšovat přiško a nohy a boky mi stloustli jestli je možne že sem těhotna?Děkuji za odpověd Lenka Kudělásková
Ahoj,
a kdy máš dostat MS?Myslím,že to přibrání na váze nemá nic společného z těhu,ale normální to neni raději bych zašla k doktorce…
A dostala jsi MS? To, že jsi nabrala tolik kilo nemusí nutně souviset s těhotenstvím, já jsem třeba nabrala patnáct kilo, ale už začínám '8 měsíc. Spíš bych si skočila k dr. na krevní testy ty by ti měly za A potvrdit nebo vyvráti těhu a hlavně prověří hladinu hormonů. Mohly se ti nějak splašit, taky můžeš mít špatnou štítnou žlázu nebo jsi prostě mlsala.
10kg během 14 dnů je spíše problém ledvin či boreliózy.
Za 14dnu jsi nabrala 10kg?
Rekla bych, ze zdrzujes vodu, tuk se takto rychle nabrat neda.
Pokud bys tehotna byla (coz si nemyslim), tak by to mohla byt ranna gestoza, nebo jak se tomu rika a to je docela dost nebezpecne, takze urcite k dr, nechat zmerit tlak, prinest moc na zjisteni bilkoviny a zacit zjistovat, kde je chyba.
Pokud byl test pred 14 dny negativni, tak bys byla maximalne v 6tt, v tomto tydnu se jeste rozhodne bricho nezvetsuje, ani se enormne nenabira.
Jeste me napada klasicka cukrovka.
KPKristy píše: Šmarjá a kolik ti je??
nevím nechci urazit, ale podle vyjadřování a gramatiky
![]()
to co popisuješ je jednoznačně zdravotní problém (s těhotenstvím zjevně nesouvisející) - neotálela bych a urychleně ho konzultovala s obvodním lékařem.
měj se krásně a případně dej vedet,
har.
Michaelakkk píše:KPKristy píše: Šmarjá a kolik ti je??nevím nechci urazit, ale podle vyjadřování a gramatiky![]()
![]()
to by mě zajímalo kolik ti je?
Michaelakkk píše:nevím nechci urazit, ale podle vyjadřování a gramatiky![]()
![]()
No já nevím, ale soudit někoho podle gramatiky
![]()
, trošku jednoduché…
Co se týče tvého dotazu Leni, přikláním se k holkám, že normální to zcela jistě není.
Určitě zkus zajít za svým Dr., ať ti udělá krevní testy
A dej vědět
Jasně, podle gramatiky nelze soudit, i když přiznám, že osobně jsem na to háklivá. Ale to není podstatný. Mě spíš přišel divný styl vyjadřování, proto se ptám. Docela mě vyděsilo, že by tady hledala radu ohledně těhu třeba třináctiletá holčina.
Ale co se dotazu týká - letěla bych fofrem k doktorovi…
To obrovské přibrání na váze bych také přisuzovala zadržování vody.
Chce to diuretika
!
Děkuji a omlouvam se za pravopis ale mám stim problem už od odmalička:-(.Jinak jemi 23 let!dám vědět co a jak a děkuji za odpovědi.Lenča.K ![]()