Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, já to po Zoladexu dostala normálně, ale doktor mě hned s píchnutím Zoladexu objednal za 14 dní na kontrolu a říkal, že to zkontroluje a začneme se stimulací i v případě že MS bude i v případě že nebude. Asi bych nejspíš zavolala do Caru a oni ti řeknou jak postupovat. Držím palce.
Ahoj Dafné, no já už tam raději zavolala a ještěže tak. Já to normálně po Zoladexu totiž nedostala, tak mam přjít taky za 14 dní na kontrolu když to do té doby nedostanu no, tak jsem ráda, že mi to tady poradily abych zavolala, jsem se bála aby si nemysleli, že jsem nějaký blbec nebo co
Ahoj Caty, já dostala Zoladex 15.5. a přesně za 19 dní mě objednali na kontrolu. Vůbec jsem to nedostala (což byl podle doktora účel, protože ta injekce měla úplně na minimum snížit činnost vaječníků). A přesně v den kontroly 2. 6. mi začala stimulace.
Tou injekcí Zoladexu mi vlastně začal dlouhý protokol, protože jsem předtím měla v menstruaci dost chaos. Zoladex mi měl pomoct všechno uklidnit a připravit tělo na stimulaci a případný transfer.
Ahoj Mončatko, tak děkuju moc za radu. Už jsem taky volala do gennetu a sestřička se teda divila, že mi to doktorka neřekla, ale jinak vpohodě teda. Jdu tam příští týden a uvidim. Snad taky už začnu se stmulkou. No a jak ti to vůbec dopadlo?Doufám, že dobře.
Taky chodím do Gennetu. Ale k doktoru Daňkovi…ten je skvělý, vždycky mi všechno vysvětlí. Nemáš náhodou dr. Vykysalou? U ní jsem byla jednou na UTZ a byl to otřesný zážitek. Za celých pět minut, co mi věnovala, mi řekla dvě věty. Taky jsem si tam pak musela volat, když se mi to všechno doma rozleželo v hlavě, a sestřička mi naštěstí všechno vysvětlila.
No, stimulace- píchala jsem si 11 dní Gonal, pak jednu injekci Ovitrelle.
15.6. jsem byla na OPU. Měla jsem pět vajíček, ale jenom dvě embrya.
17.6. proběhl transfer. A teď čekám ![]()
Pro mě je to úplně první zkušenost s umělým oplodněním, takže jsem z toho trochu vyjukaná ![]()
Mončatko jojo chodím k doktorce Vykysale, no moc toho nenamluví, ale je to doktorka a ne psycholog hehe, ale je docela hodná. Ty jo tak to držím moc moc palečky aby to vyšlo a dej vědět jak jsi dopadla jo?
No, jasně, nejdůležitější je, že ti vyhovuje a že jí věříš. Na pocitech nikoho dalšího pak už nezáleží.
Taky ti moc držím palce, ať máš po stimulaci co nejvíc vajíček, krásný embrya a ať transfer dopadne dobře. A já dám určitě vědět, jak to vypadá se mnou ![]()
Ahoj holčiny, omlouvám se za nové téma, ale ve snažení mi nikdo moc neporadil, spíš nic než moc. Mám prosbu, mám začít stimulovat po MS na IVF, ale 21DC mi píchli Zoladex a já to ještě po něm nedostala a mam 5 dní spoždění. Na netu jsem se dočetla, že po zoladexu se MS ž nemusí dostavit, měla jste to tak některé nebo kdy jste po něm dostaly MS? Děkuju moc za vaše rady a zkušenosti.Moc moc dík.