Zácpa - rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
627
17.8.13 19:13

Zácpa - rady

Ahoj všem,

prosím o rady ohledně zácpy.. dcera má 15 měsíců.. do teď jsme neměli vůbec žáden problém s kakaním až teď..
poslední normální stolici měla ve středu.. čtvrtek nic, včera chodila a asi 5× tlačila a nic..až na po6sté vytlačila takovy dva uplně černé a tvrdé bobky :( až ji u toho slzely očička..
Dneska to stejné nekakala ale chodi a tlači.. jde vidět, že ji to nejde.. :( dneska jsem koupila švestkovou šťavu ráno ji celou vypila (skleničku nevím kolik to ma ml)..

i bříško ma takové větší a tvrdší.. každý den jí meruňky, švestky..

Holky poraďte co ji ještě můžu dat?? nebo mam zítra zajet pro ten glycerinový čípek??

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uju
6750
17.8.13 19:20

Prubni švestkovou šťávu, jablečný kompot, hodně pít (heřmánek projímá) Jinak je projímadlo -lactuloza-je opravdu šetrný myslím, že by též mohlo pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.8.13 19:26

Pije dostatečně? Zřejmě má hodně vlákniny v tom ovoci, ale vláknina potřebuje k dostatečnému vyprazdňování hodně vody, pak jde všechno dobře.
Asi budu za drasťáka, ale já jsem dvouletému synovi, když chodil a tlačil a nešlo to, tak jsem si namydlila špičku malíčku a důkladně omatlala dírku do zadku, ono to mýdlo, když se dostane trochu dovnitř, ale stačí fakt špička prstu, tak to podráždí střevo a to by se mohlo dát do pohybu. Glycerin udělá obdobnou službu. Další možnost je lžička olivového oleje na lačný žaludek, teplá vody na lačný žaludek. A dlouhá teplá koupel, která může pomoci to tam uvolnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
17.8.13 20:09

Jo, s tím mýdlem to je pravda, Kami taky měla problém a mamka mi říkala ať ji dám malilinkatý kousek mýdla, já to neudělala, většinou nikdy nebylo tak zle, ale něco na tom rozhodně bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
17.8.13 20:37

Ahoj, máme obdobný problém. Je ibiškové projimadlo pro děti. Glycerinové čípky jsou volně prodejné v lékárně-dávám půlku když mi den nekaká. Snaž se do ní dostat co nejvíc tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
17.8.13 21:38

Kup dduphalac-lactulsu a vykaká se v pohodě, není to návykové, užíváme od půl roka, když nám to kadění někdy nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí