Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, jdu se asi spíš jen vypovídat a nebo si přečíst vaše zkušenosti se slabě pozitivními testy. Jde o to, že se s přítelem snažíme o mimi a dnes mám 18tý den spoždění. Dělala jsem si těhu test a vyšel slabě pozitivní (spíš jen takový duch, který jde vidět celkem zřetelně ale přesto se mi zdá takový nějaký neviditelný) ukazovala jsem ho příteli, mamce atd. a všichni říkali, že tam tu čárku vidí, sice slabou ale vidí. Já se asi spíš jenom bojím, že to je třeba cysta nebo tak něco
Ale zase je pravda, že za tu dobu co se snažíme jsem dělala asi 10 testů - používám jen mamatest a pepino. Tenhle byl zrovna pepino, tak nevim. Ale je pravda, že dokud jsem těhotná nebyla (sice nevím, zda už teď jsem, ale uvidíme) tak mi testy nikdy neukázali ani ducha ani ni, vždycky jen shněhově bílo. Máte s tím nějaká zkušenosti? A myslíte si, že bych mohla být těhotná? Moc v to doufám ![]()
Test bych vám vyfotila a hodila ho sem, ale foťák nemám a z mobilu je to dost rozmazaný. S pozdravem Makynka
![]()
makynko osmnáctý den spoždění je opravdu hodně. Vypadá to na těhu. Jen vím, že čárka každým dnem sílí, což znamená že hcg roste…
Každopádně to může být individuální. Pokud ms nedorazí, objednej se k dr., pokud nic na ultrazvuku neuvidí, může ti vzít krev a z toho se to pozná stoprocentně.
Moc moc ti přeju, ať je to to vaše vytoužené miminko ![]()
Misula.vdf píše:
makynko osmnáctý den spoždění je opravdu hodně. Vypadá to na těhu. Jen vím, že čárka každým dnem sílí, což znamená že hcg roste…
Každopádně to může být individuální. Pokud ms nedorazí, objednej se k dr., pokud nic na ultrazvuku neuvidí, může ti vzít krev a z toho se to pozná stoprocentně.
Moc moc ti přeju, ať je to to vaše vytoužené miminko
Děkuju. Jo k dr. se každopádně chystám tak i tak. Já vím, že je to hodně, ale až dnes ráno jsem se odhodlala udělat si test a vyšel pozitivní. V úterý si jej budu dělat znovu. ![]()
Maky já tě asi nepotěším. Měla jsem taky slabě pozitivní test ( před tím byla vždy jen / na mamatestu - jiný jsem ještě ani nezkoušela),dokonce se mi zdálo, že i pak druhá čárka trochu sílila. Dr. mi nabrala krev a hCG bylo 4 a asi za 3 dny po výsledku MS přišla. Dr. říkala, že buď to byla cysta, nebo nepodařené těhu v začátku. MS přišla asi 54den cyklu. Ale mám cykly hodně nepravidelné 35-45 dní. Máš cyklus pravidelný? Jak dlouho máš po vysazení HAK?
Tak pokud bude čárka ještě silnější, třeba jen o trošku, tak je to jasný
. No důležité je aby ms nepřišla a ta čárka tam byla v limitu…držím pěsti
Makyno,držím palečky,at je to těhu…
a klidně skoč do laboratoře jako samoplátce,at naberou HCG ![]()
jowana píše:
Maky já tě asi nepotěším. Měla jsem taky slabě pozitivní test ( před tím byla vždy jen / na mamatestu - jiný jsem ještě ani nezkoušela),dokonce se mi zdálo, že i pak druhá čárka trochu sílila. Dr. mi nabrala krev a hCG bylo 4 a asi za 3 dny po výsledku MS přišla. Dr. říkala, že buď to byla cysta, nebo nepodařené těhu v začátku. MS přišla asi 54den cyklu. Ale mám cykly hodně nepravidelné 35-45 dní. Máš cyklus pravidelný? Jak dlouho máš po vysazení HAK?
Jo právě že mám asi tak cca po 26-28 dnech. A po vysazení jsem už 10 měsícu brala jsem femigard na srovnání cyklu, což se povedlo.
Misula.vdf píše:
Tak pokud bude čárka ještě silnější, třeba jen o trošku, tak je to jasný. No důležité je aby ms nepřišla a ta čárka tam byla v limitu…držím pěsti
Děkuju, taky v to doufám a moc si to přeju, aby to bylo těhu. No každopádně uvidím v úterý, jak to bude.
Ahojky já nikdy neměla ani sebeslabšího ducha pokud jsem těhotná nebyla.A to ted u druhého mi našel dr nejdřív cystu 4 cm než mi těhu potvrdil.Držím palečky v pondělí šup do laborky a dej info:)
Crystal87 píše:
Ahojky já nikdy neměla ani sebeslabšího ducha pokud jsem těhotná nebyla.A to ted u druhého mi našel dr nejdřív cystu 4 cm než mi těhu potvrdil.Držím palečky v pondělí šup do laborky a dej info:)
Ach jo holky, vy mě všechny tak strašíte, až se bojim vůbec do té laborky jít
![]()
makynko, holky tě určitě nechtějí strašit, jen se to stává…právě proto si to nech nejdříve zjistit..... ![]()
Makyna69 píše:Crystal87 píše:Ach jo holky, vy mě všechny tak strašíte, až se bojim vůbec do té laborky jít
Ahojky já nikdy neměla ani sebeslabšího ducha pokud jsem těhotná nebyla.A to ted u druhého mi našel dr nejdřív cystu 4 cm než mi těhu potvrdil.Držím palečky v pondělí šup do laborky a dej info:)![]()
já tě nechci strašit to vůbec jen se enboj cysta mi sama časem zmizela a thěu rostlo a rostlo a každým dnem rodíme tak se neboj:)))pokud jsi ducha neměla nikdy předtím tak bdueš těhulka uvidíš že jo:)mně dr říkal že cytsa těhu test pozitivní neudělá ![]()
Crystal87 píše:Makyna69 píše:já tě nechci strašit to vůbec jen se enboj cysta mi sama časem zmizela a thěu rostlo a rostlo a každým dnem rodíme tak se neboj:)))pokud jsi ducha neměla nikdy předtím tak bdueš těhulka uvidíš že jo:)mně dr říkal že cytsa těhu test pozitivní neuděláCrystal87 píše:Ach jo holky, vy mě všechny tak strašíte, až se bojim vůbec do té laborky jít
Ahojky já nikdy neměla ani sebeslabšího ducha pokud jsem těhotná nebyla.A to ted u druhého mi našel dr nejdřív cystu 4 cm než mi těhu potvrdil.Držím palečky v pondělí šup do laborky a dej info:)![]()
jo asi něco podobného jsem potřebovala slyšet
děkuju, docela jsi mě uklidnila
víš já se bojím jen proto, že mám 18 dní spoždění a na testu jen slabounce pozitivní čárečku…
držím palečky… ale uvidíš.. nejvíc ti řekne HCG v krvi.. pokud se jedná o zmlklé těhu. čárka nebude sílit a HCG bude nízké..
je možné žes měla ovulaci později.. otěhotněla déle.. a proto je čárka slabá.. no uvidíš… přeju štěstí!