Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj hlky, od středy měla malá teploty docela vysoké hlavně v noci 39,3, byla celá rozpálená a plně vyřízená, rostou jí dole zuby - špičáky, tak jsem si říkala, že to bude ono, ale nezdála se mi, byla taková divná, nemocná očička, šla jsem s ní k dr. ve čtvrtek a ona mi řekla, že má začínající angínu a dala nám Ospen. Teploty po 3 dnech přestaly a dnes se osypala na bříšku a zádíčkách jenom flíčky, vypadá to na 6 nemoc. Tak teď řeším, zda mám jí dávat antibiotika nebo to do ní zbytečně necpat. Dr. jí dělala CRP měla 22. Zítra se k dr. chystám. co by jste dělaly Vy? Nejsem moc příznivec ATb, díky moc
ATB má již nasazené, že? To bych je asi nevysazovala. ATB se mají dobrat, neriskuj zbytečně rezistenci
Teploty přestaly po ATb? Neosypala se taky po ATB? ![]()
Teploty přestaly v sobotu, ATb má od čtvrtka, když měla minule tyto Atb, tak se neosypala a dle fotek na internetu to je stejné jako u 6 nemoci. Byla i taková úlně jiná než když měla angínu předtím, tkaová uplakaná, nemocná očka, úplně zmordovaná, pořád jenom spala. Minule nám dr. řekla, že se nemusejí dobrat, že stačí 8 dní co je brala ![]()
No nevím, spíš bych se poradila s doktorkou, ale sama bych si s antibiotikama nezahrávala ![]()
Já taky asi počkám do zítra. A šla bys na chvilku s ní ven, jenomd o stínu do kočárku, když už je bez teplot? Já mám totiž ještě 3,5 letýho a jsem sama a být s nima už 4 den doma je mazec.
Řídila bych se lékařem, sama ač zdravotník bych s ATB nemanipulovala…ono jejich nesprávné braní, nedostatečné dobrání atd…může způsobit více škody než jejich klasické dobrání. My měli ATB teda jen jednou zatím…ale myslím, že sám doktor si to hlídá…ať je dítě nebere často atd…teda aspoň ta naše si takové věci hlídá..malý byl po měsíci znovu nemocný po těch ATB a to už doktorka řekla, že ATB nedá..z toho důvodu a pokud to není vážné.
@papopy píše:
Já taky asi počkám do zítra. A šla bys na chvilku s ní ven, jenomd o stínu do kočárku, když už je bez teplot? Já mám totiž ještě 3,5 letýho a jsem sama a být s nima už 4 den doma je mazec.
A ven bych zašla, ale tak na půl hodiny. A pozor na nějaké ATB se vůbec nesmí na slunce, takže bych koukla do příbalového letáku a i tak bych byla s tou malou ve stínu radši. Jinak to musí být blbé s tím malým…nemůže ti někdo pomoct pohlídat a nebo s ním zajít ven na dvě hodinky…
? Přeju ať se malá uzdraví co nejdřív… ![]()
Minule nám řekla, že 8 dní stačí ať je nedobíráme, může poznat 6 nemoc? Oni totiž malý rostou zuby a má to v pusince bolavý, tak jestli teřba ten krk neměla červený i z toho. Já už jsem na dr. trochu naštvaná, protože minule, když byla malá nemocná, tak jsme tam byli a ten samý den v noci jsme skončili v nemocnici se zánětem průdušek
Byli by jsme jeno ve stínu. Bohužel manžel je pryč a rodinu mám daleko
Tak poznat by ji měla jako doktorka. Ale pokud s ní máš špatnou zkušenost tak se nedivím..jako ne každý lékař je stejný..bohužel. Nevím jestli ji už moc nevěříš…jestli není lepší se poohlédnout po jiném doktorovi, ale taky záleží kde bydlíš. Třeba na vesnici asi není moc na výběr. Já mám právě hodně dobrou doktorku pro malého zatím rok a třičtvrtě na ni nemůžu říct nic špatného. Tak uvidíš zítra snad vám pomůže, tak jak má ![]()
Bydlím ve městě a mám tu na výběr, i další 3 dr. jsou blíž než tato, ale nechtěla jsem jí měnit, přišla mi odbrá, ale teď mi přijde, že má hodně pacientů viz třeba poradna, nic moc ti neporadí. Třeba u malýho vůbec neřeší, jestli mu jde stahovat pinďa, kamarádky dr. to řeší, ani u kluka neřešila, že nemluví, vše jsem si zařizovala sama a teď i s tou malou, asi od ní odejdu, fakt mě štve. Myslíš že může mít zvětěení CRP i u 6 nemoci?
@papopy jéžiš, stejný jak u nás, malej je 17 měsíců, ale my měli horečky už minulej tejden, jen dva dny a přes 39°C, pak přes víkend nic, vylezla stolička, tenhle týden ve středu zase horečky přes 39°C, ve čtvrtek jsme byli u dr. a taky angína, natéklé uzliny a v krnu je to prej jasný, dostali jsme Ospen, navíc malá měla ještě průjem, tak jsme dostali Hylak, v pátek měla ještě 38°C, ale od soboty je bez teplot a bez průjmů, protivná stále dost, včera se jí udělala vyrážka v obličeji, tak nevím co si o tom myslet
jinak další zuby jsou taky na cestě…
@papopy píše:
Bydlím ve městě a mám tu na výběr, i další 3 dr. jsou blíž než tato, ale nechtěla jsem jí měnit, přišla mi odbrá, ale teď mi přijde, že má hodně pacientů viz třeba poradna, nic moc ti neporadí. Třeba u malýho vůbec neřeší, jestli mu jde stahovat pinďa, kamarádky dr. to řeší, ani u kluka neřešila, že nemluví, vše jsem si zařizovala sama a teď i s tou malou, asi od ní odejdu, fakt mě štve. Myslíš že může mít zvětěení CRP i u 6 nemoci?
Tak jistě ti to nepovím nejsem doktorka. Ale CRP ukazuje zánět v těle celkově, takže já myslím..že se to ukáže i u té 6 nemoci..
Ještě mě napadlo, jestli by to nemohla být spála, ta se hodně často plete na začátku s angínou ![]()
Tak spála snad ne, má dle fotek na internetu stejnou vyrážku a jenom na bříšku a a na zádech. Přijde mi, že to měla v puse všechno bolavé, jak jí tam rostou zuby, že třeba i ten krk byl zarudlý. No vuidíme zítra