Syndrom ruka-noha-ústa, mám plašit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
29.4.14 15:07

@KellyM74 za me taky kozni. Nemoc o ktere pises starsi kdysi mel a tohle to podle me neni ;) opravdu ise alergicka reakce mi ti prijde, ale kozni jiste bude vedet lip. A tohle neni blazneni, proste se ti to nezda, mas pravo konzultovat jineho lekare, ale zkratila bych si cestu a sla rovnou na kozni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
29.4.14 15:12

Ruce nohy pusa malá měla a vypadalo to jinač, asi bych to řešila s kožní jak ž psaly holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
29.4.14 15:31

@Nataša Já vím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
29.4.14 16:33

To vypadá na kopřivku, alergická reakce na něco (vždycky fleky zmizí, udělaj se nový, ty se slejou a zase zmizí)- ten fenistil jen mažeš nebo jí ho dáváš i v kapičkách? Nebo jí dáváš něco jinýho na alergii? Šla bych taky na kožní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
29.4.14 22:15

Ruce, nohy, ústa vypadaly jinak… (podobně jak neštovice, jen nesvědily a nezůstaly jizvičky, ale byly to půchýřky nalité vodou)
Přidám se k těm, co radí vyrazit na kožní…
Mimochodem, ruce, nohy ústa byly s teplotou, příp. horečkou a za 14 dní bych nevěděla, že něco takového měly… Po nemoci ani památky. (ještě se v nem. u mladší dohadovali, jeslti to nejsou neštovice, zachránilo nás, že ta starší už byla téměř bez pupínků - cca 10 dní od začátku nemoci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
29.4.14 23:16

Co to je ruce, nohy, ústa? Nikdy jsem o tom neslyšela 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
29.4.14 23:27

Viroza. Vypadá tak trochu jako neštovice.
Dcera ji např. přinesla před třemi lety ze školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
29.4.14 23:36

@Brontik Díky a je to nebezpečné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
29.4.14 23:46

Jako běžná viroza. Třeba starší to zvádla v jejích necelých čtyřech letech na zvýšených teplotách a pupínkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
30.4.14 11:44

Díky všem, mastila jsem s ní na kožní, jak jste radily a prý opravdu alergie a možná i atop. ekzém. Bohužel se jí to pokaždé zhorší, když jsme venku, včera trhala šeří a dnes vypadá jak válečný veterán…manžel je alergik také…máme Locoid a máme dávat Fenistil nebo Zodac…jen se chci zeptat, máte zkušenost, jak dlouho to trvá? to bude takhle flekatá celé léto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7114
14.10.14 19:15

Maminky obnovuji diskuzku dr. Nam diagnostikovala nemoc „syndrom usta ruce noha“ syn ji ma ukazkovou na chodidlech na dlanich a hrbetech ruky okolo pusinky a v pusince. A dcera ma cele dolni koncetiny mel nekdo taky takhle cele koncetiny? Dekuji za odpoved:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
14.10.14 19:37

@iijonka neplaš, ale ani nejásej, je to poměrně zdlouhavé a u nás to mělo docela ošklivý průběh. Syn byl tehdy malý, bylo mu 8 měsíců, měl plnou pusinku aftů, všechno jídlo dávil, hodně ho bolelo břicho a měl vysokánské horečky (asi 1,5 dne). Břicho ho bolelo ještě poměrně dlouho a celkově to trvalo asi 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7114
14.10.14 19:46

Tak prcci jsou takovy otraveni tuk tuk vysoke teploty zatim nemeli. Ale zvysene. Na brisko si stezuji a na bolest hlavy na zacatlu. Me spise zarazilo to ze ma dcera ty pupinky po od zadecku az po chodidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek