Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj.
Mám vysázené chilli papriky (už mají skoro 40cm výšku a jsou jim teprve tři měsíce) a najednou se během dvou dnů objevilo obrovské hejno mušek a to takového množství, že musíme v daném pokoji zavírat. Když jsem zalévala dnes papriky, tak to kolem mě otravně lítalo, nedalo se v pokoji ani vydržet. Máme plastové okna a dokonce z venku - bydlíme v přízemí - je vidět, jak jsou rámy oken obsedané muškami
Už jsem četla něco o tom, že nasypat do truhlíku zelený nebo černý čaj vyluhovaný, popřípadě vlít vychladlou vodu s převařeným lógrem (jenže tyto rady se týkaly pouze květin). Mám strach cokoliv do toho lít, ať mi to nezničí papriky. ![]()
Přitom je divné, že se mušky začaly objevovat až teď, papriky jsou už 2 měsíce přesazené ve stejné hlíně. ![]()
Nevíte co s tím? Přesazovat do větších boxů to budu až za měsíc a pro jistotu novou hlínu nechám vypéct v troubě, ale momentálně nevím, co dělat teď. Nerada bych přišla zrovna letos o takovou úspěšnou sazbu
Četla jsem, že larvy v hlíně ničí kořeny a můžu tak přijít o rostliny.
Ahojky, tak já měla mušky přes zimu v obýváku
na podzim jsem přesadila pokojovky a invaze začala cca po 14 dnech. Byly všude
. Nakoupila jsem takové lepivé žluté lapače
jenže to zapůsobilo tak na týden a pak tu byly zas
, tak jsem koupila chemii
bezůspěšně
po třech měsících marného boje a vyhozených peněz jsem kytky přesadila začátkem března do nové hlíny, vydesinfikovala květináče a je klid. Takže moje rada - přesadit!!!
Me se nekolikrat osvedcil ten vyluhovany cerny caj, nebala bych se toho vubec
Za mě jak už tu bylo psáno, jedině přesadit a doufat, že to bude stačit. Jednou se mi to stalo na pokojovkách a 3 ani to nezachránilo.