Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja ani jednomu ze 3 děti hleny neodsávala. Proplachuju Sterimarem, pak nakapu (klasické kapky - hlava hodně zakloněna). Ty kapky max 5 dní. Sterimar bez omezení.
Všechny děti se naučili v roce - dvou smrkat.
@TaLucie no to je sice super ale bohuzel on se vzteka kdyz ho chci ucit smrkat..
Dcera taky nechce smrkat a z vysavače má taky paniku…takže jsem začala proplachovat. To jí až tak nevadí, a i kapky si nechá relativně nakapat. Když už odsávání tak nebvysava EM ale takovým tím balonkem. Sama na sobě jsem to zkoušela a bylo mi to rozhodně příjemnější. Máme teda i elektrickou odsávačku a ani ta není špatná…kdyz se předtím nos propláchne a hleny se naředí tak je to vytáhne…tu taky děti tolerují lépe než ten vysavač, který je nepříjemný a navíc dělá hluk…
Taky bych spis vybrala jinou odsávačku (buď klasiku s náhubkem a odsávat pusou a nebo balonek)… je to určitě příjemnější. Nebo proplachy. Navíc jsem vždy před odsáním stříkala mořskou vodu a šlo to líp.
At je brzy fit ![]()
@TaLucie ja mam strach sby pak mu to treba neslo do usi aby pak nemusel na orl
Já rýmu taky jen otírala a nikdy z toho žádnej problém nebyl.
@Anonymní píše: Více
Na ORL říkali, že hlavní je správně kapat: prostriknput sterimarem, utřít a pak v záklonu nakapat.
Jedno dítě melo problémy s ušima když bylo male. Dvě když byly velké a smrkat davno uměli.
Dobrý den, synovi budou 3 roky. A od září cca už byl 5 x odpadlej(rýma, viróza+rýma, atd) a už má prostě paniku z vysavače když ho chci odsávat. Snažim se ho naučit smrkat ale prostě to taky nechce ani zkoušet. Bohužel těch nudlí od září bylo opravdu hodneě, takže jsem ho opravdu hodně odsávala. Před 20 dny měl zelenožluté nudle, pak průhlednou, pak byl asi 7 dní klid a teď viroza (horečky) a zas zelenožlutá nudle. Já už nevím jak hoctoho co nejdriv zbavit abychom nemuseli odsavat. Vyvadí jak když ho jdu mučit. děkuji za rady