Prosím o radu - Neštovice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
390
19.8.13 11:00

Prosím o radu neštovice

Zdravím všechny maminky,
o neštovicích jsem našla spoustu informací, ale na svůj dotaz nic, tak se obrací na vás. Malý se v sobotu probudil a měl na bříšku dvě vyrážky a na nohách asi tři. Mi to přišlo spíše jako štípance od komáru. Tak jsem to neřešila. Do večera se mu na nohách objevilo asi 9 nových vyrážek a taky tři na ruce. Vypadá to jako štípance, některé jsou o velikosti tří centimetrů (ne všechny jsou tak velké) a každá vyrážka má jakoby puchýřek s tekutinou, a taky svědí. V neděli malý dostal teploty 38,5C, tak jsem s nim byla dneska u doktorky. Řekla mi že to můžou být neštovice, ale to se prý uvidí. A v pusince má jeden puchýřek (to našla mudr.).Všude jsem četla, že neštovice začínají ve vláskách, na tváří, na krku a potom se teprve rozšíří na končetiny. Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Můžou to být opravdu neštovice?
Děkuji za jakoukoliv odpověď.
 Vlasta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9403
19.8.13 11:08

U nás začly na prsou, na bříšku, na hlavě se začaly objevovat až asi 3. den, takže určitě to neštovice budou, když se objevují nové a nové puchýřky.
Kluky nejvíc svědily ty na bříšku, jinak na nohách, rukách, zádech a hlavě ne. Prostě asi nejvíc svědí ty první co vylezou, pak už tolik ne, protože jsou pak i menší, ale tedy že dr nepozná neštovici? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
19.8.13 11:09

No tak vzhledem k tomu jak popisuješ jak to vypadá a k teplotám, to mohou být neštovičky. Každý je má jinak, v jiné míře a v jiných místech…
Máte tekutý pudr a genciánu? Taky dávají Fenistil kapky na zmírnění svědivosti…Pár dní a bude zase fit :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4724
19.8.13 11:10

@Vlastička, objevila jsem je kdysi kamarádově holčičce a první měla na bříšku, asi 2, do dvou dnů byla osypaná po celém tělíčku. Podle toho co píšeš, že je to malý puchýřek s tekutinou to vypadá nejspíš na ty neštovice a věřila bych doktorce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.8.13 11:11

Já jsem našla dětem vždycky první neštovici na těle, taky jsem u staršího nejdřív myslela, že je to štípanec. Až když měl další den těch štípanců víc, tak jsem to začala zkoumat. Pak jsem se na radu kamarádky dívala do vlasů a opravdu tam měl jednu velikou, jasnou - puchýř. Mladší měla taky první na tělíčku a vzápětí jsem našla ve vlasech. A řekla bych, že se vyrazily tak současně, jsem si jistá, že ve vlasech ji ještě přes den neměla, protože jsem neštovice u ní už čekala a dívala se +- několikrát denně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
19.8.13 11:19

Já osobně si pamatuju, že první neštovici jsem měla na ruce, byla 2 dny sama, krásně jsem si ji rozškrabala (jizvu mám dodnes) a teprve pak jsem se osypala celá. První syn měl první pupínek na krku, druhý tuším na nožkách. Podle tvého popisu bych si byla na 99% jistá neštovicemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.8.13 11:20

Já našla první puchýřky v tříslech, ve vlasech se udělali až po cca dvou dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
19.8.13 11:43

Moc děkuji.
Dneska mu nepřibyla žádná. Je možné, že jich už nemusí mít více?
Koupila jsem mu ViraSoothe gel, ten mi doporučila doktorka, tak snad bude dobrý. A dávám fenistil kapky.
Doktorka si nebyla jistá, protože malý má docela velké fleky kolem puchýřků. Nejprve viděla na ruce ty menší a u toho mi řekla, že to budou neštovice a jak viděla nohy, tak si tak jistá nebyla.
No uvidíme. Už aby to byly neštovice, ať to má malý za sebou :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
19.8.13 19:49

Mame cerstve po nestovicich u obou a musim teda rici, ze stejne tak jak u tveho, mely moje deti teplotu az druhy a treti den vyrazky a ve vlasech se objevily az pozdeji (jestli tam byla jedna, kterou jsem prehledla? maji huste vlasy). Zaclo jim to ale na krku a po stranach obliceje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.8.13 20:01

@Vlastička malé se taky dělaly trochu větší červené flíčky. U jedné se jí udělal takový flek, že mi nevěřila, že tam byla fakt jenom neštovice a chtěla nás hnát na test na boreliózu :cert: (jsem si na beton jistá, že ji tam nikdy nic neštíplo, ale spala bez gatí a asi si ji trochu rozškrábla) Dávali jsme na to i jakousi smradlavou zelenou desinfekci a višňák :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí