Teplota u 2,5 ročního - kdy do školky?

17.8.13 10:07

teplota u 2,5ročního, kdy do školky?

Holky, ve čtvrtek odpol. mi volali ze školky, že má malej teplotu, takjsem pro něj jela, včera přes den celkem dobrý ale v noci zase úplně hořel. ve školce to ted řádí. ale ráno je zase v pohodě dneska, jen asi začíná mít rýmu a kašel. myslíte, že by v pondělí mohl už do školky, když bude v pohodě?

tady se k doktorovi moc nechodí a minule když jsem ho nechala doma 8dní včetně víkendu, tak na mě koukali ve školce, jako proč byl taaak dlouho doma. (cizina), tak nevím. zatím mu nic nedávám, jestli bude hořet i dneska tak mu asi dám čípek.

Jinak oni jsou ve školce celý dny venku, a v neděli bychom měli mít grilovačku, to asi určitě zrušit :)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
17.8.13 10:08

No grilovačku pokud nemáš hlídání bych asi zrušila a s tou školkou bych viděla jak mu bude, pokud bude dnes i zítra ok tak bych ho v pondělí do školky poslala. Pokude ne, tak bych ho samo nechala v klidu doma „vyležet“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.13 10:13

No, moc v klidu asi nebude, ale uvidíme, no grilovačka měla být s dětma, tak nevím jeslti to mám zrušit už dneska nebo až zítra podle toho jak mu bude.
tady už je celkem zima, takže by to byla asi poslední grilovačka, ale samo je přednější prcek. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.13 10:23

Kdyby to bylo dneska tak to určo zruším, a le jelikož to má být až zítra dopoledne a v podnělí ráno by mohl jít do školky, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
17.8.13 10:34

Tak já jsem celkem dost přísná na to, když máme někam jít s dětmi, aby mi dopředu ostatní řekli, když jsou jejich děti nemocné. Být vašimi hosty s dětmi, byla bych ráda, kdybys mi zavolala a řekla mi to už dnes. Normálně bych se s tebou na rovinu domluvila - BUĎ: záleží mi na tom, aby zůstaly moje děti zdravé - nepřijdu (jedem třeba pak na dovču nebo prostě jsou už takhle často nemocné, nechceme se nakazit…)/NEBO: na nějaké rýmě mi u dětí nesejde, přijdu. Chytit to můžou určitě.

Do školky jsem po nemoci dávala podle toho, jestli právě bylo teplo/zima a měli jít ven. Nejlíp se mi osvědčilo jít den před školkou s ním na procházku a zjistila jsem, jak na tom je. S malou rýmou se u nás dává, ale třeba když kašlal nebo hodně smrkal, tak jsem nedávala. To si myslím, že na ten pobyt venku úplně není. Kamarádka doktorka je na to ještě mnohem přísnější, že má mít dítě dostatečnou rekonvalescenci po nemoci… Kdyby měl třeba ještě dnes v noci horečku, tak bych dala až tak ve středu, max. v úterý, když jsou celý den venku.

Tak držím palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.8.13 11:39

@pampeliška189 Ahoj. Co se týká grilovačky, tak pokud by moje dítě mělo zjevné známky nemoci (rýma, kašel), s sebou bych ho nebrala. Jednak kvůli jemu samotnému (pokud by měl jen slabou rýmu a sem tam zakašlal a jinak bych mohla zajistit, aby tam byl v teple a nijak extra moc nelítal, tak bych o tom z tohoto hlediska ještě uvažovala) ale taky kvůli ostatním, aby nenakazil další dítě. Já sama jsem taky ráda, když máme někam jít do společnosti a předem vím, že tam budou nemocné děti. Naopak mi vadí, když jdu někam s dětmi, kde jiné dítě hodně kašle, pořád smrká a je evidentně nemocné. To mívám velkou chuť se sebrat a jít domů.

Co se týká školky, tak pokud byla horečka jednorázová a i rýma a kašel by přešly, do školky bych dala po jednom dni, kdy bude zcela OK. Pokud by rýmu nebo kašel ještě měl, nechala bych ho doma. Taky jsem zastáncem určité rekonvalescence s tím, že postupně přidávám čas strávený venku a případné fyzické aktivity. To že jsou ve školce celé dny venku, by mi nevadilo, ale záleží na počasí (pokud není velké vedro nebo naopak moc nemrzne nebo celý den neprší atp).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.13 16:03

Díky, díky. jo, asi se na tu grilovačku vyprdneme. já právě nevím, on měl ve čtvrtek večer a včera v noci jen teplotu. jinak nic až dneska mi přijde že má rýmu. tak asi půjde až ve středu do školky. díky.
tady to právě nějak moc neřeší, věřně tam vydím ukašlaný a unudlaný děti. tak jsem za exota, ž e ho chci nechat doma třeba týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí