Máme 6 nemoc a ATB

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
886
18.8.13 14:48

Hm koukám, že s tou šestou dětskou nemocí je to zajímavý.
My jí měli před týdnem.
Málá z ničeho nic horečky. Samozřejmě zuby se také klubou ve velkém. Druhý den jsme zašli k dětské na výtěr z krku, antibiotika hned jsem odmítla. Malá je totiž měla letos už čtyřikrát :,(. V pátek dle výsledku v krku něco malého měla dostali jsme antibiotika, ale už jsme je nedali malé od rána teplota nevystoupla. Druhý den ráno byla vysypaná, za 48 hodin ráno čistá.
Doktorky jsem se v době kdy dávala antibiotika ptala na šestou dětskou a tvrdila, že to nemůže být. :evil:.
Volat jí budu až příští týden, má totiž 14 dní dovolenou.

By mě zajímalo jak se ta šestá dětská má rozeznat od angíny a jiných nemocí. Jako jsem ráda, že jsme na ní ty antibiotika nenasadili, ale… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
18.8.13 14:51

Mojí dr. šestá nemoc vůbec nenapadla a přitom jsem jí říkala, že je malá úplně jiná než když měla angínu, ale koukla do krku a hned, že je bolavý a napsala Ospen a kontrola až za týden v pátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.8.13 16:36

Zajímavé :-( starší synek prodělal 6. nemoc v 6m - příznaky - vysoké teploty ke 40 po dobu 3 dnů, a 4 den jsme se osypali, hodně jsme pili a spali. a na 2,5 letech měl spálu - vysoké teploty a vyrážka pouze na půlce břicha - lékaka tvrdila, že spálu chytit nemůže, že je malý a 3 neděle jsme jezdili různě po lékařích protože jsme jí nevěřili, nakonec v krasjské nemocnici udělali výtěr a spála byla na světě - antibiotika a vyrážka se léčila ještě další 4 týdny - celkem 2 měsíce. Já být vámi antibiotika doberu - na 6. nemoc to nevidím, spíše na tu spálu. Nechala bych udělat všechna vyšetření co nejdríve, nečwekala bych na příští týden a uvidíte zda to spála je či není. Každopádně antibiotika jsou na ni jiné. Přeji hodně štěstí ať je malá v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
18.8.13 16:58

Mě ta hladina CRP přijde na ATB málo. Asi bych trvala na jednom, dvou dnech a šla bych na kontrolní CRP :think:
A já teda při teplotách když měl prcek k dr vůbec nešla-taky šestá nemoc ;) A to měl taky kolem 38-39. Moc jsem nesrážela, jen když už byl hodně protivný-přičítala jsem to zoubkům. Teploty byly jen dva dny a osypal se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
18.8.13 18:57

Ona dr. z nás má vítr, protože jsme u ní 1× byly a malá ten samý den skončila se zánětem průdušek v nemocnici, :zed: tak měla strach, že bude víkend a radči nám to napsala. Já se horeček děsím, neteř měla 2× febrilní křeče a moje děti na teploty nikdy moc netrpěly, tak mě to dost vyděsilo, když měla přes 39. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
19.8.13 00:55

@papopy
Az budu na kompu hodim ti sem neco o teplotach a pak i o febrilnich krecich. Neboj se teplot, to je obranny mechanismus a znamenaji, ze telo funguje jak ma :hug:
Febrilni krece existuji, ale i o nich je dobre neco vedet. No odkaz mam na pocitaci, takove pekne shrnuti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
19.8.13 20:14

Ahoj holky, tak Vám chci napsat, jak jsme dnes dopadly u dr. Čekaly jsme tam 2 hod. hrůza, sand jsme tam nic nechytly. Tak když jsme byly konečně na řadě, tak říkám dr., že se malá osypala, že má asi 6 nemoc, tak se ptala na horečky, jak dlouho byly a pak na ní mrkla a říékala, ano je to ono. Tak se ptám na Atb a ona už je neberte, angína to nebyla. Takže jsme od opátku braly Atb zbytečně :zed: :think:. Docela mě to teda naštvalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
19.8.13 21:56

To mě mrzí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
19.8.13 22:04

Děkuju :kytka: