Únik stolice u dětí

Anonymní
16.8.13 20:58

unik stolice u dětí

Ahojky, holky ja uz nevim co delat :zed: malymu budou v zari 3, od 2 a kousek je bez plen i na noc, vse v pohode ale ted poslední dobou ma porad uprnuto v kalhotech :zed: :zed: dnes jsem ho prevlikama 7× za cely den, není to celej bobek ale jen jakoby když mate hodne prujem a prdnete si (nebo jak to popsat), myslim ze to nedela schvalne, kolikrat o tom ani nevi. uz jsem zkousela ze za trest jsem mu dala plinu a ze bude mit plinu když je jak mimino, ale nic. je to alespoň 1× denne. ja uz nevim co delat, uz me prave i napadlo jestli nejit k doktoce jestli to nemůže byt naka nemoc :nevim: nakej spatnej sverac, nebo ja nevim. nikdy s nicim problém nemel, jako mimi mel reflux ale to stim asi nema nic spolecneho, ani se nic nezmenilo ze by na sebe třeba takhle strhaval pozornost. je to tak poslední mesic mozna mesic a kousek, ja uz fakt nevim co stim. vim ze mi ho na dalku takhle nevyšetříte ale třeba někdo ma podobnou zkušenost :think: dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
16.8.13 21:06

A stolici jako takovou má formovanou nebo má vážně průjem? Po velký ho utíráš ty?
Osobně bych netrestala, jakýkoliv nátlak v téhle oblasti může přinést mnohem horší stavy.
Mně třeba jeden čas dělal mladej to, že kadil 10× denně a vždycky abych ho utřela. V míse jeden pidibobek, kterej tam vypotil za strašlivýho mručení a tlačení. Řekla jsem mu, že je velkej a že se má utírat sám. Sice míval pak rychlej pruh na slipech, protože se neutřel pořádně, ale to jsem neřešila, po pár dnech začal zase kadit 1×, maximálně 2× denně…Občas je zkrátka nejlepší nedělat nic, nemluvit o tom, nezmiňovat to a pokud nesmrdí dodáli, tak ani nezkoumat stav spodního prádla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.13 21:13

Prave ze smrdi a flek je občas i videt (podle toho co ma prave na sobe) a prave ze stolice je jinak normalni. i na zachod chodi pravidelne, kazdej den. většinou hned rano po snidani a pak ještě odpoledne, nebo vecer a vždy ho utiram ja.

• Citovat
  • Upravit
16783
16.8.13 21:52

To měla ted kamarádky holka a pomohli probiotika tak to zkus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. hana20:00
16.8.13 22:14

Tohle opravdu nedělá záměrně. Zkus minimálně dávat probiotika a se zamyslet po jakých jídlech se mu to stává častěji (něco na něj může působit projímavě). Syn to čas od času mívá, ale většinou jen jeden max dva dny. Dám kousek hořké čokošky, banán, rýži,.. a druhý den je klid. Pokud by probiotika nezabrali, tak bych asi už po měsíci šla k mudr.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.13 22:21

Holky a jake probiotika by jste mi doporucili?? dekuji, hned zítra koupim :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.13 22:21
@nepřihl. hana20:00 píše:
Tohle opravdu nedělá záměrně. Zkus minimálně dávat probiotika a se zamyslet po jakých jídlech se mu to stává častěji (něco na něj může působit projímavě). Syn to čas od času mívá, ale většinou jen jeden max dva dny. Dám kousek hořké čokošky, banán, rýži,.. a druhý den je klid. Pokud by probiotika nezabrali, tak bych asi už po měsíci šla k mudr.

no jenze on nemá prujem prave :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31594
16.8.13 22:24
@Anonymní píše:
Holky a jake probiotika by jste mi doporucili?? dekuji, hned zítra koupim :kytka:

třeba laktobacílky od Swissu, ty od 3let, bonboneks příchutí, dítě ti bude stepovat natěšený před lednicí, že ho dostane :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11358
16.8.13 23:56

Co jí a co pije, když se mu to stává? Zamyslela bych se nad skladbou jídelníčku, včetně tekutin. Jestli nemá například moc ovocných šťáv, které mohou působit lehce projímavě, to samé jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
17.8.13 19:54

Tohle se občas stává u dětí, které mají tužší bobek, nebo nepravidelnou stolici. Může dojít k tomu, že se na konci střeva vytvoří taková jako „spečená“ zátka hodně tuhé stolice, která se normálně nevytlačí a proto to řidší jakoby obtéká tu zátku. Stalo se to dvěma známým dětem, ale byly starší, myslím 5 a 7 let, doktor jim na to dával Laktulózu, aby se to tuhé přilepené vypudilo, ale myslím, že oba nakonec skončili v nemocnici, kde jim dali několik klystýrů. Ale to už je asi mezní řešení, třeba to u vás je něco jiného. Probiotiky rozhodně nic nezkazíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí