Pěstování levandule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lizzi
15.5.14 12:48

Asi jo, levanduli prostě vlhká půda nesvědčí..

• Citovat
  • Upravit
274
24.8.14 14:31

Ahoj,

mám levanduli v květináčku. Vypěstovala jsem si ji ze semínka. Je to jeden malinký keřík, starý cca 2 měsíce - nejsem si jistá. Ještě letos nekvetla, má malinký květináček. Mám jí na krytém balkoně. Jak jí zazimovat aby přežila zimu? Mohu ji teď na zimu přesadit do většího květináče? Koupila jsem pytlovinu, že bych květináče obalila - mám víc takových pidikytiče, u kterých bych byla ráda,, kdyby přežily. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
14.5.17 20:44

Ahoj,
oživuji diskuzi.
Chtěla bych si vysadit na záhon levanduli a zajímá mě, jak se rostlinka rozroste. Tzn. kolik sazeniček na záhon cca 0,5×2m. Jestli třeba budou stačit tři nebo mám dát dvě řady po třech sazenicích nebo víc jak tři. Fakt nevím, prosím o radu.
Díky moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.5.17 20:51

Na dva metry by ti mělo stačit 5 sazenic. Udělají poměrně velké trsy. Je potřeba propustná půda, aby netrpěly vlhkem.

• Citovat
  • Upravit
136
14.5.17 20:55

Ahoj, asi záleží na tom jestli chceš, aby se Ti slily do řady nebo udělaly bobky zvlášť? Ja mam keriky zvlast. Ale tenhle rozměr je na to asi malý, pokud jsou to okrajove rozměry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.24 17:07

Levandule

Zdravím,

levanduli mám už 3 roky v květináči, byl z ni krásný ker každý rok, letos asi uschla, ale na spodních vetvich normálně zelená jako každý rok.
Má to cenu počkat co bude dal nebo vyhodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí